| | | | | | |

בקלאווה מתכון מבצק עלים או פילו 

קבלו מתכון למאכל המסורתי פשוט וברור להכנה לבקלאווה טעימה במיוחד.
בהשראת: סוניה סאני בן הרוש
ציון 4.50 על ידי 2 דירוגים
בקלאווה מתכון מבצק פילו

בקלאווה מתכון של סוניה סאני בן הרוש לבקלאווה אמיתית מבצק עלים או פילו.

קבלו מתכון למאכל המסורתי פשוט וברור להכנה לבקלאווה טעימה במיוחד.

ספר המתכונים של סוניה סאני בן הרוש

 

בקלאווה מתכון מבצק פילו
צילום: סוניה סאני בן הרוש

אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!

דרגו את המתכון כאן

אז איך מכינים?

בקלאווה מתכון מבצק פילו

בקלאווה מתכון מבצק עלים או פילו 

קבלו מתכון למאכל המסורתי פשוט וברור להכנה לבקלאווה טעימה במיוחד.
ציון 4.50 על ידי 2 דירוגים
לדרג
באדיבות: סוניה סאני בן הרוש

ציוד

תבנית אפייה בינונית

המצרכים

  • 1 חבילה של בצק עלים (של מעדנות)

להכנת המילוי:

  • שקדים (200 גרם )
  • קשיו (200 גרם )
  • אגוזי מלך (200 גרם )
  • בוטנים (400 גרם )
  • 1 כפית קינמון
  • 1 כפית ציפורן
  • 2 ביצים

להכנת הסירופ:

  • 3 כוסות סוכר
  • ½1 כוסות מים
  • מיץ לימון (מחצי לימון)

אופן ההכנה

  • מפשירים לילה שלם במקרר את הבצק עלים.
  • לרדד מעט את בצק העלים ולחלק אותו לשלושה מלבנים שווים.
  • להכניס את התערובת- לקלות את כל הפיצוחים ולטחון לחתיכות גסות.
  • להעביר לקערה ולהוסיף קינמון, ציפורן, ביצים ולערבב היטב.

להכנת הסירופ והרכבת הבקלאווה:

  • להמיס על הגז את מרכיבי הסירופ עד לסמיכות קלה ולשפוף מעל תערובת הפיצוחים ולערבב היטב.
  • לקחת מלבן אחד מהבצק ולהניח בתחתית תבנית חד פעמית גדולה.
  • לשפוך מהתערובת בשכבה אחידה ולכסות בשכבת בצק נוספת, לשפוך שוב מהתערובת ולכסות בשכבת בצק.
  • לחתוך עם סכין בצורה אלכסונית פעם מצד ימין לאורך כל התבנית ולאחר מכן מצד שמאל כך שנוצרים מעוינים.
  • למרוח ביצה ולהכניס לתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות עד להזהבה יפה.
  • להכין שוב סירופ מ-3 כוסות סוכר 1 1/2 כוסות מים ומיץ מחצי לימון עד לרוטב קצת סמיך.
  • ולשפוך בנדיבות מעל העוגה איך שהיא יוצאת מהתנור, גם הסירופ צריך להיות חם.

הערות וטיפים

ניתן להכין מבצק פילו באותה השיטה אבל צריך לשמן את הבצק או כמו רולדה וחותכים באלכסון לחתיכות.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.

בקלאווה מתכון מבצק פילו
צילום: סוניה סאני בן הרוש

 


רק עוד דבר אחד אחרון!

אומרים שאוכל הוא סוג של נחמה וכשמתחשק לאכול ארוחה טובה ומרחיבת לב לאחר שבוע עמוס, אין ספק שמאכלים פשוטים, עם טעם של פעם, הם אלה שעושים את העבודה.

עוד מתכונים נוסטלגיים מושלמים מחכים באתר, אז כנסו ותכינו ארוחה מרחיבת לב למשפחה!

 

מקור: בקלאווה מתכון מאת: סוניה סאני בן הרוש

Similar Posts

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

ניסית את המתכון? איך יצא?