סלט חצילים וגמבה קל שתמיד מככב
סלט חצילים וגמבה קל להכנה וטעים יותר מכל סלט חצילים וגמבה שתקנו בחוץ! מתכון אליפות לסלט עשיר בטעמים שכל ביס ממנו עושה חשק לעוד!
עבור אוהבי החצילים סלט קלוי זה אחד הסלטים המשגעים שיש. אז הבאנו לכם מתכון לסלט חצילים שיגרש כל סלט חצילים קלויים שקניתם ויהיה הסלט המוביל אצלכם בבית!
מתכון פשוט מאוד להכנה ומקבלים סלט חצילים וגמבה עשיר ביותר שמשדרג כל ארוחה וביס! עד כה זה המתכון הכי טוב שמצאנו ואנחנו לא יכולים לשמור אותו רק לעצמנו ולא לשתף אתכם.
אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!
אז איך מכינים?
ציוד
סיר קטן
מחבת לטיגון
המצרכים
- 1 חציל
- 1 גמבה אדומה
- 3 שיני שום
- כוסברה קצוצה (מעט )
- 1 כף פפריקה
- ½ כפית כמון
- מלח (קורט)
- ½ לימון (סחוט)
- 1 כף חומץ
- 1 כף שמן
אופן ההכנה
- לחתוך את החציל לריבועים ולהמליח אותו במסננת לשעה, לאחר מכן לייבש במגבת.
- לטגן את החציל בשמן חצי עמוק ולהניח בנייר סופג.
- לצלות גמבה אדומה קטנה על רשת ברזל על הגז ולחתוך לריבועים קטנים.
- בסיר קטן לחמם שמן עם 3 שיני שום כתוש, להוסיף כף פפריקה, חצי כפית כמון, מלח, חצי לימון סחוט וכף חומץ לערבב הכל ולהוריד מהגז.
- לחתוך חופן כוסברה קצוצה.
- את החצילים הגמבה והכוסברה לאחד ולשפוך את הרוטב לערבב בעדינות ולהכניס לקירור.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.
שאלות נפוצות: סלט חציל
מה הטיפ שלך שלא יספגו המון שמן? 2 טיפים בשבילך… שיטה ראשונה להמליח שעה לייבש היטב במגבת מטבח לא לשטוף! ולטגן. טיפ שני ללא המלחה בכלל לטרוף רק חלבון ביצה עם טיפה מים ומלח וללטף חציל חציל מבלילת הביצה ולטגן, יוצא בלי טיפת שמן. |
הבמה כולה שלכם:
"סלט החצילים מהממם מניסיון של כל שבוע על שולחן השבת חובה שנה טובה!"
רחל טרם
רק עוד דבר אחד אחרון!
שבת מלכה כאן – ואיתה הזמן לנוח וגם להתפנק עם המשפחה!
עוד מתכונים מעניינים באתר
- עוגת שוקולד פרווה חובה כל שבת
- פשטידת תפוחי אדמה מנצחת
- עוגת זברה בחושה מרשימה (סרטון הכנה)
- קציצות בשר טחון של אמא
בא לכם עוד? עשרות מתכונים לשבת מושלמים מחכים לכם – עכשיו באתר!