| | | | | |

עוגת נוטלה בחושה מהממת ומהירה להכנה

עוגת נוטלה מושלמת, שמכינים בקלות. הפינוק המושלם בכל רגע נתון!
בהשראת: דבי וזאנה
ציון 4.13 על ידי 136 דירוגים
עוגת נוטלה מהירה וסופר טעימה
עוגת שיש נוטלה מנצחת
צילום: צוות מתוקים

עוגת שיש נוטלה מהירה וסופר טעימה. בכל שעה, יום או אירוע, פשוט אין כמוה!

כשמדובר בעוגות שיש, לא תמצאו עוד עוגה כיפית כזו. במעטפת היא יוצאת מעט קריספית ומבפנים רכה ונימוחה, כזו שנמסת בפה בכל ביס וביס.

באופן מסורתי, עוגת נוטלה מכינים כשמוסיפים את הממרח האהוב ישירות לבלילה. המתכון הזה יוצא דופן בזה שערבבנו את הנוטלה עם אבקת קקאו לטעם וצבע עשיר ושוקולדי אפילו יותר.

אנחנו גם מפרידים את הבלילה לשני חלקים. יוצקים את החלק הראשון של הבלילה לתבנית האפייה, מערבבים נוטלה ואבקת קקאו במחצית הנותרת של הבלילה, ואז מערבבים את בלילת הנוטלה לתוך הבלילה הלבנה, וככה מתקבל מראה העוגת שיש המוכר והאהוב שבטוח ירשים ברגע שפורסים את העוגה.

הנוטלה מביאה במתכון הזה טעם אגוזי ושוקולדי טעים. זה עובד היטב מכיוון שתערובת אבקת הקקאו נוטלה משתלבת יפה בבלילה ונאפית היטב. אבקת הקקאו הלא ממותקת מחזקת את השוקולדיות ומעשירה כל ביס וביס מהעוגה.

עוגת שיש נוטלה
צילום: צוות מתוקים

קערה אחת ולתנור: מתכון פשוט שמשתמש ברוב המרכיבים שבהם הייתם משתמשים בהכנת עוגות אחרות, שדרך אגב אפשר לערבב אותם בקלות גם ידנית באמצעות מטרפה או כף עץ לבישול. אין מיקסר? אין בעיה!

חלב משמש באפיית עוגות כמרכיב שעוזר לרכך את הבצק, להמיס את החמאה, ולתת מתיקות מעודנת, ועוגת שיש זו הינה חלבית. המתכון משתמש בחלב חם, המעניק לעוגה טעם עשיר ומעניק לה את המרקם שלה, והופך אותה לרכה ועדינה. כשמכינים את העוגה הזו, כדאי להשתמש בחלב רותח ולערבב בזמן שמוסיפים. כמובן היזהרו בעת הטיפול בו כדי למנוע כוויה.

עוגת שיש נוטלה מעולה כקינוח לבדה, או כמלווה לארוחה חלבית. ניתן להוסיף קצת אגוזים או לצפות עם ממרח נוטלה לאקסטרא שחיתות. אפשר להגיש את פרוסת העוגה הטעימה שלך לצד גלידה, קצפת ופירות יער טריים, או עם כף או שתיים של ריבה בצד, נמליץ לכם על ריבת תות כי תכלס, אין כמו שילוב תות ונוטלה, לא משנה מה ומי.

תכינו לעצמכם, למשפחה או תאפו את העוגה הזו כמתנה לאדם אהוב, (יעופו עליה!) וכמובן אי אפשר לשכוח קצת מתוק לאירוח.. לא משנה באיזה יום בשבוע, באמצע או בסופו, אצלי חובה עוגה אחת (לפחות) שאני יכולה להגיש לאורחים שבאו בהפתעה. אחת העוגות שתמיד גורפת מחמאות היא עוגת שוקולד נוטלה הזו.

כמה פעולות קצרות ויש לכם עוגה שמפיצה ריח שוקולדי מנחם בבית ככה שפתאום המשפחה מצטופפת במטבח. המתכון הכי קל שתמצאו ברשת לעוגת נוטלה בחושה, רק זהירות, היא כל כך טעימה שסביר שהילדים יטרפו לפני שיגיעו האורחים!

למה כדאי להכין את עוגת שיש נוטלה:

  • עוגת שיש נוטלה נהדרת להכנה ולהגשה כשמגיעים אורחים!
  • כל כך טעימה שכדאי לתכנן לפני שמכינים, שבני הבית לא יחסלו אותה קודם!
  • מתכון שלוקח כלום זמן עבודה, מאפשר להכין מעכשיו לעכשיו ולהגיש לאורחים לא צפויים!
  • עוגת שוקולד שילדים אוהבים! אין פינוק טעים ומושלם יותר מעוגה עשירה בשוקולד נוטלה!
  • פינוק אמיתי לא נמדד בזמן ההשקעה, אלא בתוצאה. עוגת שיש נוטלה הזו היא פינוק אמיתי!

מה נצטרך להכנת עוגת שיש נוטלה?

עוגת שיש נוטלה מצרכים
צילום: צוות מתוקים

עוגת שיש נוטלה מצרכים שלכולם יש בבית! מה בדיוק?

  • ביצים
  • שמן
  • שמנת מתוקה (לא לדאוג יש גם תחליף פרווה)
  • חלב (תחליף למטה)
  • אבקת אפיה
  • קמח רגיל (או קמח תופח)
  • נוטלה (או ממרח השחר\כל ממרח אחר שאוהבים)
  • אבקת קקאו לאפייה
עוגת שיש נוטלה 3
צילום: צוות האתר

שאלות נפוצות: עוגת שיש נוטלה


ההאם אפשר גם להכין בתבנית מלבנית או מרובעת חד פעמית במקום תבנית אינגליש?
אפשר אך לא מומלץ, העוגה תצא נמוכה.

איך היא באמת, יבשה או רכה?
העוגה לא יבשה , במעטפת היא יוצאת מעט קריספית ומבפנים רכה בעזרת שילוב השמנת מתוקה והחלב החם, כמובן שחשוב לא להגזים עם הערבוב של הבלילה מה שעלול להוביל לעוגה יבשה.

האם אפשר להפחית בכמות הסוכר?
אפשר להשתמש בכחצי מכמות הסוכר המקורית.

איך אפשר להכין אותה פרווה?
אפשר עם מיץ תפוזים, מים, וממרח פרווה, אך הכי רך ומפנק יוצא בגרסה המקורית, שווה!

שופכים חלב רותח לתוך התערובת ולא קורה כלום?
מחכים שיתקרר טיפה אך כן, שופכים את החלב בעודו חם ודואגים לתת ערבוב טוב שלא יתבשל שום דבר.

כמה זמן ניתן לשמור את העוגה?

תלוי כמה מהר אוכלים את העוגה. בד"כ ניתן לשמור עוגת שוקולד בטמפרטורת חדר 1-2 ימים, ובמקרר היא תחזיק מעמד עד שבוע אם היא אטומה היטב. בתיאבון!

מתחילים – סרטון הכנה הכי מפורט שיש:

עוגת נוטלה – כמה רעיונות והצעות:

גלו עוד רעיונות שישדרגו את העוגה מאנשים שניסו וממליצים.

  • טבעוניים? אפשר לנסות קרם קוקוס במקום שמנת מתוקה, חלב קוקוס במקום חלב רגיל ולגבי הביצים להחליף בצ'יה (להשרות רבע שעה במים).
  • פחות מתחברים לנוטלה? תכינו עוגת ממרח השחר במקום, או תפתיעו עם ממרח פסק זמן שגם יוצא ואוו.
  • זמן להגיש: כוס נס קפה או תה חמה, כדור גלידה וניל מתקתק, ריבה קלילה (מישהו אמר תות ושוקולד?). כל אלה ועוד מתאימים בול ליד פרוסת עוגה, ותכלס, יש סיכוי שתתקפו את העוגה עם סכין ישר מתוך התבנית. לא תפסיקו ליישר!

הבמה שלכם:

רוצים הזדמנות להופיע בעמוד שלנו? תייגו אותנו באינסטגרם @metukim.recipes או שלחו לנו תמונות בתגובות!

עוגת שיש נוטלה
רוצים הזדמנות לככב אצלנו? תכינו, צלמו ושלחו!

עוגת נוטלה מהירה וסופר טעימה

עוגת נוטלה בחושה מהממת ומהירה להכנה

עוגת נוטלה מושלמת, שמכינים בקלות. הפינוק המושלם בכל רגע נתון!
ציון 4.13 על ידי 136 דירוגים
לדרג
כמות 0
באדיבות: דבי וזאנה

ציוד

תבנית: אינגליש קייק גדולה

המצרכים

  • 2 ביצים
  • 1 כוס סוכר
  • ½ כוס שמן
  • ½ כוס שמנת מתוקה
  • ½ כוס חלב רותח
  • 1 כפית אבקת אפיה
  • ½ 1 כוס קמח
  • 4 כפות נוטלה
  • 2 כפות קקאו

אופן ההכנה

  • מערבבים במהירות את הביצים והסוכר לתערובת תפוחה. תוך כדי ערבוב מוסיפים שמן חלב ושמנת.
  • מוסיפים את הקמח והאבקת אפיה ומערבבים עד לאיחוד.
  • מעבירים מחצית לתבנית אינגליש משומנת ולמחצית השנייה מוסיפים את הנוטלה והקקאו.
  • שופכים את התערובת על התערובת הבהירה בתבנית ובעזרת סכין יוצרים צורת שיש.
  • אופים בחום 180 כארבעים דקות.

הערות וטיפים

  • אין מיקסר? אפשר להסתדר בלי, ולערבב היטב עם כף או מערבל ידני או אפילו בידיים.
  • ניתן להוציא את העוגה ישר לאחר סיום האפייה אין חשש שתיפול. אבל מומלץ להשאיר אותה עוד רבע שעה בתנור לפני שמוציאים.
  • לגבי הסוכר אפשר לשים 1/2 כוס בלבד, העוגה תצא פחות מתוקה אבל מספיק. מי שרוצה קצת יותר מתוק אפשר להוסיף עוד 2 כפות. לסיכום: חצי כוס סוכר = מספיק מתוק, כוס וחצי סוכר = עוגה מתוקה מדיי.  לא לשכוח שיש את הנוטלה המתוקה דיה.
  • יש להתשתמש בקמח רגיל, כי יש אבקת אפייה. אם יש לכם רק קמח תופח, לכו לפי הכלל הזה, 1 כוס קמח תופח = 1 כוס קמח לבן + 1 כפית אבקת אפייה. 
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.

עוד דבר אחד אחרון!
עוגת שיש נוטלה

מתכון זה הינו חלק מהסדרה מתכונים אוריג'ינלס. אל תפספסו!

Similar Posts

4.13 from 136 votes (136 ratings without comment)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

ניסית את המתכון? איך יצא?




Advertisements