| | |

גלילי חצילים ופיטריות ממולאים בגבינות

מנה מושלמת חגיגית וטעימה
בהשראת: בטי דרעי
ציון 5 על ידי דירוג אחד
מתכון גלילי חצילים ופיטריות

מתכון זה לגלילי חצילים ופיטריות ממולאים בגבינות הוא דרך נהדרת להפתיע את יקיריכם במנה עשירה וטעימה. שילוב הטעמים של החצילים הרכים, הפטריות המוקפצות ומגוון הגבינות יוצר חוויה קולינרית ייחודית. גלילות אלו יכולים להוות מנה עיקרית קלה או תוספת מושלמת לארוחה חגיגית.

המתכון פשוט להכנה יחסית ודורש מרכיבים זמינים. ניתן להתאים את המלית לפי טעמכם האישי ולשלב גבינות שונות.

ספר המתכונים של בטי דרעי

מתכון גלילי חצילים ופיטריות
צילום: בטי דרעי

אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!

דרגו את המתכון כאן

אז איך מכינים?

מתכון גלילי חצילים ופיטריות

גלילי חצילים ופיטריות ממולאים בגבינות

מנה מושלמת חגיגית וטעימה
ציון 5 על ידי דירוג אחד
לדרג
באדיבות: בטי דרעי

ציוד

תבנית אפייה בינונית

המצרכים

  • 1 חציל
  • פטריות (לפי הטעם)

לתערובת הגבינות:

  • 1 חבילה קוטג' (250 גרם)
  • 1 גביע יוגורט (200 מ"ל)
  • גבינה בולגרית מפוררת (לפי הטעם)
  • גבינה צהובה (לפי הטעם)
  • 1 ביצה
  • 1 כף אבקת מרק פטריות
  • 1 כף אבקת מרק בצל
  • פלפל שחור גרוס
  • אגוז מוסקט (מעט)

אופן ההכנה

  • נחתוך את החציל לאורכו ונאפה בתנור עם מעט שמן זית.
  • נערבב היטב את תערובת הגבינות.
  • נגלגל את התערובת בתוך החציל.
  • נסדר את החצילים בתבנית משומנת.
  • נחתוך לפטריות את הרגליים (שאותם אפשר לקצוץ ולהוסיף לתערובת).
  • נמלא את הפטריות ונפזר אותם בין גלילי החציל.
  • נמזוג מעל שמנת מתוקה לבישול 10 אחוז.
  • נפזר גבינה צהובה ועלי בזיליקום.
  • נכניס לתנור שחומם מראש על חום של 180 מעלות ל 10-15 דקות בכיסוי נייר כסף.
  • נוריד את הניר כסף ונכניס לתנור ל 5 דקות נוספים.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.

מתכון גלילי חצילים ופיטריות
צילום: בטי דרעי

 


רק עוד דבר אחד אחרון!
גלילי חצילים ופיטריות ממולאים בגבינות 

לפני שאתם מתנפלים מתכון זה – למה לא לנסות עוד כמה מנות קלות, מצוינות ומלאות בריאות.

הכי כיף לאכול בריא בלי להתפשר על הטעם. מה למשל? הנה עוד כמה רעיונות של מתכוניםבריאים מושלמים. רק תבחרו!

מקור: גלילי חצילים ופיטריות ממולאים בגבינות מתכון מאת: בטי דרעי

לעוד מתכונים מוזמנים לעקוב גם באינסטגרם @dery.kitchen

 

Similar Posts

3 Comments

  1. נראה מצויין אבל מה לגבי הוצאת המרירות מהחציל? חותכים לאורך ולא מרוקנים? איך מכניסים את התערובת?

    1. היי לי,
      המליחות של הגבינות מבטלת את המרירות של החציל. לא מרוקנים, אלא חותכים פרוסות דקות מספיק שאפשר יהיה לעבוד איתן ולגלגל עם מילוי.
      בהצלחה!

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

ניסית את המתכון? איך יצא?




Advertisements