עוגיות

בעבע תמרים

בעבע תמרים – מתכון עוגיות בעבע עיראקיות, עוגיות שמקורן מיהדות עירק במילוי תמרים ובציפוי שומשום, אחת העוגיות המושלמות ביחד עם כוס תה או קפה של שבת. חובה להכין!
מתכון באדיבות: גילה עדי  – קרדיט על שיתוף הפעולה ושיתוף המתכון.

 

מתכון: בעבע תמרים

מצרכים 

יוצא בערך 25-30 עוגיות תלוי בגודל.

1 ק"ג קמח
1 כף שמרים
1 אבקת אפיה
1 כוס שמן חד פעמית
גרידת תפוז
3 כפות סוכר
כפית מלח
2 כוסות מים
לעבד לבצק ולהתפיח


אופן הכנה 

לעבד לבצק ולהתפיח
לחלק את עיסת התמרים לכדורים להוציא גרעינים אם יש
לקחת חתיכת בצק למלא בעיסת התמרים לכדור לשטח עם היד ולבסוף עם מערוך.
למרוח ביצה סומסום ולחורר עם מזלג.

שאלות ותשובות

שאלה: איזה מעלות בתנור וכמה דקות ?
תשובה: חום 190 עד להזהבה

שאלה: הכוס חד פעמי קר או חם?
תשובה: חד פעמית קרה

שאלה: האם צריך לשים ביצה טרופה לפני אפייה?
תשובה: כן ביצה שומשום ולחורר במזלג

שאלה: אפשר להשים ממרח תמרים בקופסא?
תשובה: לא.

שאלה: מה קשור תפוז? המקורי אין תפוז?
תשובה: משדרג ויכולה לוותר במקור שמים חוויג למאפים אצלינו לא אוהבים.

שאלה: איזה תמרים? רגילים או תמרים בואקום
תשובה: תמרים בואקום.

שאלה: האם ניסית להכין עם קמח כוסמין?
תשובה: האמת שלא ניסיתי קמח כוסמין.

שאלה: כמה זמן צריך להתפיח?
תשובה: זמן ההתפחה בימים חמים כחצי שעה מכוסה נילון נצמד.

שאלה: נראה מעולה. רק מאיפה גרידת תפוז ? יש לקנות תפוזים בקיץ?
תשובה: יש תפוזים ואפשר לוותר.

 

תמונות ותגובות מהגולשים: 

  • תקווה רווח: "תודה רבה לך החזרת אותי 40 שנה אחורה בבית אימי המנוחה"

עוד מתכונים מבוקשים:

הכנתם? בתיאבון, נשמח אם תעלו תמונה לסטורי ותתייגו אותנו, ואל תשכחו לספר לנו איך יצא בתגובות למטה!

מתכונים דומים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אולי יעניין אותך

Close
Back to top button
Close
Close
מעבר לסרגל הכלים