| | | |

פאי לימון ללא גלוטן וללא סוכר

קינוח מעולה במתכון מפורט
בהשראת: שרית ברסקה
ציון 5 על ידי דירוג אחד
מתכון פאי לימון ללא גלוטן

מי אמר שפאי לימון חייב להיות עמוס בסוכר וגלוטן? מתכון זה מוכיח שהטעם העשיר והמרענן של הלימון יכול להתקיים גם בקינוח בריא וקל להכנה. הבצק הפריך והמלית הקרמית והחמצמצה יכבשו את לבכם. מושלם לאירוח, כקינוח לארוחה משפחתית או סתם כי מגיע לכם פינוק!

חלופה בריאה וטעימה לפאי הלימון הקלאסי, ללא ויתור על הטעם המוכר והאהוב. הבצק הפריך, המלית הקרמית והניחוח ההדרתי של הלימון יגרמו לכם להתמכר!

ספר המתכונים של שרית ברסקה

מתכון פאי לימון ללא גלוטן
צילום: שרית ברסקה

אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!

דרגו את המתכון כאן

אז איך מכינים?

מתכון פאי לימון ללא גלוטן

פאי לימון ללא גלוטן וללא סוכר

קינוח מעולה במתכון מפורט
ציון 5 על ידי דירוג אחד
לדרג
באדיבות: שרית ברסקה

ציוד

כוס מדידה אוניברסלית
תבנית אפייה בינונית

המצרכים

לתחתית :

  • 100 גרם קמח שקדים
  • 50 גרם קוקוס טחון - לא קמח קוקמס
  • 100 גרם חמאה (1 חבילה)
  • גרידת לימון (מלימון אחד)
  • 2 כפות ממתיק סוכר / טחון למי שאוהב להרגיש קטיפתי בפה ולא גרגירים

למלית פאי:

  • ¼ כוס מיץ לימון
  • 4 ביצים (L)
  • 100 גרם אינסטנט ללא סוכר וללא גלוטן בטעם וניל
  • 60 גרם ממתיק סוכר שבתזונה

אופן ההכנה

הכנת התחתית :

  • להניח בקערה את כל המרכיבים היבשים.
  • להוסיף את החמאה המומסת ונערבב עד לקבלת תערובת אחידה .
  • ניקח תבנית 17.3X17.3X6 CM נניח בתוכה נייר אפיה כך ששולי הנייר יבלטו מעבר לדפנות התבנית.
  • להדק את התערובת לתחתית טוב ונלך להכין את המלית.

אופן הכנת המלית :

  • להניח בקערה את כל המרכיבים היבשים ולאחר מכן את הנוזליים נערבב עד לקבלת תערובת אחידה ללא גושים ונוסיף לתבנית .
  • לחמם תנור ל-180 מעלות ונאפה למשך כ-25 דקות או עד שהבלילה מתקשה .
  • לאחר שהוצאנו מהתנור והפאי שלנו עדיין חם נפזר מעל קוקוס טחון ונהדק בעדינות על כל העוגה לשכבה אחידה ויפה .
  • להכניס למקרר לשעתיים לפחות נוציא ונגיש .
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.


שאלות נפוצות: פאי לימון ללא גלוטן וללא סוכר

האם אפשר להמיר את החמאה לשמן קוקוס ?
לא ניסיתי וקשה לי להמליץ אם את מנסה עדכני אותי בכל מקרה תשתמשי עם שמן קוקוס שמתגבש במצב קר.
במקום חמאה אפשר מרגרינה? פרווה
אם מותר לך אז כן מומלץ ובריא יותר שמן קוקוס מישהי כתבה שיצא לה ממש מוצלח וטעים.
איזה אינסטנט את משתמשת, של איזה חברה?
של חברת סוויטאנגו.
מתכון פאי לימון ללא גלוטן
צילום: שרית ברסקה

רק עוד דבר אחד אחרון!
פאי לימון ללא גלוטן וללא סוכר

לפני שאתם מתנפלים מתכון זה – למה לא לנסות עוד כמה מנות קלות, מצוינות ומלאות בריאות.

הכי כיף לאכול בריא בלי להתפשר על הטעם. מה למשל? הנה עוד כמה רעיונות של מתכוניםבריאים מושלמים. רק תבחרו!

מקור: פאי לימון ללא גלוטן וללא סוכר מתכון מאת: שרית ברסקה

לעוד מתכונים מוזמנים לעקוב גם לפייסבוק ולאינסטגרם

 

 

Similar Posts

5 from 1 vote (1 rating without comment)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

ניסית את המתכון? איך יצא?




Advertisements