עוגת שוקולד בריאה עם רכיב סודי

קבלו! מתכון נהדר ומפתיע של עוגת שוקולד בריאה וטעימה עם בלי קמח וסוכר תעשייתי.
בהשראת: המרכז לאורח חיים בריא בסט
ציון 4.67 על ידי 6 דירוגים
מתכון עוגת שוקולד בריאה

הסופ"ש מעבר לפינה והחשק למתוק שובר שיאים,אבל מה עם הדיאטה? לא לדאוג: מתכונים מתוקים מביא לכם 4 מתכוני עוגת שוקולד בריאה שלא מתפשרים על הטעם!

4 מתכונים לעוגת שוקולד בריאה מיוחדים במינם, כאלו עם מרכיבים בריאים, מאוזנים, ומזינים יותר, ותחליפי סוכר שחוסכים קלוריות ורגשות אשם. סוכר לבן? לא תודה.

תהנו, פנקו ותתפנקו, ואם באמת רוצים להפתיע, תגללו למתכון עוגת שוקולד בריאה מספר 4.. מבטיחים שעוגה עם המרכיב הזה עוד לא הכנתם!

1. עוגת שוקולד עם רכיב סודי -מוכנים לזה? קבלו! מתכון נהדר ומפתיע של עוגת שוקולד בריאה וטעימה עם בלי קמח וסוכר תעשייתי, אבל עם עושר טעמים מהמם המשלבת ….. שעועית שחורה מבושלת וטחונה! כן כן, לא להרים גבה, כי אחרי הכנה קלילה תקבלו עוגת שוקולד יפהפייה ומהממת!

מתכון עוגת שוקולד בריאה

עוגת שוקולד בריאה עם רכיב סודי

קבלו! מתכון נהדר ומפתיע של עוגת שוקולד בריאה וטעימה עם בלי קמח וסוכר תעשייתי.
באדיבות: המרכז לאורח חיים בריא בסט

ציוד

  • תבנית אפייה בינונית
  • מעבד מזון
  • סיר קטן לגז / זכוכית למיקרוגל

מצרכים

  • 4 ביצים
  • ¼ כוס קקאו טבעי
  • כוס סילאן טבעי ללא סוכר
  • ¼ כוס שמן קוקוס
  • 2 כוסות שעועית שחורה מבושלת
  • ½ כפית סודה לשתיה
  • 1 כפית אבקת אפיה
  • אגוזים קצוצים לציפוי

לרוטב שוקולד:

  • ½ כוס שוקולד צ'יפס מעל 70% אחוז קקאו
  • ¼ כוס חלב שקדים / חלב סויה אפשר גם חלב רגיל

אופן הכנה

  • טוחנים את השעועית השחורה, מוסיפים את שאר הרכיבים של העוגה וממשיכים לטחון.
  • מעבירים לתבנית מכוסה בנייר אפייה.
  • אופים בתנור שחומם מראש על חום של 180 מעלות כ-35-40 דקות. מוציאים ומקררים.

להכנת הרוטב:

  • ממסים את השוקולד עם החלב או בכלי זכוכית במיקרו או על מים חמים על הגז.
  • שופכים על העוגה הקרה, מפזרים אגוזים מעל ומקררים.
ניסית את המתכון?צלמי איך יצא לך!! ממליצה עליו?!

2. עוגת פרג שוקולד בריאה רכה וגבוהה – כל הטוב הזה עטוף בציפוי שוקולד קטיפתי ומשגע, נוצרת עוגה רכה, גבוהה, יפה, מתוקה במידה, עם ניחוח משכר, שלגמרי שמכינים בקלות והכי מושלם לאכול אותה בפורים, אבל ממש לא רק…

עוגת פרג שוקולד

עוגת פרג שוקולד בריאה רכה וגבוהה

עוגת פרג שוקולד בריאה רכה וגבוהה מצטיינת בטעם מופלא של גרגירים כהים ומתפצפצים בציפוי שוקולד קטיפתי. פורים, שבת, יום חול – את העוגה הזו תמיד תמיד תרצו להכין ולאכול
באדיבות: עידית מרום

מצרכים

רטובים:

  • 4 ביצים
  • כוס סוכר קוקוס
  • כוס סילאן טבעי
  • 1 כוס חלב קוקוס
  • ¼ כוס שמן קוקוס מומס
  • 1 כפית תמצית וניל איכותית/כפית ברנדי

יבשים:

  • 1 כוס פרג טחון טרי
  • ½1 קמח כוסמין מלא
  • ½ כפית אבקת סודה לשתייה
  • 1 כפית אבקת אפיה
  • קמצוץ מלח

ציפוי:

  • 100 גרם שוקולד מריר
  • ¼ כוס חלב קוקוס

אופן הכנה

  • לערבב בנפרד קערת רטובים ויבשים, ולאחר מכן לאחד תערובות.
  • לשפוך לתבנית עגולה 24-26 משומנת ולאפות על חום 170 מעלות כחצי שעה.
  • לערבב ולהמיס בפולסים במיקרו את חומרי הציפוי, לשפוך את הקרם על העוגה כשהיא חמימה, ולאחסן במקרר
ניסית את המתכון?צלמי איך יצא לך!! ממליצה עליו?!

איך אתם עוד לא שם?!

הצטרפו עכשיו לוואטסאפ שלנו למתכונים בריאים ותפריט מתכונים חדש כל יום.

3. בראוניז ללא גלוטן וללא סוכר – אם אתם אוהבים שוקולד, אבל מנסים לשמור על המשקל זה בדיוק המתכון בשבילכם! מתכון לעוגיות שוקולד טעימות, שאי אפשר להפסיק לאכול! עוגיות במרקם משגע וטעם מפנק של שוקולד איכותי שיעשו לכם את השבת!

מתכון בראוניז ללא גלוטן

בראוניז ללא גלוטן וללא סוכר

מתכון פשוט להכנת עוגיות בראוניז ללא גלוטן וללא סוכר, מושלמות לכל עת!
באדיבות: שרית להב

ציוד

  • מיקסר
  • תבנית קטנה

מצרכים

  • 3 ביצים
  • כוס מייפל
  • 4 כפות קמח שקדים
  • כוס שמן זרעי ענבים
  • 2 חפיסות שוקולד מריר 60% ללא סוכר 200 גרם

אופן הכנה

  • נקציף היטב לקצף תפוח את הביצים עם המייפל.
  • נמיס במיקרו את השוקולד עם השמן ונוסיף לקצף הביצים.
  • נוסיף גם את הקמח והשקדים לבלילה.
  • נאפה בתנור על חום של 180 מעלות למשך 23 דקות.
  • נקפיא ונחתוך לריבועים קטנים.
ניסית את המתכון?צלמי איך יצא לך!! ממליצה עליו?!

4. עוגת שוקולד בריאה עם רכיב מפתיע במיוחד – אין לנו ספק לרגע שהמתכון המנצח הזה הולך לעשות לכם הפתעה היסטרית בפה, כי מי אמר שאי אפשר להיות יצירתיים ולשלב רכיבים סופר בריאים בקינוחים שרק מרגישים מושחתים?

עוגת שוקולד בריאה

עוגת שוקולד בריאה עם רכיב מפתיע במיוחד

לא תאמינו עד שתטעמו, אבל במתכון המהמם הזה של עוגת שוקולד בריאה יש רכיב מפתיע במיוחד של בטטה עשירה בסיבים תזונתיים שהופך אותה למאפה נימוח ועסיסי בטעם שוקולדי חלומי ומושלם
באדיבות: עידית מרום

מצרכים

  • 1 כוס מחית בטטה בטטה קטנה מאודה ומרוסקת
  • 100 גרם שוקולד מריר 60%
  • 3 כפות שמן קוקוס
  • 3 ביצים
  • ½ כוס סוכר קוקוס
  • 2 כפות מייפל טהור
  • 3 כפות קקאו איכותי
  • 1 כוס קמח כוסמין מלא
  • 1 כפית אבקת סודה לשתיה
  • כוס שוקולד צ׳יפס מריר 60%

אופן הכנה

  • ממיסים במיקרו שמן קוקוס עם שוקולד מריר.
  • בקערה מערבבים מחית בטטה עם ביצים וסוכר קוקוס, מוסיפים מייפל ושוקולד מומס. מערבבים לקבלת תערובת אחידה ומוסיפים פנימה קמח, קקאו, אבקת סודה לשתיה ושוקולד צ׳יפס.
  • מערבבים מעט רק עד לאיחוד ומעבירים לתבנית אינגליש גדולה מרופדת בנייר אפיה.
  • זורים מעל מעט שוקולד צ׳יפס ומכניסים לתנור שחומם על 170 מעלות לאפיה של 40-45 דקות. להמתין לקירור ולפרוס
ניסית את המתכון?צלמי איך יצא לך!! ממליצה עליו?!

נפתח החשק? עשרות רעיונות לעוגת שוקולד קלילה במרחק לחיצה אחת

יש לכם שאלות על אחד ממתכוני עוגת שוקולד בריאה שבאוסף? אל תהססו לשאול למטה!

Similar Posts

2 Comments

  1. 5 stars
    נסיתי להכין את הבראוניז, יצא מעולה!!! עוגת שוקולד משובחת וטעימה להדהים!
    רציתי לדעת אם אפשר לפעמים הבאות להחליף את המייפל בתחליף סוכר סוויטאנגו, ואם כן – איזו כמות תחליף סוכר?

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

ניסית את המתכון? איך יצא?