פרעצל פריך ללא סוכר וללא גלוטן
פרצל או פרעצל והכי חשוב טעים
מחפשים חטיף או ארוחת בוקר קלה, בריאה וטעימה? נמאס לכם מהמתכונים הרגילים ללא גלוטן שמרגישים יבשים או חסרי טעם? הגיע הזמן לנסות את מתכון הפרעצל המדהים הזה!
המתכון הזה קל להכנה ודורש מרכיבים פשוטים וזמינים. הבצק עשוי מקמח ללא גלוטן ואינו מכיל סוכר כלל! התוצאה היא פרעצל פריך מבחוץ ורך מבפנים, עם טעם נהדר שילדים ומבוגרים כאחד ייהנו ממנו.
אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!
אז איך מכינים?
ציוד
תבנית אפייה בינונית
כוס מדידה אוניברסלית
המצרכים
- 1 כוס קמח שקדים
- 3 כפות פסיליום
- 2 כפות שמן
- 1 כף אבקת אפיה
- 1 כף חומץ תפוחים
- ¼ כוס מים פושרים
לציפוי הפרצל:
- 2 כפות ממתיק סוכר סוויטאנגו
- 2 כוסות מים פושרים
- 1 חלבון (מביצה 1)
- 2 כפות סומסום
אופן ההכנה
- להכניס לקערה את המרכיבים היבשים ואז את הנוזליים.
- לערבב עד לקבלת תערובת אחידה ומוכנה לעבודה.
- ליצור צורות של פרצלים (לולאות) מנחים בתבנית על נייר אפיה ומצפים.
אופן הכנת הציפוי (מי סוכר):
- בכוס שמים 2 כפות מים פושרים ואת הממתיק סוכר סוויטאנגו.
- לערבב עד להמסה של הסוכר -סוויטאנגו.
- להבריש את הפרצלים עם המי סוכר שהכנו .
- לאפות בתנור למשך 20 דקות בטמפרטורה של 175 מעלות .
- כעבור 20 דקות מברישים שוב את הפרצלים עם מי הסוכר ומחזירים ל 10 דקות נוספות .
- בתום העשר דקות מברישים את הפרצלים בפעם האחרונה עם חלבון ביצה ומפזרים סומסום ואופים לעוד עשר דקות למראה שחום ומבריק.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.
רק עוד דבר אחד אחרון!
פרעצל פריך ללא סוכר וללא גלוטן
לפני שאתם מתנפלים מתכון זה – למה לא לנסות עוד כמה מנות קלות, מצוינות ומלאות בריאות.
מקור: פרעצל פריך ללא סוכר וללא גלוטן מתכון מאת: שרית ברסקה