עוגת שקדים בחושה ב-10 דקות
סוף השבוע באופק ואם בא לכם משהו מתוק וטעים בקלי קלות, אז הגעתם למקום הנכון.
עוגת שקדים בחושה עסיסית ומפנקת עם שקדים טחונים, מתכון קלי קלות שאין צורך לשבור את הראש מולו.
עוגת שקדים מתאימה לכל מצב רוח, חשק קולינרי וזמן ביום. חובה לנסות!
אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!
אז איך מכינים?
ציוד
תבנית אפייה בינונית
מיקסר
כוס מדידה אוניברסלית
המצרכים
- 4 ביצים
- 1 כוס סוכר + 2 כפות
- 1 חבילה חמאה (200 גרם -מומסת פושרת)
- 1 כפית תמצית וניל
- גרידת תפוז
- 2 כוסות שקדים טחונים
- ½ כוס קמח
- ½ שקית אפיה (5 גרם)
לקישוט:
- שקדים פרוסים מולבנים (לפיזור)
אופן ההכנה
- מקציפים ביחד 5 דקות 4 ביצים וכוס + 2 כפות סוכר.
- מוסיפים את שאר המרכיבים ומערבבים עד להתאחדות.
- משמנים תבנית ןשופכים לתבנית ומעל מפזרים שקדים פרוסים מולבנים.
- אופים בתנור שחומם מראש על חום של 170 מעלות למשך 30 דקות.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.
שאלות נפוצות: עוגת שקדים בחושה
אפשר לשלב במתכון מיץ תפוזים? נאמר 100 גרם חמאה מומסת ו100 מיל מיץ תפוזים או בנוסף ל200 גרם חמאה להכניס גם מיץ? זה המתכון 200 גרם חמאה בלי מיץ תפוזים רק גרידת תפוז. |
שקדים טחונים כמו קמח או שקדים טחונים גס? כמו קמח. |
רק עוד דבר אחד אחרון!
אומרים שאוכל הוא סוג של נחמה וכשמתחשק לאכול ארוחה טובה ומרחיבת לב לאחר שבוע עמוס, אין ספק שמאכלים פשוטים, עם טעם של פעם, הם אלה שעושים את העבודה.
עוד מתכונים נוסטלגיים מושלמים מחכים באתר, אז כנסו ותכינו ארוחה מרחיבת לב למשפחה!
מקור: עוגת שקדים בחושה מתכון מאת: מיכל אלבז