סלט קינואה ורימונים מיוחד לחג

אין על ארוחת ראש שנה חגיגית מושקעת ומהממת שתרשים את כולם. אם גם אתם מחפשים לשדרג את שולחן החג השנה אז למה לא להפתיע את כולם בסלט עם רימונים צבעוני שיסחט מחמאות מכל האורחים?
אז אספנו לכם 5 מתכונים של סלטים עם רימון קלים ומיוחדים שתמיד יהיו הכוכבים של כל ארוחה. חייבים לנסות סלט רימונים בארוחת החג הקרובה!



איך אתם עוד לא שם?!
הצטרפו עכשיו לוואטסאפ שלנו למתכונים בריאים ותפריט מתכונים חדש כל יום.
- סלט קינואה ורימונים מיוחד לחג – אין על קינואה לשדרוג כל ארוחה: אופציה נהדרת לכל זמן שדורשת אותו זמן הכנה כמו אורז וגם יכולה להיות בסיס נהדר לסלטים ותבשילים.

ציוד
- מחבת
- כוס מדידה אוניברסלית
מצרכים
לסלט:
- 1 כוס קינואה מבושלת לפי יצרן הוראות
- 1 חופן עלי בייבי
- 1 בצל סגול קטן חתוך דק
- 1 תפוח גרנד סמיט חתוך לרצועות
- 1 רימון מפורק לגרגירים
- 1 חופן כרוב סגול חתוך דק
- 1 כוס שקדים פרוסים לקישוט
לרוטב וינגרט:
- 2 כפות שמן זית
- מיץ מחצי לימון סחוט
- 1 כף דבש
- 1 כפית חרדל גרגירים
- מלח ופלפל לפי הטעם
אופן הכנה
- נערבב את כל הרכיבים בקערה בסמוך להגשה.
- נקלה כוס שקדים קלויים במחבת עד להשחמה ונפזר מעל.
להכנת הרוטב:
- נערבב את כל הרכיבים היטב בקערה קטנה ונמזוג מעל הסלט.
2. סלט סלק ורימונים – סלט סלק חי משודרג ברימונים, מתכון קל, מהיר וטעים במיוחד, ועם כל הויטמנים והמינרלים שבסלק, בריא לא פחות. את הסלט הזה ניתן להכין כל יום ולשדך כתוספת קלילה לכל ארוחה. גם קל להכנה וגם משתלב עם כל מנה באופן מושלם ובריא. מכל הסלטים עם רימונים שיש, זה מומלץ בחום!

ציוד
- סיר
מצרכים
- 3 סלקים גדולים
- 1 כפית סוכר
- ½ כפית מלח
- 4 כפות חומץ
- 2 כפות שמן זית
- כוסברה קצוצה מעט
- גרעיני רימון מרימון שלם
אופן הכנה
- נבשל 3 סלקים גדולים במים עד רכות .
- נוריד את הקליפה ונחתוך לקוביות.
- נוסיף כפית סוכר, חצי כפית מלח, 4 כפות חומץ, 2 כפות שמן זית, כוסברה קצוצה, גרעיני רימון שלם.
- נכניס למקרר למנוחה שעה לפחות.
3. סלט בורגול מהמם בכלום עבודה – סלט בורגול יפהפה יעשה חגיגה על כל שולחן בזכות גרגירי בורגול רכים ונהדרים שמלאים ביתרונות תזונתיים, סלרי עסיסי, פטרוזיליה ונענע רעננות, שקדים ואגוזי מלך קלויים לקריספיות מושלמת, וגרגירי רימון וחמוציות שגם מוסיפים צבעוניות מרהיבה, וגם מתיקות חמצמצה נהדרת.

מצרכים
מרכיבי סלט:
- ½ כוס בורגול גס מסונן ממים יש להשרות חצי שעה במים חמים
- 4 גבעולי סלרי + עלים
- צרור פטרוזיליה
- מספר עלי נענע טריים
- חופן שקדים מולבנים גפרורים
- חופן אגוזי מלך
- גרגירי רימון מרימון שלם
- חופן חמוציות
לתיבול:
- מיץ מלימון שלם
- כף שמן
- כף סוכר
- כפית מלח
- מעט פלפל שחור
אופן הכנה
- מכסים את הבורגול במים חמים ומשרים חצי שעה, לאחר מכן מעבירים למסננת וסוחטים.
- קוצצים היטב את עשבי התיבול וסלרי (הכי קטן שאתם יכולים)
- קולים את השקדים ואגוזי המלך כמה דקות במחבת עד להזהבה יפה
- מערבבים את כל המרכיבים יחד עד לאחדות, מוסיפים את התיבולים ומערבבים היטב.
עוד אוספים מעניינים שחובה להכיר >>>
- 30+ מתכוני עוגיות מרוקאיות ועוד
- 7 קינוחים פרווה קלים וטעימים!
- הלהיטים: 10 מתכוני עוגה לשבת
- 12 עוגיות שכדאי להכיר!
4. סלט טבולה ורימונים חגיגי לראש השנה – סלט טאבולה, טבולה או סלט בורגול – איך שלא תכתבו את זה המתכון קל ביותר להכנה שלקוח כלום זמן הכנה וכל ביס ממנו מעלה חיוך. אחד הסלטים עם רימונים הכי עשירים וצבעוניים למראה והוא נהדר להגשה גם באירוח. אצלי הוא יככב בערב החג!

מצרכים
- 20 קוביות חתוכות של דלעת
- ½ רימון קלוף
- 1 ½ כוסות בורגול מושרה במים פושרים
- ¼ כוס אגוזים
- ½ לימון סחוט
- 1 כף חומץ 5%
- ¼ כפית טימין
- 1 כף שמן
- 1 כפית מלח
- ¼ כפית פלפל שחור
אופן הכנה
- את הדלעת נחתוך לקוביות ונרסס במעט שמן, מלח, פלפל גרוס ומעט טימין אז נכניס לתנור בחום גבוה למשך 10-15 דקות.
- נסנן את הבורגול , ונשפוך לקערה, ואז נוסיף שמן, תבלינים, לימון חומץ, את הרימונים ואז האגוזים, ונערבב בקערה.
- נוצא מהתנור את הדלעת ונערבב בעדינות עם כל המצרכים.
נפתח החשק? עשרות מתכונים לסלטים עם רימונים וסלטים אחרים במרחק לחיצה אחת
5. סלט חגיגי צבעוני ונדיר – סלט חגיגי בשילוב טעמים נדיר וייחודי עם גרעיני רימון המקפיצים את הטעם בחמיצות עדינה, ומשדרגים את הסלט בצבעוניות מהממת.

מצרכים
- חופן נדיב של גרעיני רימון
- עגבניות
- מלפפון
- בצל סגול פרוס דק
- פטרוזיליה קצוצה
- 1 שן שום כתושה
- שמן זית
- מיץ סחוט טרי מלימון גדול
- מלח פלפל שחור גרוס
אופן הכנה
- לקערה מכינים את גרעיני הרימון שמנקים מהקליפה.
- חותכים את העגבניות לקוביות קטנות ומוסיפים לקערה, ואז חותכים את המלפפון לקוביות ומוסיפים.
- פורסים את הבצל לפרוסות דקות, ומוסיפים את הפטרוזיליה קצוצה עם שן שום כתושה.
- מוסיפים שמן זית ומיץ סחוט טרי מלימון גדול ומערבבים.
- מתבלים במלח ופלפל שחור גרוס לפי הטעם ומערבבים היטב.