מאפה במילוי גבינה ב 10 דקות הכנה
ארוחות ערב קלות וטעימות.
שבוע חדש ואיתו אותה השאלה, מה נכין לארוחת הערב המשפחתית? איך נרצה את כולם בלי לשרוף יום שלם במטבח? פשוט מנסים את 3 מתכוני ארוחות ערב המומלצות ומתנפקים.
ומיד ההצעות שלנו לשבוע הזה, רק ראו הוזהרתם: פיתות במחבת זה עיסוק ממכר וקל ממה שחשבתם (במיוחד עם המילוי גבינה!)
השבוע בתפריט: מאפה ב-10 דקות משגע עם גבינה שיסגור לכם את הפינה. פשטידה מנצחת (גם בעשר דקות) עם פטריות וגבינות, שאפילו הילדים יאהבו, ולא לשכוח – קאדה – פיתה במחבת שהשבוע הגיע הזמן לנסות. ארוחת ערב למשפחה? קטן עליכם
1. מאפה במילוי גבינה קל ב 10 דקות הכנה – מבצק ספידי קל מאוד להכנה מ-5 מצרכים וללא התפחה כלל. 10 דק' עבודה בלבד ותקבלו בורקס טעים ברמות ומושלם לארוחת ערב או בוקר. נסו עכשיו!
ציוד
- כוס מידה: כוס חד פעמי שתייה חמה
מצרכים
- 3 כוסות קמח תופח
- 1 כפית סוכר
- ½ כפית מלח
- ¾ כוס מים רותחים
- ¾ כוס שמן
מלית הגבינה:
- גבינה בולגרית כמויות לפי איך שאוהבים
- גבינה לבנה כמויות לפי איך שאוהבים
- גבינה צהובה כמויות לפי איך שאוהבים
- שום כתוש לפי הטעם
- זיתים לפי הטעם
אופן הכנה
- מערבבים את כל החומרים וממלאים מכל מילוי שרוצים.
- מורחים ביצה מעל, מפזרים שומשום (אפשר גם קצח או כל מה שאוהבים).
- אופים בתנור על חום 180 מעלות עד להזהבה.
2. קאדה – פיתות במחבת קצת אחרת: הכנה קצרה וקלה, אבל כזו שדורשת רידוד, דיוק והידוק, מילוי בכל מה שאוהבים – גבינות, תרד, בצל ומה לא… – וקיבלתם מאפה מהביל, עם מילוי לוהט ומעטה חרוך וזהוב שעושה חשק לנגוס ולבלוס, עוד ועוד!
מצרכים
- ק"ג קמח מנופה!
- 2 כפות סוכר
- ½1 כפות כפות שמרים
- 1 כף מלח
- ¼ כוס שמן + עוד כף
- ½2 כוסות מים
- למילוי: כל מה שאוהבים למילוי בורקס – תרד, בצל, או גבינה צהובה עם גבינת חמד ובולגרית
אופן הכנה
- ללוש את הכל במיקסר או עם היד, את המלח להוסיף בסוף ואת המים להוסיף בהדרגה.
- ללוש עד לבצק נוח ורך לעבודה. ליצור כדור מהבצק, לשמן מעט את כדור הבצק. להניח בקערה ולכסות עם ניילון נצמד. להניח להתפחה כשעה או יותר עד התפחה יפה.
- לחלק את הבצק לכדורים, להניח על נייר אפייה משומן מכוסה. לרדד כל כדור, למלא, לסגור, לרדד בעדינות שוב.
- להניח במחבת טפלון חמה, להדק מעט את הבצק, להפוך לצד השני 2-3 פעמים. שימו לב מידי פעם יש להנמיך את הלהבה.
טיפים והערות
- חשוב להקפיד לרדד דק את הבצק, לעבוד עם מחבת חמה ללא שמן. רצוי טפלון.
- שימו לב ללהבה, אחרי הפעם הראשונה של הנחת הבצק, תנמיכו את הלהבה או את עוצמת החום
- את המים להוסיף בהדרגה.
איך אתם עוד לא שם?!
הצטרפו עכשיו לוואטסאפ שלנו למתכונים בריאים ותפריט מתכונים חדש כל יום.
3. פשטידת פטריות ב-10 דקות – אם אתם לחוצים בזמן ובדיוק צריכים להכין ארוחת צהריים לילדים אל דאגה הבאנו לכם מתכון פשטידת פטריות רק בכמה דקות הכנה , שהילדים יטרפו אותה!
ציוד
- תבנית מלבנית בינונית
מצרכים
מצרכים:
- 250 גרם גביע קוטג'
- ½ כוס גבינה צהובה מגוררת
- 50 גרם גבינה בולגרית מגוררת
- 50 גרם גבינת חמד מפוררת
- 2 כפות גבינת שמנת 30%
- 400 גרם קופסת פטריות פרוסות ומסוננת מנוזלים
- 2 כפות קמח או פירורי לחם
- 1 כפית אבקת אפייה
- 3 ביצים
אופן הכנה
אופן הכנה:
- מחממים תנור ל-170 מעלות.
- בקערה נטרוף את הביצים.
- לאחר מכן נוסיף לקערה את כל המצרכים ברשימה לפי הסדר
- כשמוסיפים את הקמח לקערה מקפלים את הקמח פנימה עד שהגושים נעלמים.
- משמנים תבנית מלבנית , יוצקים לתוכה את הבלילה.
- לאחר מכן נכניס את הפשטידה לתנור חם כ-40 דקות, עד להזהבה.
- מוציאים מהתנור ולפני שפורסים צריך לצנן את הפשטידה בטמפרטורת החדר, לכן מחכים כמה דקות (תתאזרו בסבלנות)
- לאחר כמה דקות פורסים ומגישים
טיפים והערות
נפתח החשק? עשרות מתכוני ארוחת ערב במרחק לחיצה אחת