פיתה חצ'פורי במחבת מבצק נהדר
מתכון נוסטלגי בהכנה מפורטת
בוקר? ערב? הכינו בקלות פיתה חצ'פורי גיאורגי מהמם – פיתות במחבת במילוי גבינות רך ומשגע מושלם לכל ארוחה!
חצ'פורי מהמם ומגרה שבהכנה קצרה יעניק לכם פיתות במחבת במילוי גבינות משגע. המעדן המטוגן הנפלא הזה מגיע מגיאורגיה, שם הוא נזלל בכל בית ומספק לזוללים טעם עשיר של בצק מעולה וקלוי עם מעטה קראנצ'י מענג שבתוכו מחכה מילוי חלומי וחם של גבינות מעולות ורכות.
אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!
אז איך מכינים?
ציוד
כוס חד פעמי חם
מחבת טפלון
המצרכים
לבצק:
- 5 כוסות
- 1 כפית שמרים
- 1 כף סוכר
- קורט סודה לשתיה
- 1 גביע שמנת חמוצה (200 מ"ל)
- 1 כף שמן
- 1 כפית מלח
- 1 כוס מים פושרים (שאולי לא נצטרך את כולה.)
למילוי:
- 1 חבילה גבינת טוב טעם (250 גרם)
- 200 גרם גבינת מוצרלה מגוררת/גבינה צהובה.
- 200 גרם גבינת חמד מפוררת
- 1 ביצה
- פטרוזיליה קצוצה
אופן ההכנה
- נערבב את הקמח עם שמרים סודה וסוכר.
- נוסיף שמנת וחצי כוס מים פושרים.
- נלוש כ3 דקות בידיים.
- נוסיף שמן ומלח.
- נלוש ונראה אם הבצק נאסף ולא נשאר קמח בקערה אין צורך בעוד מים - הבצק צריך להיות לא דביק ולא יבש מידי.
- נכסה במגבת ונתפיח חצי שעה.
להכנת המילוי:
- 1 חבילה גבינת טוב טעם.
- נערבב בקערה היטב את כל מרכיבי המילוי .
- נחלק למספר כדורי הבצק.
הרכבה:
- נחלק את הבצק ל 9 או 10 כדורים - לא להשתמש בהרבה קמח.
- נרדד כדור לפיתה קטנה ונניח במרכז מילוי.
- נאסוף את שולי הבצק לשקיק נהדק היטב.
- במעט קמח נרדד בזהירות לפיתה דקה.
- נחמם היטב מחבת טפלון כבדה.
- נוריד מעט מהחום.
- נניח פיתה תחילה על התפר לכסות במכסה.
- אחרי כ3 דקות בערך נהפוך נכסה שוב עד שזה משחים.
- לשים לב שהאש לא גבוהה מידי.
- נניח על מגש לכסות במגבת עד שכולם מוכנים.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.
רק עוד דבר אחד אחרון!
פיתה חצ'פורי
אומרים שאוכל הוא סוג של נחמה וכשמתחשק לאכול ארוחה טובה ומרחיבת לב לאחר שבוע עמוס, אין ספק שמאכלים פשוטים, עם טעם של פעם, הם אלה שעושים את העבודה.
עוד מתכונים נוסטלגיים מושלמים מחכים באתר, אז כנסו ותכינו ארוחה מרחיבת לב למשפחה!
מקור: פיתה חצ'פורי מתכון מאת: חני קונאשוילי
אילו סוגי קמח אפשר ? כוסמין ? קמח ללא גלוטן ? תודה רבה
היי טליה,
לא ניסינו עם קמח ללא גלוטן, אבל קמח כוסמין לבן בהחלט יכול לעבוד כאן.
בהצלחה!
שלום
מה אפשר להכניס במקום יוגורט.
צריך לחשוב על אפיה לאלה שלא יכולים לאכול חלבי, מטעמי כשרות או שהם לא אוכלים בכלל חלבי.
ניתקלתי כמה פעמים במתכונים שרשמו שתי אפשרויות חלבי/ פרווה.
תודה
היי ענת,
במקום שמנת חמוצה, אפשר להשתמש בריצ' + כפית מיץ לימון טרי.
בהצלחה!
ב"ה
היוש,
כל העיניין הוא חלבי.
לא כל מתכון מתאים לפרווה, מה לעשות.
כמו בורקס גבינה.
הוא גבינה ואין גבינה פרווה…