כרובית בתנור פריכה מבחוץ ונימוחה מבפנים
קבלו לכם מתכון קל לכרובית בתנור ממש כמו שמכינים במסעדות - פריכה מבחוץ ונימוחה מבפנים, טעימה בטירוף ומרשימה ביופיה.
מי ידע שמנה כל כך מפורסמת ואהובה יכולה להיות כל כך קלה להכנה? אפשר רק לחלום שכל הירקות יהיו כל כך טעימים לאחר בישול ואפייה פשוטה.
קבלו לכם מתכון קל לכרובית בתנור ממש כמו שמכינים במסעדות – פריכה מבחוץ ונימוחה מבפנים, טעימה בטירוף ומרשימה ביופיה.
כרובית בתנור בקלי קלות שתשדרג כל ארוחה לרמה הבאה. ועוד אפשר גם להכין לא כסתם תוספת, אלא גם כמנה בפני עצמה.
ספר המתכונים של אצל ברכה במטבח
אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!
אז איך מכינים?
כרובית בתנור פריכה מבחוץ ונימוחה מבפנים
קבלו לכם מתכון קל לכרובית בתנור ממש כמו שמכינים במסעדות - פריכה מבחוץ ונימוחה מבפנים, טעימה בטירוף ומרשימה ביופיה.
לדרג
ציוד
תבנית אפייה בינונית
סיר בישול בינוני
המצרכים
- 1 כרובית
- 1 כף מלח
- 12 כפות שמן זית
- 1 כף פפריקה מתוקה
- 1 כפית שטוחה מלח
- 1 כפית פלפל שחור (לפי הטעם)
- 3 שיני שום כתושים
- שפריץ של מיץ לימון
אופן ההכנה
- נפרק את הכרובית לפרחים.
- לחמם מים בסיר בגודל שיכיל את הכרובית המפורקת.
- להוסיף כף מלח. כשהמים על סף רתיחה להוסיף את הכרובית ולבשל 10 דקות.
- לסנן מהמים, ולהניח בצד עד לחמימות.
- בקערה רחבה נכניס 12 כפות שמן זית, כף פפריקה מתוקה, כפית שטוחה מלח לפי הטעם, פלפל, לפי הטעם, 3 שיניי שום כתושים, שפריץ של מיץ לימון ולערבב היטב.
- נכניס את הכרובית לקערת התיבול. ולערבב עם הידיים עד שכל הפרחים יכוסו בתיבול. לטעום ואם צריך הוסיפו טעמים.
- לשמן תבנית במעט שמן זית/נייר אפיה והניחו את הכרובית בתבנית.
- להכניס לתנור שחומם מראש 180 מעלות כעשרים 30 דקות עד לצבע שחום מעט.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.
רק עוד דבר אחד אחרון!
כרובית בתנור
נמנעים מבשר? פשוט נמאס ובא לכם צמחוני? סידרנו אותכם!