עוגת דובדבנים בחושה רכה וקלה
עוגה נוסטלגית בהכנה קלה
מתחשק לכם קינוח מושלם? עוגת דובדבנים בחושה היא התשובה! מתכון פשוט ומהיר להכנה, עם תוצאה רכה, עסיסית וטעימה להפליא.
הדובדבנים נותנים לעוגה טעם מתוק-חמצמץ נפלא, והיא מושלמת לכל אירוע – מארוחת בוקר ועד קינוח חגיגי.
אז קדימה למטבח, בלי הרבה עבודה תיהנו מעוגה נהדרת שתגרוף מחמאות מכל הסובבים!
אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!
אז איך מכינים?
ציוד
תבנית עגולה 24
כוס מדידה אוניברסלית
המצרכים
החומרים :
- 100 גרם חמאה רכה (1 חבילה)
- 1 כוס סוכר
- 1 כפית תמצית וניל
- 3 ביצים
- ½ גביע שמנת חמוצה / יוגורט
- ½1 כוסות קמח
- ½ שקית אבקת אפייה (5 גרם)
- מלח (קורט)
- 200 גרם דובדבנים (מגולענים וחצויים)
אופן ההכנה
- להקרים את החמאה עם הסוכר לקבלת תערובת אחידה .
- להוסיף את הביצים אחת אחת (לא מוסיפים את הביצה הבאה לפני שהקודמת נטמעה בתערובת).
- להוסיף את הקמח והשמנת לסירוגין מתחילים עם הקמח כשליש כמות אח''כ את השמנת מחצית הכמות שוב שליש קמח ומחצית השמנת ובסוף את הקמח עם אבקת האפייה ולבסוף המלח .
- לפזר מעט קמח על הדובדבנים ומערבבים (למנוע שקיעת הדובדבנים לתחתית ) .
- להוסיף אותם לתערובת העוגה מערבבים בעדינות .
- להעביר לתבנית משומנת היטב עם חמאה רכה.
- לאפות בתנור שחומם מראש ל-160 מעלות כ-45 דקות עד שקיסם יוצא יבש .
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.
רק עוד דבר אחד אחרון!
עוגת דובדבנים בחושה
אומרים שאוכל הוא סוג של נחמה וכשמתחשק לאכול ארוחה טובה ומרחיבת לב לאחר שבוע עמוס, אין ספק שמאכלים פשוטים, עם טעם של פעם, הם אלה שעושים את העבודה.
עוד מתכונים נוסטלגיים מושלמים מחכים באתר, אז כנסו ותכינו ארוחה מרחיבת לב למשפחה!
מקור: עוגת דובדבנים בחושה מתכון מאת: נירית קיקו