סלט חצילים רומני ביתי
מתכון נוסטלגי בהכנה קלה

אין סיכוי שעל שולחן השבת לא יככב השבוע, וכל שבוע, סלט חצילים רומני ביתי ואמיתי, שיענג אתכם עם שילוב טעמים מושלם של חצילים עסיסיים בטעם קלוי מעושן נפלא, פלפלים אדומים וצהובים קלויים גם הם שיוסיפו לסלט צבעוניות משגעת, פלפל ירוק חריף, פטרוזיליה קצוצה ושום לתיבול מושלם.
מתכון רומני אמיתי, שיענג אתכם עם שילוב טעמים מושלם של חצילים עסיסיים בטעם קלוי מעושן נפלא.

אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!
אז איך מכינים?

ציוד
כוס מדידה אוניברסלית
המצרכים
- 2 חצילים בינוניים
- 2 פלפלים אדומים בינוניים
- 2 פלפלים צהובים בינוניים
- 1 פלפל ירוק חריף
- ½ כוס פטרוזיליה קצוצה
- 4 שיני שום כתושות
- ¼ כוס שמן זית
- מיץ מ-1/2 לימון
- ½ כפית מלח
אופן ההכנה
- נקלה / נצלה את החצילים והפלפלים על הכיריים באש גלויה עד שהם משחירים טוב או במידה שאוהבים.
- נכניס את הפלפלים הקלויים, החצילים הקלויים והפלפל החריף הקלויי לשקית נייליון ביחד.
- נשאיר למנוחה שיצטננו ושיהיה נוח למגע.
- נוציא את התוכן של החצילים הקלויים מהקליפה ע"י כף.
- נעביר למסננת לכ-1/2 שעה לניקוז נוזלים ומרירות. ואחר כך נעביר לקערה.
- נקלוף בידיים את קליפת הפלפלים האדומים והצהובים, ונעביר לקערה את החלק הקלוף.
- אותו דבר נעשה עם הפלפל החריף, נקלף את הקליפה ונעביר את התוכן הקלוף לקערה עם הפלפלים האחרים והחצילים שקולפו.
- ניתן לשמור קצת מהחלקים השרופים של הפלפלים לטעם מעושן.
- על קרש חיתוך נקצוץ דק מאוד ביחד את החצילים, הפלפלים הפלפל החריף, אפשר במעבד מזון או קוצץ מזון בפולסים קצרים מאוד.
- נעביר הכל בחזרה לקערה, יחד עם הפטרוזיליה הקצוצה, השום, שמן הזית, מיץ הלימון והמלח, והמערבבים הכל לאחידות.
- נטעם ונתקן [תיבול אם צריך.
- נשאיר למנוחה קלה לפני הגשה של כ-1/2 חצי שעה.
- נאחסן בקופסת אחסון אטומה במקרר.
- ניתן לשמור בקירור עד 4-5 ימים.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.

רק עוד דבר אחד אחרון!
סלט חצילים רומני
אומרים שאוכל הוא סוג של נחמה וכשמתחשק לאכול ארוחה טובה ומרחיבת לב לאחר שבוע עמוס, אין ספק שמאכלים פשוטים, עם טעם של פעם, הם אלה שעושים את העבודה.
עוד מתכונים נוסטלגיים מושלמים מחכים באתר, אז כנסו ותכינו ארוחה מרחיבת לב למשפחה!
מקור: סלט חצילים רומני מתכון מאת: Becky Usagi