שווארמה ביתית בעסיסיות מטריפה
מתכון נוסטלגי בהכנה ביתית
נמאס לכם מהשווארמה היבשה מהדוכן? הגיע הזמן לנסות את הגרסה הביתית, שתגרום לכם להתאהב מחדש במנה האהובה! עם מתכון פשוט וקצר, תגלו שקל להכין שווארמה עסיסית, רכה וטעימה לא פחות, ואפילו עם תוספת עסיסיות מיוחדת שתרים את המנה לגבהים חדשים.
המתכון הזה יתאים לכל חובב שווארמה, בין אם אתם מעדיפים אותה קלאסית עם פיתה, סלטים וטחינה, או משודרגת עם תוספות מיוחדות כמו בצל מטוגן, חומוס פיקנטי או סלסת עגבניות. אז למה אתם מחכים? קדימה למטבח, הגיע הזמן להכין שווארמה ביתית שתגרום לכם ללקק את האצבעות!
אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!
אז איך מכינים?
ציוד
מחבת עם תחתית כפולה
המצרכים
- 2 בצלים (גדולים)
- 800 גרם חזה הודו נקבה חתוך לרצועות ((השארתי מהשומן שהיה כדי שישאר עסיסי, לנקות את כל היתר))
- 3 כפיות גדושות תבלין לשווארמה
- 1 כפית כמון
- 1 כפית פפריקה אדומה
- פלפל שחור (מעט)
- מלח (לפי הטעם)
- סומק (מעט )
- שמן זית (למרינדה)
- שמן קנולה (לטיגון הבצלים)
אופן ההכנה
- מניחים בכלי את רצועות החזה הודו מוסיפים שמן זית, מלח, פלפל שחור, תבלין שווארמה , כמון ופפריקה ומערבבים.
- מכסים בניילון נצמד ומכניסים למקרר לשעתיים לספיגת טעמים
- פורסים את הבצלים דק .
- מחממים מחבת עם תחתית כפולה .
- מוזגים למחבת 4 כפות שמן קנולה ומטגנים את הבצלים עד להזהבה .
- מוסיפים ממש מעט כמון ,תבלין שווארמה וסומק לפתוח את התבלינים בשמן.
- מכניסים את הרצועות חזה הודו, מקפיצים עד שהחזה הודו משנה צבע .
- מערבבים מידי פעם עם כף עץ / להקפיץ כך שכל הרצועות יקבלו חום וישנו צבע.
- מידי פעם טועמים לתקן תיבול .
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.
רק עוד דבר אחד אחרון!
שווארמה ביתית בעסיסיות מטריפה
אומרים שאוכל הוא סוג של נחמה וכשמתחשק לאכול ארוחה טובה ומרחיבת לב לאחר שבוע עמוס, אין ספק שמאכלים פשוטים, עם טעם של פעם, הם אלה שעושים את העבודה.
עוד מתכונים נוסטלגיים מושלמים מחכים באתר, אז כנסו ותכינו ארוחה מרחיבת לב למשפחה!
מקור: שווארמה ביתית מתכון מאת: Meri Kogan