קישים לשבועות במגוון מילויים
למרות שבמילה קישים מסתתר נימה של קושי כלשהי, ממש, אבל ממש, תשמחו לדעת, שהפעם הלכנו על הכי קליל שאפשר להכין, ולכבוד החג אנחנו מפנקים אתכם במתכון מושלם של קישים לשבועות הכי לא קשים שיש.
אצלנו קישים לשבועות מככבים כל שנה בשולחן החג, והאמת גם סתם בכל יום שמתחשק להתפנק עם מאפה שכולו טעמים מופלאים, ניחוחות נהדרים ומרקם אחד מנצח ורך המשלב בשלמות בצק מושלם וחמאתי, פריך ומשגע שמכינים בקלות. מרדדים, מהדקים לתבנית פאי ומוסיפים כל מילוי שאוהבים.
כיאה לחג החלבי שלפנינו, התפרענו כאן עם מילוי מהפנט של גבינה בולגרית, מוצרלה ופרמז'ן, אבל לגמרי אפשר לגוון ולהכין כמה קישים שונים ומהממים במילויים נהדרים של ברוקולי, בצל ופטריות, בטטה וטימין טרי, גבינת עזים עם תרד ועוד שילובים יצירתיים שיעשו לכם את השבועות הכי טעימים וחגיגיים…
קישים לשבועות במגוון מילויים
ציוד
המצרכים
לבצק:
- קמח מנופה (400 גרם )
- 1 חבילה חמאה (200 גרם )
- 1 כפית מלח
- 1 כפית סוכר
- 2 חלמונים
- 5-6 כפות מים
למילוי:
- 1 מיכל שמנת מתוקה (250 מ"ל)
- 1 כוס חלב
- 2 ביצים + 2 החלבונים שנותרו מהבצק
- 2-3 כפות קמח
- 1 שקית אבקת אפייה (10 גרם)
- בולגרית מגורדת (100 גרם )
- צהובה מגורדת (100 גרם )
- מוצרלה מגורדת (100 גרם )
- 1 חופן פרמז'ן (מגורדת)
- מרק עוף פרווה (לפי הטעם)
- אגוז מוסקט מגורד (מעט )
- פלפל לבן/שחור (קורט)
לפיזור:
- ברוקולי / בצל ופטריות / בטטה / גבינת עזים עם תרד / טימין (מה שאוהבים)
אופן ההכנה
להכנת הבצק:
- נכניס למקסר/מעבד מזון את הקמח המנופה.
- נחתוך את החמאה הקרה לקוביות ונוסיף חצי כפית סוכר, חצי כפית מלח.
- נעבד בפולסים עד לקבלת תערובת פירורית.
- נוסיף את החלמונים וחמש שש כפות מים בערך, ונעבד עד לקבלת בצק אחיד.
- נעטוף בניילון נצמד ונכניס למקרר לחצי שעה.
להכנת מילוי הרויאל:
- נטרוף בקערה את חומרי המילוי - שמנת מתוקה, כוס חלב, ביצים, גבינות, 2 כפות גדושות קמח עם אחד אבקת אפייה.
- נוסיף תבלינים ונערבב טוב.
המשך הכנה:
- נרדד את הבצק בין שתי ניירות אפייה, נקפיא 5 דקות ולשפוך את התערובת הרויאל.
- נסדר את התוספות שאוהבים.
- נכניס לתנור שחומם מראש על חום של 180 מעלות ל 40-50 דקות בערך, תלוי בתנור ( עד שמוכן).
- בהתחלה נכניס חצי שעה בשלב התחתון ואז להעלות לאמצע להשחמה.
שאלות נפוצות: קישים לשבועות
אפשר להקפיא? ואם לא כמה ימים לפני אפשר להכין ולהשאיר בקרוב? בטח! אני מקפיאה ומוציאה באותו היום. |
אתה מקפיא את המילוי? כן, עם המילוי. |
האם לשמן את התבנית? גם ראיתי בסרטון שפיזרת עליה קמח לפני שהעברת את הבצק. לא חייב לקמח, לא באמת משנה, לא משמנים את התבנית. |
זה עם פטריות טריות? רק טריות. |
את הבטטה מבשלים מראש? אם כן איך ובאיזו מידה? את הבטטה אני צורבת כפרוסות על מחבת עם מעט שמן משני הצדדים. |
רק עוד דבר אחד אחרון!
שבועות? אירוח חלבי? כל הפינוקים החלביים שתדמיינו – עלינו!
עוד מתכונים מעניינים באתר
- קיש פטריות פשוט וקל
- עוגת גבינה קרה מרעננת
- סלט פסטה חלבי צבעוני
- כדורי כנאפה מטריפים
- בצק לפיצה שחובה להכיר
- בורקס גבינה הכי קל שיש
בא לכם עוד? עשרות מתכונים חלביים מושלמים מחכים לכם – עכשיו באתר!
מקור: קישים מתכון מאת: Moran Turgeman לעוד מתכונים מוזמנים לעקוב גם בקבוצתה ובאינסטגרם