מתכון עוגת מוס קפה ושוקולד של רונית פרץ , עוגה עם מראה נהדר, וטעם מושלם, פשוט להתענג על כל ביס!.
אחת העוגות האהובות עלינו במיוחד.
מאת: רונית פרץ – קרדיט לה על שיתוף המתכון
מצרכים ל- מתכון עוגת מוס קפה ושוקולד
4 ביצים
1 כוס סוכר
1/2 כוס שוקולית
1/2 כוס קקאו מובחר
1/2 כוס שמן
1 כוס קמח
1 שקית אבקת אפייה
1 כוס שמנת מתוקה
להכנת המוס
1 שמנת מתוקה
1 כפית של נס קפה
1/2 כוס חלב
200 גרם שוקולד מריר
1 כפית שטוחה שטוחה קפה שחור
אופן הכנה ל- מתכון עוגת מוס קפה ושוקולד
1. מחממים תנור מראש ל- 180 מעלות.
2. מכינים את העוגה: מפרידים את הביצים ומקציפים על מהירות גבווה את החלבונים יחד עם הסוכר, עד לקבלת קצף מבריק אבל עדיין לא יציב. מנמיכים את המהירות ומוסיפים את החלמונים וכל שאר החומרים לפי סדר הופעתם. ממשיכים להקציף עד שהכל מתאחד והתערובת אחידה וחלקה, ברגע זה מכבים את המיקסר.
3. משמנים תבנית בינונית חד פעמית, יוצקים את התערובת לתוך התבנית ואופים כ- 25 דקות.
4. מכינים את המוס: מקציפים את השמנת יחד עם הנס קפה. בקערה נוספת, ממיסים את השוקולד עם החלב ומוסיפים כפית של קפה שחור. מוסיפים את תערובת השוקולד המומס לתערובת השמנת, ומערבבים היטב עד לקבלת תערובת אחידה. מכניסים למקרר כשעה.
5. מרטיבים את העוגה בתערובת של 1/2 כוס מים חמים וכפית נס קפה.
6. מפרדים את העוגה לשתי עוגות שוות.
7. מורחים על חצי עוגה, חצי מכמות המוס ומקפיאים את העוגה. מניחים את החצי השני של העוגה מעל, ושוב מורחים את חצי מכמות המוס שנשארה. מקפיאים במשך לילה שלם.
8. מפזרים מעל 100 גרם של שקדים מולבנים.
#הערות וטיפים לאופן ההכנה:
– לחצו כאן לקישור למתכון המקורי
הכנתם? בתיאבון, נשמח אם תספרו לנו איך יצא בתגובות למטה!
אנשים מחפשים גם :
עוגת מוס שוקולד וקפה
מוס קפה קרין גורן
מוס קפה מיקי שמו
מתכון למוס קפה
מוס שוקולד קפה
מוס קפה ללא ביצים
מוס קפה בכוסות
עוגת מוס קפה פרווה