כנאפה! הקינוח המושלם – מתיקות שלא מהעולם הזה עם שילוב גבינת עזים קטלנית, אין יותר טעים מזה!
תודה ענקית ל ירדנה ג'אנח על המתכון ולקבוצת אמהות מבשלות ביחד.
מצרכים – כנאפה אסלית
200 גרם שערות קדאיף ,
100 גרם חמאה ,
2 כפות אבקת סוכר,
200 גרם גבינת ריקוטה עזים (לא מלוחה)
200 גרם גבינת פטה עזים,
50 גרם מוצרלה מגורדת,
פיסטוק חלבי טחון
אפשרי: צבע מאכל כתום (לצורך הכתום ערבבתי צבע מאכל אדום וצהוב עם מעט חמאה מומסת)
להכנת הסירופ:
2 כוסות סוכר
כוס מים
כף לימון
מספר טיפות מי ורדים מאזהר
אופן הכנה – כנאפה אסלית
להכנת הסירופ:
- מרתיחים את המים עם הסוכר
- כאשר הסוכר נמס מנמיכים את הגז ולבשל עוד 10 דקות
- מוסיפים את הלימון
- כשמתקרר מוסיפים את מי הורדים.
להכנת שערות הקדאיף:
- פותחים את השערות ומפזרים את האבקת סוכר
- ממיסים את החמאה ומפזרים על השערות ולטבול אותם טוב בחמאה
- להמיס מעט חמאה להוסיף צבע מאכל, ומפזרים מעל השערות קדאיף
- מערבבים טובטוב עם היד שהחמאה והצבע יצפה את כל השערות
- במקביל מגרדים את כל הגבינות בקערה ומערבבים היטב
- מחמים מחבת ועל אש בינונית שוטחים שכבה של שערות הקדאיף הטבולות מאחדים אותם צמוד (לא שכבה עבה)
- מטגנים כ 15 דקות בערך עם השגחה שלא ישרף
- לוקחים צלחת הופכים ומחזירים למחבט לטיגון הצד השני
- כאשר מסיימים עם החלק הראשון עושים עוד חלק אותו הדבר רק שמשאירים אותו במחבת
- אחרי שהפכנו אותו שמים מהגבינות שגרדנו עם רווח מהשוליים ולכסות בחלק השני שעשינו בהתחלה ולהמשיך לטגן על אש בינונית
- שוב להצמיד צלחת למחבת ולהפוך לצד שני .
- כאשר הגבינה מותכת באמצע להוריד מהגז לפזר מהסירופ שהכנו ולפזר מעל פיסטוק מושלם וטעים
- טיפ – גבינת עיזים זה סוד הכנאפה אז ניתן להשתמש באיזה שרוצים מבחינת גבינות עזים.
- למי שלא מצלחי למצוא את האטריות – ככה נראית האריזה לחצו כאן

- הכנתם? בתיאבון, נשמח אם תספרו לנו איך יצא בתגובות למטה!
- אנשים מחפשים גם :
כנאפה גבינה
כנאפה מתכון ערבי
כנאפה אהרוני
כנאפה בתנור
כנאפה קרין גורן
כנאפה עם גבינת ריקוטה
כנאפה מתכון קל
כנאפה מקור