עוגת וניל וקוקוס מושלמת
עוגת שכבות וניל וקוקוס לבנה יפייפיה ומרשימה, קינוח חגיגי שכולו ריח וטעם שהכי מתאים לשבתות וחגים!
אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!
אז איך מכינים?
עוגת וניל וקוקוס מושלמת
עוגת שכבות וניל וקוקוס לבנה יפייפיה ומרשימה, קינוח חגיגי שכולו ריח וטעם שהכי מתאים לשבתות וחגים!
לדרג
המצרכים
עוגה
- 3 ביצים
- 1 חבילה אינסטנט פודינג וניל (80 גרם)
- 1 שקית אבקת אפיה (10 גרם)
- 3 כפיות סוכר
סירופ
- 1/2 כוס מים רותחים
- 1 כף סוכר
שכבה ראשונה:
- 1 פחית חלב מרוכז (400 גרם, כשר לפסח בחג)
- 2 כוסות קוקוס
שכבה שניה:
- 1 מיכל שמנת מתוקה (250 מ"ל)
- 1 חבילה אינסטנט פודינג וניל (80 גרם)
- 1/2 כוס חלב
- 2 כפות סוכר
שכבה שלישית:
- 1 מיכל שמנת מתוקה (250 מ"ל)
- 3 כפות סוכר
אופן ההכנה
עוגה
- להקציף יחד חלבונים וסוכר לקצף נוקשה.
- נוסיף חלמונים, ואז להמשיך להקציף כמה שניות.
- נערבב פודינג וניל ואבקת אפייה.
- מקפלים לתערובת ואז יש לצקת לתבנית משומנת.
- אופים 180 מעלות למשך 12 - 15 דקות - להוציא ולצנן.
סירופ
- מערבבים מים רותחים עם סוכר , עד שהסוכר נמס ואז יש ולהרטיב מעט את העוגה.
שכבה ראשונה
- בקערה נערבב קוקוס וחלב מרוכז יחד. ואז יש לצקת על העוגה.
שכבה שניה:
- בקערת מיקסר, מקציפים הכל יחד לקרם חלק ויציב ואז לצקת על שכבת הקוקוס.
שכבה שלישית
- מקציפים לקצף יציב ואז יש לצקת על קרם הווניל.
קישוט
- מפזרים קוקוס מעל ואחר כך מקררים למשך הלילה.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.
שאלות נפוצות: עוגת וניל וקוקוס
האם יש דבר כזה חלב מרוכז כשר לפסח? כן, יש של כמה חברות בין היתר של קומידה (הכחול). |
רק עוד דבר אחד אחרון!
המתכון הזה הוא חלק מאוסף מתכוני עוגות מושלמים. אל תפספסו!
עוד מתכונים מעניינים באתר
איך עושים חלב מרוכז כי לא מצאתי כשר לפסח
היי מזל, תודה על התגובה 🙂
מרתיחים 2 כוסות חלב עם 3/4 כוס סוכר. אחרי הרתיחה, ממשיכים לבשל על אש קטנה כחצי שעה ולערבב כל הזמן עד שהחלב מצטמצם בחצי מהכמות שלו. אחרי כן להסיר מהאש ולהוסיף 1/4 כפית אבקת סודה לשתייה ולערבב טוב. תעבירי לקערה שימי ניילון נצמד שייגע ממש בחלב המרוכז. אחרי שמצטנן, אפשר לאחסן במקרר כשבוע או במקפיא לכמה חודשים. בהצלחה!
תחליף שלא מכיל סוכר לחלב המרוכז
היי מיכל, חלב מרוכז צריך להיות מתוק וכך גם כל תחליפיו. אפשר לנסות לקרר קרם קוקוס ואז לסנן את החלק השומני ולהשתמש בו. אבל הטעם ייצא אחר וכך גם המרקם. בהצלחה!