קובה חמוסטה מהמם, מחמם ומנחם

השבת הזאת אתם לא תשכחו – אין על ארוחת שבת משפחתית מיוחדת ושונה שמביאה איתה טעם כל-כך מוצלח שכל המשפחה תבקש עוד ועוד
הסופ"ש כבר מעבר לפינה וזה הזמן לחשוב על רעיונות חדשים לאירוח מושלם, פינוק נהדר או סתם נשנושים מענגים.
ריכזנו לכם 5 מתכונים לארוחת שבת שישדרגו לכם את הסופ"ש בלי הכנות של שעות על גבי שעות, זה בדיוק המקום בשבילכם אם בא לכם להרשים עם סופ"ש טעים!



איך אתם עוד לא שם?!
הצטרפו עכשיו לוואטסאפ שלנו למתכונים בריאים ותפריט מתכונים חדש כל יום.
- קובה חמוסטה מהמם, מחמם ומנחם – המנה האולטימטיבית לימים קרים, שתעשה לכם חורף נעים וטעים. כדורי קובה מושלמים מבורגול וסולת בהכנה קלילה, מילוי בשר טחון מתובל היטב, וכל הטוב הזה שוחה במרק עשיר בירק וירקות בתיבול שיטריף לכם את כל החושים.

ציוד
- מידה: כוס מדידה אוניברסלית (240 מ"ל)
מצרכים
לקובה
- 2 כוסות בורגול דק
- כוס סולת
- מלח
- מעט כורכום
למילוי
- 350 גרם בשר טחון אפשר לטגן ואפשר להשאיר חי, תלוי מה אוהבים
- 1 בצל מגורר וסחוט מנוזלים
- מלח
- פלפל שחור
- בהרט
למרק
- 1 בצל קצוץ דק
- 2 שיני שום קצוצות דק
- ½ צרור כוסברה
- 3 עלי מנגולד קצוצים
- גבעולי כרפס קצוצים
- מספר עלי נענע קצוצים
- דלעת
- קישואים
- מיץ מ-3 לימונים
- מלח
- כורכום
- אבקת מרק עוף
אופן הכנה
- משרים את הבורגול במים קצת מעל הבורגול, משרים כעשרים דקות, מסננים מהמים, סוחטים היטב, מוסיפים את הסולת המלח והכורכום מערבבים לבצק נוח ומניחים לחצי שעה של מנוחה
- למילוי מערבבים את כל חומרי המילוי יחד, עכשיו מרטיבים את הידיים במים, לוקחים מהבצק, משטחים על כף היד שמים בשר, מגלגלים לקובה ומשטחים מעט עם היד
- מתחילים להכין את המרק – מטגנים את הבצל ומוסיפים את השום, קוביות דלעת וקישואים ואת כל הירק ומטגנים עוד מספר דקות. מוסיפים מים ומביאים לרתיחה
- מתבלים את המרק במלח, אבקת מרק וכורכום, מנמיכים את האש ומבשלים כחצי שעה לריכוך הירקות, מוסיפים את הלימון, מכניסים את הקובות ומבשלים עוד כ-20 דקות
2. דג מרוקאי חריף עם חומוס – במיוחד לארוחת השבת, כי לא מקבלים את השבת בלי דג עם חומוס! המתכון קל ביותר ותקבלו דג חריף כראוי, דג עם חומוס, לארוחת השבת וכל מה שיישאר לכם לעשות זה להכין חלה טעימה כדי לטבול ברוטב!

מצרכים
- 6 חתיכות דג מושט
- שמן
- 5-6 שיני שום
- 3-4 פלפלים חריפים אדומים חצויים לרבעים
- 2 עגבניות
- 1 חופן כוסברה
- 2 כפות פפריקה מתוקה או חריפה
- מלח קורט
- מרק עוף מעט
- גרגירי חומוס (מושרה לילה לפני, או מקופסת שימורים) לפי הטעם
- כורכום לפי הטעם
- פלפל לבן לפי הטעם
- פלפל שחור לפי הטעם
אופן הכנה
- בסיר נחמם מעט שמן נוסיף שיני שום, פלפלים חריפים אדומים חצויים לרבעים, עגבניות חתוכים לפלחים, כוסברה קצוצה -נטגן קלות ונניח את הדג מעל.
- נכין בקערה פפריקה מתוקה או חריפה, מעט מלח וטיפה מרק עוף, כורכום, פלפל לבן ופלפל שחור מעט, ושמן – נערבב הכל היטב ונשפוך מעל הדג.
- נוסיף מים קרים מהברז עד גובהה של הדג, נפזר כוסברה מעל ונביא לרתיחה, לכסות את הסיר.
- כשזה כבר רותח, נוסיף את גרגירי החומוס שהושרו לילה קודם (או מקופסת שימורים למי שאוהב).
- ננמיך את האש לבנונית עד לצמצום הרוטב. ננמיך לנמוך עד לגמר הבישול. (מכסים ומבשלים במשך כ- 15-20 דקות.)
3. צלי בקר עם תפוחי אדמה – צלי בקר עסיסי ומשגע לשבת או לחג, כי אין ארוחה טעימה מזו! צלי בקר עם תפוחי אדמה מניפה בקישוט תפוחי אדמה קטנים.

מצרכים
- 1 גוש בשר 5 או 6 עדיף 5
- 1 כפית פלפל אנגלי
- 1 ¼ כפית כורכום
- 5 עלי דפנה
- 2-3 תפוחי אדמה
- ½ קילוגרם בצלי שאלוט
- 1 ראש שום
- 1 כף טריאקי
- 2 כפות סילאן
- 1 סלסלה פטריות שלמות 250 גרם
- 1 כף מרק עוף
- 5 גבעולי פטרוזיליה
- 1 חופן של סלרי
- 2 כפות רוטב סויה להכפיל אם אוהבים יותר
- 1 כפית מלח קורט
- 1 כפית תבלין על האש
אופן הכנה
- לשלוק גוש שלם של בשר 5 או 6( עדיף 5).
- להוסיף למים פלפל אנגלי, מעט כורכום ועלי דפנה (טיפ של אילנית בניזרי האלופה) עד להתרככות הבשר (3 שעות בערך).
- אחרי שהבשר רך להניח בצד עד שמתקרר.
- כשמתקרר לפרוס לצורת מניפה כמו בתמונה.
- לתפוחי אדמה: לקלף תפוחי אדמה קונים ולבשל במים רותחים עד להתרככות, להוציא עם כף עם חורים למסננת.
- לקחת סיר שמתאים לתנור, לטגן חבילה של בצלי שאלוט חתוכים לחצאי עיגולים.
- אחרי שהבצל משחים להוסיף ראש שום כף טריאקי, מעט סילאן, כורכום ולערבב.
- להכניס את התפוחי אדמה ולערבב קלות שיתפסו צבע יפה.
- להכניס את הבשר ולטגן מכל צדדיו, ולהוסיף סלסלת פטריות שלמות לסיר.
- להוסיף מים מהציר של הבשר עם כף מרק עוף, למזוג מהרוטב על הבשר.
- לפזר פלפל שחור גרוס , מעט פטרוזיליה טרייה ויבשה וחופן של סלרי ומעט רוטב סויה.
- על התפוחי אדמה נפזר מלח, ותבלין לעל האש (לא לפחד, יוצא מעדן בהבטחה).על אש נמוכה עד שהרוטב מסמיך.
- נוסיף שוב מים מהציר ונכניס לתנור ללא מכסה על 200 מעלות טורבו לכעשר דקות לקבלת גוון מושלם ונפזר פטרוזיליה.
נפתח החשק? עשרות מתכונים לארוחת שבת מיוחדת במרחק לחיצה אחת
עוד אוספים מעניינים שחובה להכיר >>>
- 30+ מתכוני עוגיות מרוקאיות ועוד
- 7 קינוחים פרווה קלים וטעימים!
- הלהיטים: 10 מתכוני עוגה לשבת
- 12 עוגיות שכדאי להכיר!
4. חצילים בתחמיץ מרוקאי מעלף –
חושבים שיכולים להעביר שבת בלי לפחות סלט אחד עם חצילים? לא נראה לנו! מתכון לסלט חצילים בתחמיץ בטעם אליפות ובסגנון מרוקאי מעלף, שיפנק בטעמים פיקנטיים נהדרים של חצילים חצילים, עגבניות ופלפלים אפויים בשלמות ואחר כך בישול קצר עם תיבול משובח של שום וחומץ ו…זהו.

מצרכים
- 2 חצילים פרוסים לעיגולים בעובי 1 ס״מ
- 2 פלפלים אדומים
- 2 פלפלים צהובים
- 1 פלפל חריף
- 3 עגבניות חתוכות לעיגולים בעובי 1ס״מ
- 6 שיני שום פרוסות דק
- ¼ כוס חומץ
- ¼ כוס שמן קנולה
- מלח לפי הטעם
אופן הכנה
- מרפדים תבנית אפייה בנייר אפייה, מרססים שמן על הנייר ושמים את פרוסות החצילים, העגבניות והפלפלים.
- מרססים הכל בשמן.
- מכניסים לתנור שחומם מראש ל 180 מעלות ואופים עשרים דקות או עד שהחצילים מתרככים ומשחימים מעט.
- מוציאים מהתנור, מכניסים את הפלפלים לשקית וקושרים אותה, כשיתקררו הפלפלים יהיה קל לקלפם.
- מקלפים מהעגבניות את הקליפה וחותכים לרצועות.
- חותכים גם את החצילים ואת הפלפלים שהתקררו וקולפו לרצועות.
- לוקחים מחבת ושמים בה את כל הירקות החתוכים, רבע כוס שמן, שום, רבע כוס חומץ ומלח.
- שמים את המחבת על האש, מבשלים כ 15 דקות על אש קטנה ומורידים מהאש.
- שמים בקופסה ולמקרר.
- הסלט הכי טעים יום למחרת, אחרי ששהה במקרר.
4. עוגת תפוזים חלומית עם מייפל – ה-עוגה לשבת, כל שבת: עוגת תפוזים נימוחה ומפנקת עם סירופ מייפל טעים (אפשר גם סילאן) ואגוזים טריים ועשירים. כל ביס פשוט נמס בפה! עוגה שמוכנה בקלי קלות, מהרו לנסות.

ציוד
- 1 כוס מידה חד פעמי קר
- 2 תבניות אינגליש קייק
מצרכים
- 2 כוסות קמח תופח
- ¼ 1 כוסות סוכר
- 5 ביצים גודל m
- 1 כוס שמן
- 1 כוס מיץ תפוזים
- חופן אגוזים קצוצים
- 2-3 כפות סילאן
אופן הכנה
- נפריד ביצים (לא חובה)
- נקציף חלבונים , נוסיף סוכר בהדרגה עד לקבלת קצף גבוה ותפוח.
- נוסיף את החלמונים שמן מיץ ואת הקמח ערבב בעדינות.
- אחת מהתבניות תהיה עם אגוזים. נפזר מעל.
- נאפה בתנור שחומם מראש ל – 170 מעלות 40-35 דקות של אפייה בערך – נבדוק עם קיסם.
- לאחר התקררות קצרה ניצוק סילאן או מייפל.