מאפים ולחמיםמתכונים לפסח

חלת מפתח עם סרטון הכנה

חלת מפתח עם סרטון הכנה – השבת הראשונה לאחר חג פסח יש מנהג להכין חלה בצורת מפתח המהווה סגולה לפרנסה. את החלה נוהגים לאפות בצורת מפתח, ועכשיו עם מתכון מפורט וסרטון הכנה (למטה), זהו גם תורכם להכין! בהצלחה.

מתכון באדיבות: ענת בן ארי – קרדיט על שיתוף הפעולה ושיתוף המתכון.

חלת מפתח

מתכון: חלת מפתח

מצרכים ואופן הכנה 

**חשוב להשתמש בכוס מידה או בכוס פלסטיק חד פעמית.

מתכון מנצח לחלות לכבוד שבת:
ארבע כפות שמרים יבשים
שני ק"ג קמח מנופה
שש כפות סוכר
שתי כפות מלח
כוס אחת שמן
שתי ביצים
שש כוסות מים חמימים

בקערה:
נשים ארבע כפות שטוחות שמרים יבשים + 6 כפות סוכר + 4\1 כוס מים פושרים.
מניח בצד לחצי שעה
לאחר שהשמרים והסוכר נמסים נוסיף 2 ק"ג קמח מנופה, שתי כפות של מלח, מכסים את המלח בקמח
עכשיו נוסיף שש כוסות של מים חמימים ושתי ביצים.
נלוש את החומרים טוב טוב, וכשהעיסה אחידה נוסיף כוס שמן ונמשיך ללוש במשך כשבע דקות.
לאחר שלשנו היטב נוציא את העיסה מהקערה נמרח את הקערה במעט שמן
נחזיר את העיסה לקערה נשטח אותה על צידה האחד ולאחר מכן נהפוך לצד השני
נניח את העיסה בצד לתפיחה במשך 40 דקות ויותר.
אחרי תפיחתה של העיסה ללוש פעם אחת להוציא את האוויר שכלוא בבצק
נתפיח שוב פעםבמשך 45 דקות נוספות ולאחר מכן לקיים את הפרשת החלה לפי הסדר.
לקלוע חלות, ונניח לתפיחה נוספת עד הנפח הוא כפליים.
לחמם תנור לחום של 200 מעלות.
אבל לפני שמכניסים לתנור, לערבב ביצה שלמה טרופה עם חמש כפות שמן זית וכפית סוכר
ולמרוח את החלות דקה לפני הכנסה לתנור.
לאפות בתנור שחומם מראש, בתחילה יש לאפות את החלות בחום של 200 מעלות למשך עשר דקות ולאחר מכן 180 מעלות 25 עד 30 דקות.
לאחר האפייה להניח את החלות על מגבת ומעל לכסות במגבת נוספת.
לכמות זו יש להפריש חלה עם ברכה

חלת מפתח

שאלות ותשובות

שאלה:  אפשר תמונה של התבנית?
תשובה: כן, בבקשה פה

שאלה: איך עושים את התבנית בצורת מפחח?
תשובה: שתי תבניות, האחת עגולה והשניה מאורכת, לחבר כמו בתמונה בקישור פה

שאלה: מה הברכה שצריך לברך על החלה ?ובאיזה יום לאפות?
תשובה: בבקשה הסבר מפורט פה

סרטון קליעת חלות והפרשת חלה: 

הכנתם? בתיאבון, נשמח אם תעלו תמונה לסטורי ותתייגו אותנו, ואל תשכחו לספר לנו איך יצא בתגובות למטה!

תגים

מתכונים דומים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

Back to top button
Close
Close