| | | |

מתכון גביניות בטעם קלאסי

פינוק קל להכנה ומושלם לכל אירוע
בהשראת: צחית חמו
ציון 5 על ידי דירוג אחד
מתכון גביניות

מתכון גביניות להכנת מאפה מתוק, רך ומלא בגבינה שמהווה פינוק קל להכנה ומושלם לכל אירוע או ארוחה.

מושלם להגיש את הגביניות לארוחת בוקר, כקינוח אחרי הארוחה או כמאפה ליד הקפה, מה שהופך אותן לרב-שימושיות.

= ספר המתכונים של צחית חמו

מתכון גביניות
צילום: צחית חמו
מתכון גביניות
צילום: צחית חמו

אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!

דרגו את המתכון כאן

אז איך מכינים?

מתכון גביניות

מתכון גביניות בטעם קלאסי

פינוק קל להכנה ומושלם לכל אירוע
ציון 5 על ידי דירוג אחד
לדרג
באדיבות: צחית חמו

ציוד

כוס מדידה אוניברסלית
תבנית אפייה בינונית

המצרכים

לבצק :

  • 1 ק"ג קמח
  • 2 כפות שמרים יבשים
  • 1 כוס סוכר
  • 2 ביצים
  • 1 כף תמצית וניל
  • ¾ כוס שמן
  • מלח (קמצוץ)
  • 2-3 כוסות מים חמים

למילוי גבינה:

  • 2 חבילות גבינת טוב טעם (400 גרם)
  • 1 חבילה גבינת סקי (200 גרם)
  • ½ כוס חלב
  • 2 כפות אינסטנט פודינג וניל
  • 4 כפות סוכר
  • 1 כף תמצית וניל
  • 1 כף קורנפלור

אופן ההכנה

הכנת הבצק:

  • לשים בקרת מיקסר עם וו גיטרה את כל המצרכים יחד ולהשאיר כוס וחצי קמח בצד.
  • לערבל 6 דקות שהבצק דביק ודבוק מעט בדפנות.
  • להוריד את מהירות המיקסר ולהוסיף בהדרגה את יתרת הקמח.
  • להמשיך לערבל עד לקבלת בצק רך וגמיש.
  • לשמן מעט את כדור הבצק ולכסות בניילון נצמד את הקערה להתפחה, עד להכפלת הנפח.

הכנת מילוי גבינה:

  • לבחוש היטב ת מרכיבי המילוי עד לקבלת חלקה בלילה.
  • להעביר לשכת זילוף ללא צנטר.

המשך הכנה:

  • לאחר ההתפחה לרדד על משטח מקומח לעלה בעובי 1/2 ס"מ.
  • לקרוץ עיגולים בקוטר 6 ס"מ, לחרוץ 3 חריצים ושהאמצע נשאר שלם.
  • לזלף את בלילת הגבינה למרכז ולסגור בצורת עטיפה את שלושת חלקי הבצק.
  • לכסות עם ניילון רופף להתפחה של 15 דקות.
  • למרוח ביצה טרופה. לאפות בחום 160-170 מעלות 25 דקות בערך עד להשחמה.
  • בתום האפייה למרוח דבש מהול במעט מים רותחים.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.


שאלות נפוצות: מתכון גביניות 

הכוס וחצי ששמים בצד זה מהקילו קמח או בנוסף לקילו קמח ששמים?
מתוך הקילו, להוסיף בהדרגה במידת הצורך עד לקבלת בצק יציב ונוח לעבודה. גם אם נשאר קצת בצד, זה בסדר – מקמחים את משטח העבודה לאחר התפיחה. בגדול: בצק שמרים הוא מאוד סלחן, תמיד אפשר להוסיף עוד מים או קמח – וזה בסדר, לא קורה כלום. גם כמות הנוזלים משתנה בסוגי הקמח.
מתכון גביניות
צילום: צחית חמו

רק עוד דבר אחד אחרון!

אומרים שאוכל הוא סוג של נחמה וכשמתחשק לאכול ארוחה טובה ומרחיבת לב לאחר שבוע עמוס, אין ספק שמאכלים פשוטים, עם טעם של פעם, הם אלה שעושים את העבודה.

עוד מתכונים נוסטלגיים מושלמים מחכים באתר, אז כנסו ותכינו ארוחה מרחיבת לב למשפחה!

מקור: מתכון גביניות בטעם קלאסי מאת: צחית חמו

Similar Posts

5 from 1 vote (1 rating without comment)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

ניסית את המתכון? איך יצא?




Advertisements