| | | | |

5 מתכוני ארוחות צהריים שמכינים בקלות ובמהירות והכי חשוב – הילדים יזללו! אז נגמרו החגים, וחוזרים לשגרה מלאה, אז מאחר שאנחנו יודעים שתזונת הילדים חשובה לכם ושאתם עסוקים מספיק במשך השבוע, דאגנו לכם למתכונים מושלמים שיסגרו לכם ארוחה ביום!

כל המתכונים קלים ביותר להכנה, מזינים, עשירים ומפנקים ואנחנו מבטיחים שיהיו מעטים הילדים שיתנגדו לאכול. בין המתכונים ניתן למצוא שניצל אפוי עם טעם ממכר, פסטה עם קציצות – ארוחה עשירה שמכינים בסיר אחד וארוחת אורז אסייתית עשירה בתיבול מושלם!

כמובן, שדאגנו להוסיף מתכון מנצח של כנפיים ברוטב מתוק, שאף אחד בבית לא יוכל להישאר אדיש וקציצות עוף מטוגנות שיהפכו לכוכבות אצלכם בבית! אז אנחנו את שלנו עשינו ולכם רק נותר לבחור איזה מתכון להכין באיזה יום ולהתפנק עם הילדים גם ביום שגרתי עמוס!

1. שניצלונים בתנור בריאים לילדים, אפייה קצרה ומהירה  ויש לכם מנת צהריים מעולה ולצד בורגול מלא עם בצל וגזר מגורד – גם מזינה, משביעה ועשירה!

שניצלונים בתנור

שניצלונים בתנור בריאים לילדים

שניצלונים בתנור בריאים ועסיסיים, שרויים במרינדה נהדרת, מצופים בפירורי לחם כוסמין ושומשום קראנצ'י, והכי חשוב – אפויים בתנור ולא ספוגים בשמן מטוגן. ארוחת צהריים מושלמת לילדים ולא רק
באדיבות: עידית מרום

מצרכים

  • 10 פילטים של עוף טרי

למרינדה:

  • 2 שיני שום כתוש
  • 1 כפית תבלין גריל עוף
  • 3 כפות שמן זית
  • 1 כפית סילאן טבעי
  • מלח
  • ביצה
  • פירורי לחם כוסמין
  • שומשום

אופן הכנה

  • להשרות את העוף טרי לערבב בקערה את חומרי המרינדה ולהשרות את העוף שעתיים או יותר.
  • להכין שתי קעריות – אחת עם ביצה טרופה והשנייה עם פירורי לחם ושומשום בנדיבות. לטבול כל פילה עוף בביצה ואז לצפות בפירורי לחם.
  • להניח על תבנית מרופדת בנייר אפייה, ולהבריש בעדינות בעזרת מברשת סיליקון עם מעט שמן זית.
  • להכניס לתנור שחומם על 180 מעלות ל-15 דקות, להפוך את השניצלונים ולאפות עוד 5 דקות עד שהם זהובים.

טיפים והערות

הסוד הוא להשרות את פילה העוף במרינדה לכמה שעות במקרר, להבריש את השניצלונים בשמן זית לפני הכניסה לתנור והכי חשוב – לא לייבש אותם בתנור, אפייה קצרה משני הצדדים ו..זהו
ניסית את המתכון?צלמי איך יצא לך!! ממליצה עליו?!

2. אורז מוקפץ עם חזה עוף וירקות עסיסיים בסיר אחד עם טעם עשיר, שיציף את הבית בניחוח נפלא והרגשה של מסעדה סינית איכותית

אורז מוקפץ

אורז מוקפץ עם חזה עוף וירקות עסיסיים בסיר אחד

מתכון קל וטעים של אורז מוקפץ עם קוביות חזה עוף רכותו ירקות עסיסיים וצבעוניים שיציף את הבית בטעמים נפלאים
באדיבות: סתיו סעדון עמר

מצרכים

  • 2 כוסות אורז
  • 2 בצל קצוץ
  • 3 גזר חתוך לקוביות
  • 2 גמבה אדומה חתוכה לקוביות
  • 1 ראש שום פרוס דק
  • 3 גבעולי בצל ירוק פרוס לטבעות דקות
  • 1 סלסלת פטריות שמפיניון פרוסות דק
  • 500 גרם חזה עוף חתוך לקוביות
  • 2 ביצים
  • 2 כפות סילאן/צ׳ילי מתוק
  • ¼ כוס סויה
  • ¼ כפית שמן שומשום
  • 1 כפית מלח
  • 1 כפית פלפל שחור
  • 1 כפית כורכום
  • ¼ כפית ג׳ינג׳ר

אופן הכנה

  • נבשל את האורז כאורז לבן רגיל ונניח בצד עד שמתקרר. במחבת רחבה נטגן את הבצל הקצוץ במעט שמן. כאשר הבצל מזהיב נוסיף אליו את הגזר, השום הפרוס, הגמבות והפטריות.
  • נקפיץ הכל כ-10 דקות תוך כדי ערבוב מדי פעם בכף עץ. נוסיף את התיבול ונערבב היטב עוד כ-5 דקות. נוסיף את קוביות העוף ונמשיך בערבוב עד שהן מתבשלות מכל הצדדים.
  • כעת נזיז את הכל לצד אחד של המחבת, נשים כף שמן ונשפוך ביצים טרופות. נשקשק אותן עם מזלג עד שהן מתבשלות והופכות למקושקשת יחסית פירורית.
  • נערבב יחד עם כל הירקות והעוף ונוסיף את האורז המבושל. נבשל על אש גבוהה עוד מספר דקות עד שהתחתית מתחילה מעט להשחים (השרופים הם החלקים הכי טעימים!) ונוריד מהאש. נגיש עם בוטנים גרוסים וטבעות בצל ירוק טרי.
ניסית את המתכון?צלמי איך יצא לך!! ממליצה עליו?!

איך אתם עוד לא שם?!

הצטרפו עכשיו לוואטסאפ שלנו למתכונים בריאים ותפריט מתכונים חדש כל יום.

3. כנפיים בתנור מטורפותתת ב-5 דקות! כנפיים בתנור לילדים הן החלק הכי טעים בעוף – עסיסיות, שובבות וכיפיות לאכילה!

כנפיים בתנור

כנפיים בתנור מטורפותתת ב-5 דקות

מתכון מושלם של כנפיים בתנור עסיסיות בטירוף, כיפיות לאכילה, מוכנות ב-5 דקות, עטופות ברוטב שום-דבש משגע ותלתלי בצל ירוק. ביס אחד ואתם עפים על עונג טעמים רך, עסיסי וממכר
באדיבות: סתיו סעדון עמר

מצרכים

  • קילו כנפיים
  • 2 כפות דבש
  • 6 שיני שום
  • כף גדושה פפריקה
  • ½ כפית אבקת שום/שום גבישי
  • ¼ כפית ג'ינג'ר
  • 3 כפות שמן זית
  • ½ כפית פלפל שחור
  • כפית מלח
  • כפית צ'ילי גרוס למעוניינים בחריף

אופן הכנה

  • נחצה את הכנפיים לשני חצאים, ננקה היטב ונשרה בקערה עם מים רותחים פעמיים.
  • המים הרותחים גם מנקים אותן וגם נותנים להן בישול ראשוני שבהמשך עוזר להן להתפרק מהעצם.
  • נערבב בקערה נפרדת את יתר המרכיבים, נסנן את הכנפיים מהמים ונכניס גם אותן לקערה. נערבב היטב עם הידיים, נכסה ונכניס למקרר לכחצי שעה לספיגת הטעמים.
  • נעביר את כל הכנפיים לתבנית, נסדר בצפיפות אחת ליד השנייה ונשפוך מעליהן את יתר הרוטב מהקערה. נכסה בנייר כסף אטום ונכניס לתנור שחומם מראש על 200° למשך 40 דקות.
  • לאחר מכן נסיר את נייר הכסף ונמשיך לצלות על חום גבוה עד שמשחים יפה (בערך עוד 10-15 דקות, ניתן לשים על גריל לקיצור הזמנים רק לשים לב כי העור נשרף מהר). נגיש עם בצל ירוק מעל.
ניסית את המתכון?צלמי איך יצא לך!! ממליצה עליו?!

4. קציצות עם אטריות בסיר אחד – תבשיל קציצות בשריות עסיסיות עם אטריות טריות המשודרגות ברוטב משגע שמעלה את הרמה!

קציצות עם אטריות בסיר אחד

קציצות עם אטריות בסיר אחד

 מתכון פשוט וברור שכל אחד יכול להכין, ארוחה שהכי מתאימה לימי החורף הקרירים האלה.
באדיבות: טלי דוידוב

מצרכים

לקציצות:

  • ½ קילו בשר טחון
  • 1 בצל גדול קצוץ
  • 4 גבעולי סלרי קצוץ דק
  • ½ חבילה פטרוזיליה קצוצה
  • 3 כפות קמח מצה/ פירורי לחם
  • 1 כפית מלח
  • ½ כפית פלפל שחור
  • ¼ כפית כורכום
  • 2 כפות שמן
  • כפית אבקת שום

לרוטב:

  • 1 בצל גדול
  • 3 כפות שמן
  • 1 כף מלח
  • 1 כפית כורכום
  • 1 כף מרק עוף
  • 2 כפות פטרוזיליה קצוצה/ יבשה
  • 4 כוסות מים
  • 1 חבילה אטריות 400 גרם

אופן הכנה

להכנת הקציצות:

  • נערבב כל הרכיבים בקערה.
  • את הירק אפשר לטחון בבלנדר.
  • נוסיף לבשר את התבלינים ומעט שמן ונערבב היטב.

להכנת הרוטב:

  • נקצוץ את הבצל ונטגן עם 3 כפות שמן, נוסיף את התבלינים.
  • נוסיף 4 כוסות מים ונגלגל קציצות, ונכניס למרק לבישול 15 דקות.
  • עכשיו כעבור 15 דקות נוסיף את האטריות לקציצות (להוסיף מים במידת הצורך עד לגובה התבשיל).
  • נעטוף בנייר אפייה ונסגור עם מכסה סיר. עד 15 דקות בישול (סה"כ 30 דקות).
ניסית את המתכון?צלמי איך יצא לך!! ממליצה עליו?!

נפתח החשק? עשרות מתכוני ארוחת צהריים במרחק לחיצה אחת

5. קציצות עוף מטוגנות, מנה עיקרית מושלמת, שמכילה חלבונים, מחזקת את הגוף וכל כך טעימות שהילדים יחסלו בלי ויכוח!

מתכון לקציצות עוף

קציצות עוף מטוגנות

קציצות עוף פשוטות שמכינים בקלות ובמהירות. פינוק אמצע שבוע לכל המשפחה!
באדיבות: בלה שליו

ציוד

  • מחבת בינונית

מצרכים

  • ½ קילו חזה עוף טחון
  • 2 ביצים
  • 1 אבקת אפיה 10 גרם
  • ¼ כוס פרורי לחם
  • 7 שיני שום חתוכים
  • ½ חבילה פטרוזיליה קצוצה
  • 1 קישוא מגורד בפומפייה
  • 1 בצל גדול חתוך לריבועים
  • מלח קורט
  • פלפל שחור גרוס לפי הטעם
  • כורכום קצת

אופן הכנה

  • נערבב בקערה את כל המוצרים יחד.
  • נחמם מחבת עם שמן טיגון.
  • ניצור עיגולים, נטגן ונהפוך.
  • כשמשחים להוציא ולהניח על נייר סופג.
ניסית את המתכון?צלמי איך יצא לך!! ממליצה עליו?!

יש לכם שאלות על אחד מתכוני ארוחות צהריים באוסף? אל תהססו לשאול למטה!

Similar Posts

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

Advertisements