Go Back
חלת מפתח עם סרטון הכנה

חלת מפתח מתכון מפורט עם סרטון

השבת הראשונה לאחר חג פסח יש מנהג להכין חלה המהווה סגולה לפרנסה - את החלה נוהגים לאפות בצורת מפתח.
ציון 4.67 על ידי 3 דירוגים
באדיבות: ענת בן יוסף

ציוד

כוס מידה 240 מ"ל

המצרכים

  • 4 כפות שמרים יבשים
  • 2 קילו קמח מנופה
  • 6 כפות סוכר
  • 2 כפות מלח
  • 1 כוס שמן
  • 2 ביצים
  • 6 כוסות מים חמימים

אופן ההכנה

  • נשים בקערה את השמרים היבשים + הסוכר + ¼ כוס מים פושרים.
  • נניח להתססה חצי שעה.
  • לאחר שהשמרים והסוכר נמסים נוסיף קמח, מלח, (מכסים את המלח בקמח).
  • עכשיו נוסיף את המים החמימים ושתי הביצים.
  • נלוש את החומרים טוב טוב, וכשהעיסה אחידה נוסיף את השמן ונמשיך ללוש במשך כשבע דקות.
  • לאחר שלשנו היטב נוציא את העיסה מהקערה נמרח את הקערה במעט שמן.
  • נחזיר את העיסה לקערה נשטח אותה על צידה האחד ולאחר מכן נהפוך לצד השני.
  • נניח את העיסה בצד לתפיחה במשך 40 דקות ויותר.
  • אחרי תפיחתה של העיסה נלוש פעם אחת להוציא את האוויר שכלוא בבצק.
  • נתפיח שוב פעם במשך 45 דקות נוספות ולאחר מכן לקיים את הפרשת החלה לפי הסדר.
  • נקלע חלות, ונניח לתפיחה נוספת עד הנפח הוא כפליים.
  • לחמם תנור לחום של 200 מעלות.
  • לפני שמכניסים לתנור, נערבב ביצה שלמה טרופה עם השמן זית והסוכר.
  • נמרח את החלות דקה לפני הכנסה לתנור.
  • נאפה בתנור שחומם מראש, בתחילה יש לאפות את החלות בחום של 200 מעלות למשך עשר דקות ולאחר מכן 180 מעלות 25 עד 30 דקות.
  • לאחר האפייה להניח את החלות על מגבת ומעל לכסות במגבת נוספת.
  • לכמות זו יש להפריש חלה עם ברכה.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.