Go Back
בקלאווה מתכון מבצק פילו

בקלאווה מתכון מבצק עלים או פילו 

קבלו מתכון למאכל המסורתי פשוט וברור להכנה לבקלאווה טעימה במיוחד.
ציון 4.50 על ידי 2 דירוגים
באדיבות: סוניה סאני בן הרוש

ציוד

תבנית אפייה בינונית

המצרכים

  • 1 חבילה של בצק עלים (של מעדנות)

להכנת המילוי:

  • שקדים (200 גרם )
  • קשיו (200 גרם )
  • אגוזי מלך (200 גרם )
  • בוטנים (400 גרם )
  • 1 כפית קינמון
  • 1 כפית ציפורן
  • 2 ביצים

להכנת הסירופ:

  • 3 כוסות סוכר
  • ½1 כוסות מים
  • מיץ לימון (מחצי לימון)

אופן ההכנה

  • מפשירים לילה שלם במקרר את הבצק עלים.
  • לרדד מעט את בצק העלים ולחלק אותו לשלושה מלבנים שווים.
  • להכניס את התערובת- לקלות את כל הפיצוחים ולטחון לחתיכות גסות.
  • להעביר לקערה ולהוסיף קינמון, ציפורן, ביצים ולערבב היטב.

להכנת הסירופ והרכבת הבקלאווה:

  • להמיס על הגז את מרכיבי הסירופ עד לסמיכות קלה ולשפוף מעל תערובת הפיצוחים ולערבב היטב.
  • לקחת מלבן אחד מהבצק ולהניח בתחתית תבנית חד פעמית גדולה.
  • לשפוך מהתערובת בשכבה אחידה ולכסות בשכבת בצק נוספת, לשפוך שוב מהתערובת ולכסות בשכבת בצק.
  • לחתוך עם סכין בצורה אלכסונית פעם מצד ימין לאורך כל התבנית ולאחר מכן מצד שמאל כך שנוצרים מעוינים.
  • למרוח ביצה ולהכניס לתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות עד להזהבה יפה.
  • להכין שוב סירופ מ-3 כוסות סוכר 1 1/2 כוסות מים ומיץ מחצי לימון עד לרוטב קצת סמיך.
  • ולשפוך בנדיבות מעל העוגה איך שהיא יוצאת מהתנור, גם הסירופ צריך להיות חם.

הערות וטיפים

ניתן להכין מבצק פילו באותה השיטה אבל צריך לשמן את הבצק או כמו רולדה וחותכים באלכסון לחתיכות.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.