Go Back
עוגת שוקולד ללא קמח, עוגת שוקולד בחושה

עוגת שוקולד בחושה ללא קמח בכלל

עוגה בחושה בלי מאמץ ועם ניחוח שוקולד והדרים שמתפזר בכל הבית.
ציון 3.90 על ידי 10 דירוגים
באדיבות: שרית ברסקה

ציוד

תבנית אינגליש קייק

המצרכים

  • שוקולד 90% ומעלה (90 גרם )
  • 2 כפות קקאו טבעי
  • 5 כפות ממתיק (טחון דק)
  • 2 כפות אינסטנט בטעם שוקולד
  • מים (20 מ"ל)
  • 1 כף תמצית וניל
  • 3 ביצים
  • חמאה (20 גרם )
  • 2 כפות קוקוס
  • גרדת תפוז מתפוז אחד
  • 2 כפות שמנת להקצפה 38%
  • 1 כף אבקת אפיה ללא גלוטן

אופן ההכנה

  • נמיס את השוקולד ביחד עם החמאה הממתיק והשמנת.
  • לתערובת השוקולד המומס נוסיף את יתר המרכיבים למעט הגרדת תפוז ונערבב טוב עד לקבלת תערובות אחידה.
  • נשמן תבנית אינגליש קייק ונעביר אליה את התערובת ומעל נפזר את גרדת התפוז.
  • נכניס לתנור לאפיה למשך 35 דקות בטמפרטורה של 175 מעלות.
  • נוציא ונקרר ורק אז נפרוס את העוגה.

הערות וטיפים

  • לאחר יממה מומלץ לתת חימום קל לפרוסת עוגה במיקרו כמו לעוגה חמה.
  • אחרי האפייה כשהעוגה חמה שפכתי מעל שמנת להקצפה 38% לתת לה רטיבות לא חובה.
  • אין קושי בהכנת העוגה קלילה וטעימה טעם קליפות התפוז דומיננטי .
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.