עוגת לימון אוורירית משגעת שתמיד מצליחה
בסלט הוא מצרך חובה, בתה הוא נפלא, הגרידה שלו מעצימה והוא נהדר גם בצורה כבושה.
א-בל, פרי ההדר הכי בריא, חמוץ ועסיסי בפרדס -הלוא הוא הלימון – יוסיף לכם עוד המוןןןן המון ולנו יש אחלה אחלה של מתכון!
איך? עם עוגת לימון אוורירית ורכה, הכנה קלילה ופשוטה פשוטה. נכון, צריך להקציף חלבונם, נכון, וגם לסחוט כמה לימונים, אז מה?התוצאה הסופית היא ביס חלומי מהמם בטעם לימוני כובש, ניחוח וניל מסחרר, מרקם נימוח ורך, מראה גבוה ומרשים ושלמות מדהימה של טעמים עם מתיקות מענגת בפה והדריות מרעננת על הלשון. מוסיף המון, נכון?
למה באמת כדאי לכם: עוגת לימון אוורירית
- רוצים לגוון? הוסיפו 2 כפות קקאו עם 2 כפות שוקולית וקיבלתם עוגת לימון במראה שיש יפהפה
- עוגת לימון קלה להכנה בכל תבנית אפייה – או בתבנית 24 או בשתי תבניות אינגליש קייק
שורה תחתונה: תקראו לו טורט לימון, תקראו לה עוגת לימון, בכל מצב היא משנה המון….
אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!
עוגת לימון אוורירית משגעת שתמיד מצליחה
ציוד
המצרכים
- 5 ביצים (גודל L)
- ½1 כוסות סוכר
- 2 כוסות קמח
- 1 שקית אחת אבקת אפיה (10 גרם)
- 2 שקיות סוכר וניל (20 גרם)
- ¾ כוס שמן
- 2 כפות אינסטנט פודינג וניל
- גרידת לימון ( מקליפת לימון בגודל בינוני)
- ½ כוס מיץ לימון טרי
- ½ כוס מים מהברז
אופן ההכנה
- כשלב ראשון נקציף חלבונים עם הסוכר לקבלת קצף יציב.
- מיד נוסיף את החלמונים ונמשיך בהקצפה. נערבב את המרכיבים היבשים ונוסיף אותם למיקסר.
- נוסיף גם את הלימון והשמן ונמשיך להקציף עד שלא יהיו גושים בבלילה.
- נוסיף את המים ונערבב.
- אם רוצים לעשות שיש: מוציאים כוס מהבלילה, מוסיפים קקאו ושוקולד ומערבבים.
- מוסיפים מעל לעוגה ועם מזלג נקשקש.
- מחממים תנור לחום 180 מעלות.
- זמן אפייה משוער: 45 דקות לבדוק עם סכין.
- להוציא את העוגה, ולצנן.
הערות וטיפים
שאלות נפוצות: עוגת לימון
האם בטעם מרגישים חמוץ בגלל הלימון? לא חמוצה, את יכולה לשים פחות. |
הוספת הקמח למיקסר לא שובר את הקצף? לא עדיף בתנועות קיפול? אפשר לערבב מעט המיקסר ולהמשיך בקיפול. |
הבמה כולה שלכם:
"הכנתי לשבת! תודה על מתכון מושלם לעוגה שחצי ממנה כבר התחסלה!"
רונית ארגוני
"תודה על מתכון של עוגה מושלמת הכנתי לשבת עוגת לימון שהצליחה וטעימה בטירוף
עוד הערב היא ניגמרה תודה רבה!"
אתי מכלוף
"הכנתי לשבת יצאה מעלפת!"
שושי עוקב
"מתכון שלמות! תודה על השיתוף.
הכנתי אותה השבת וכולם ממש אהבו !"
אפרת אדוה מצליח
"המתכון הקבוע!!"
זיו לנקרי
"עוגה טעימה מאוד מכינה אותה בקביעות!"
נעמי מימון
רק עוד דבר אחד אחרון!
שבת מלכה כאן – ואיתה הזמן לנוח וגם להתפנק עם המשפחה!
עוד מתכונים מעניינים באתר
- עוגת שוקולד פרווה חובה כל שבת
- פשטידת תפוחי אדמה מנצחת
- עוגת זברה בחושה מרשימה (סרטון הכנה)
- קציצות בשר טחון של אמא
בא לכם עוד? עשרות מתכונים לשבת מושלמים מחכים לכם – עכשיו באתר!
מקור: עוגת לימון מתכון מאת: שרה יוסף
לעוד מתכונים מוזמנים לעקוב גם באינסטגרם: @sarayosef.net_ | ובדף שלה: שרה יוסף – ערוץ המתכונים הרשמי
איפה אופים בטורבו או רגיל?
טורבו. בהצלחה!
יש הרבה מידות לכוס חד פעמית לשתיה חמה
באפיה יש לדייק במידות
כוס מדידה סטנדרטית 240- 230 סמק
אפשר להוסיף קוקוס?
מה להוריד אם כן?
תודה
היי יפעת, אפשר להוסיף כ 1/4 כוס קוקוס לבלילה כשמוסיפים את החומרים היבשים בלי לשנות את המצרכים האחרים, בהצלחה!
אפשר לאפות בתבנית חד פעמית עגולה?
תודה
ניתן להשתמש בסיר פלא או תבנית גודל 24
עוגה רכה טעימה שתמיד אטהבים ונהנים תודה
אחת העוגות היותר טובות שהכנתי.
אני הקצפתי ביצים שלנות עם סוכר במשך 7 דקות. ורחכ הוספתי את כל בחומרים בבחישה איטית וקצרה במיקסר.
יצא סופר סופר??.
שבועיים מככבת. אחת מתחסלת בשישי בערב. השניה נכנסת בשישי להקפאה. ויוצאת במוצש מבפריזר והיא אפילו יותר רכה ועסיסית מזו שחוסלה.
תודה על מכון מעולה!
אפשר מיץ תפוזים במקום מיץ לימון?
את מוזמנת לנסות, הטעם יהיה מעט שונה אך בכל זאת אמור לצאת טעים.