ג'חנון לעצלנים בלי הרבה שלבים
טוב זה הולך להיות שוס ובטוחחח יככב אצלכם בבית לפחות פעם בשבוע, כי בואו נודה, כמה פעמים חשקתם בג'חנון שמנוני משביע, טעים, חם עם איזו ביצה ורסק בצד, אבל לא התחשק לכם לעבוד קשה ואלו הקפואים בסופר, לא ממש מספקים את ה-טעם הממכר של המאפה התימני הכ"כ טעים הזה?
אז הנה, שלא תגידו שלא מתחשבים בכם קצת, הבאנו לכם מתכון מהמם של ג'חנון לעצלנים, בעבודה מקוצרת, בלי אבקת אפיה, בלי שמרים ובלי מיליון שלבים…
פשוט מערבבים בקערה קילו קמח לבן, סוכר ומלח, מוסיפים קצת סילאן ענוג, חמאה ומים וזהו… מניחים בסיר ג'חנון שתי וערב, אופים מכניסת השבת עד למחרת בבוקר, מוסיפים ביצים קשות, מרסקים עגבניות טריות, מוסיפים זיתים ואולי גם סלט ירקות, ויש לכם בוקר שבת שהוא יותר עונג שבת, טעים, מפנק, מיוחד, והכי חשוב קל קל קל להכנה!
ספר המתכונים של שירלי שילה ממן
אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!
אז איך מכינים?
ג'חנון לעצלנים בלי הרבה שלבים
ציוד
המצרכים
- 1 קילו קמח לבן
- ½ כוס סוכר
- 1 כף מלח
- 3 כפות סילאן (גדושות)
- 2 כוסות מים (חמימים)
- חמאה (150 גרם )
- ½ כפית קצח (מי שאוהב)
אופן ההכנה
- בקערה לערבב קילו קמח לבן חצי כוס סוכר כף מלח.
- להוסיף 3 כפות סילאן גדושות בספל מים חמימים וללוש לבצק.
- להוסיף בהדרגה עוד ספל מים חמימים וללוש לבצק מעט דביק.
- לשמן את הבצק ולתת מנוחה כשעה מכוסה.
- אחרי שעה ללוש את הבצק לעבד אותו ולחלק ל 14 כדורים.
- להניח בתבנית משומנת כחצי שעה למנוחה נוספת.
- להמיס 150 גרם חמאה, לשים כחצי כפית קצח בחמאה, מי שאוהב.
- לפתוח כל כדור בשמן לעלה דק, לפזר כף חמאה, לקפל מכל צד ולגלגל תוך כדי מתיחה לגליל.
- להניח בסיר ג'חנון שתי וערב ולאפות בתנור על חום של 100 מעלות (בין 12 ל 15 שעות).
הערות וטיפים
רק עוד דבר אחד אחרון!
ג'חנון לעצלנים
שבת מלכה כאן – ואיתה הזמן לנוח וגם להתפנק עם המשפחה!
עוד מתכונים מעניינים באתר
- עוגת שוקולד פרווה חובה כל שבת
- פשטידת תפוחי אדמה מנצחת
- עוגת זברה בחושה מרשימה (סרטון הכנה)
- קציצות בשר טחון של אמא
בא לכם עוד? עשרות מתכונים לשבת מושלמים מחכים לכם – עכשיו באתר!
מקור: ג'חנון מתכון מאת: Shirly Shila Maman