| | |

ג'חנון לעצלנים בלי הרבה שלבים

מתכון מהמם של ג'חנון לעצלנים, בעבודה מקוצרת, בלי אבקת אפיה, בלי שמרים ובלי מיליון שלבים.
בהשראת: שירלי שילה ממן
ציון 5 על ידי 3 דירוגים
מתכון ג'חנון

טוב זה הולך להיות שוס ובטוחחח יככב אצלכם בבית לפחות פעם בשבוע, כי בואו נודה, כמה פעמים חשקתם בג'חנון שמנוני משביע, טעים, חם עם איזו ביצה ורסק בצד, אבל לא התחשק לכם לעבוד קשה ואלו הקפואים בסופר, לא ממש מספקים את ה-טעם הממכר של המאפה התימני הכ"כ טעים הזה?

אז הנה, שלא תגידו שלא מתחשבים בכם קצת, הבאנו לכם מתכון מהמם של ג'חנון לעצלנים, בעבודה מקוצרת, בלי אבקת אפיה, בלי שמרים ובלי מיליון שלבים…

פשוט מערבבים בקערה קילו קמח לבן, סוכר ומלח, מוסיפים קצת סילאן ענוג, חמאה ומים וזהו… מניחים בסיר ג'חנון שתי וערב, אופים מכניסת השבת עד למחרת בבוקר, מוסיפים ביצים קשות, מרסקים עגבניות טריות, מוסיפים זיתים ואולי גם סלט ירקות, ויש לכם בוקר שבת שהוא יותר עונג שבת, טעים, מפנק, מיוחד, והכי חשוב קל קל קל להכנה!

ספר המתכונים של שירלי שילה ממן

מתכון ג'חנון
צילום: שירלי שילה ממן
מתכון ג'חנון
צילום: שירלי שילה ממן
מתכון ג'חנון
צילום: שירלי שילה ממן

אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!

דרגו את המתכון כאן

אז איך מכינים?

מתכון ג'חנון

ג'חנון לעצלנים בלי הרבה שלבים

מתכון מהמם של ג'חנון לעצלנים, בעבודה מקוצרת, בלי אבקת אפיה, בלי שמרים ובלי מיליון שלבים.
ציון 5 על ידי 3 דירוגים
לדרג
באדיבות: שירלי שילה ממן

ציוד

סיר ג'חנון 24

המצרכים

  • 1 קילו קמח לבן
  • ½ כוס סוכר
  • 1 כף מלח
  • 3 כפות סילאן (גדושות)
  • 2 כוסות מים (חמימים)
  • חמאה (150 גרם )
  • ½ כפית קצח (מי שאוהב)

אופן ההכנה

  • בקערה לערבב קילו קמח לבן חצי כוס סוכר כף מלח.
  • להוסיף 3 כפות סילאן גדושות בספל מים חמימים וללוש לבצק.
  • להוסיף בהדרגה עוד ספל מים חמימים וללוש לבצק מעט דביק.
  • לשמן את הבצק ולתת מנוחה כשעה מכוסה.
  • אחרי שעה ללוש את הבצק לעבד אותו ולחלק ל 14 כדורים.
  • להניח בתבנית משומנת כחצי שעה למנוחה נוספת.
  • להמיס 150 גרם חמאה, לשים כחצי כפית קצח בחמאה, מי שאוהב.
  • לפתוח כל כדור בשמן לעלה דק, לפזר כף חמאה, לקפל מכל צד ולגלגל תוך כדי מתיחה לגליל.
  • להניח בסיר ג'חנון שתי וערב ולאפות בתנור על חום של 100 מעלות (בין 12 ל 15 שעות).

הערות וטיפים

אם בא לכם להשקיע עוד עבודה, תוסיפו אבקת אפייה לבצק ובשלב פתיחת כל כדור, תפתחו כל כדור לעלה דק שימו מחמאה, תקפלו מעטפה (צורת ריבוע יוצא) ושימו שעה במקרר. כך לחזור 3 פעמים!!! בפעם ה 3 קפלו לצדדים וגלגלו לגליל. כל פתיחה שמים מחמאה. יוצא יותר עלים.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.

מתכון ג'חנון
צילום: שירלי שילה ממן

רק עוד דבר אחד אחרון!

ג'חנון לעצלנים

שבת מלכה כאן – ואיתה הזמן לנוח וגם להתפנק עם המשפחה!

עוד מתכונים מעניינים באתר

 

Similar Posts

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

ניסית את המתכון? איך יצא?




Advertisements