5 מתכוני פשטידה ללא גלוטן, שיסדרו לכם את השולחן בחג השבועות ויפנקו כל טועם! אז רגע לפני שהחג מגיע ואיתו כל מעדני החג החלביים, דאגנו לכם למתכונים בריאים יותר, שמכינים ללא גלוטן ואף אחד לא ירגיש בהבדל!
כל המתכונים קלים ביותר להכנה, ניתן להכין אותם גם בימים עמוסים והם בטח לא יפריעו לכם את ההכנות לחג ואנחנו מודים שהיה לנו קשה להכריע איזו פשטידה יותר טעימה!
אז בין המתכונים תמצאו פשטידת ברוקולי עשירה, פשטידת גבינות עם אטריות, פשטידת ירק קלה ומזינה, פשטידת כרובית עם ברוקולי ופשטידת תרד וגבינות שתטריף לכם את כל החושים! מתלבטים? תכינו את כולן ויש לכם אחלה ארוחת חג מפנקת!
1. פשטידת ברוקולי בריאה ומזינה, מתכון קל לפשטידת ברוקולי פרווה ללא גלוטן שמוכיחה כמה קל לאכול בריא.
ציוד
- תבנית עגולה
מצרכים
- פרחי ברוקולי 500 גרם – מאודים ומסוננים
- 6 גבעולי בצל ירוק חתוכים לטבעות
- 4 ביצים
- 1 קופסא קרם קוקוס 250 מ"ל
- 3 כפות שמן זית
- 1 כוס קמח עדשים כתומות
- 1 כפית אבקת אפייה
- אבקת בצל טבעית מעט
- אגוז מוסקט מעט
- מלח קורט
אופן הכנה
- נסדר את פרחי הברוקולי על תבנית עגולה מרופדת בנייר אפיה משומן מעט.
- בקערה נטרוף ביצים, חלב קוקוס, ותבלינים ונוסיף בצל ירוק, קמח עדשים ואבקת אפיה.
- נשפוך את הבלילה מעל פרחי הברוקולי בתבנית וננער מעט לפיזור אחיד.
- נכניס לתנור שחומם על חום של 175 מעלות לאפיה של 30 דקות, עד שהפשטידה מזהיבה יפה.
טיפים והערות
2. מתכון פשטידת גבינות ללא גלוטן היא המנה שלכם לשבועות ולכל פעם שרוצים להרשים! הכנה בפשטות וקלילות למנה שכולה שלמות!
מצרכים
- 300 גרם אטריות דקות ללא גלוטן מבושלות ומסוננות
- 600 גרם גבינת שמנת או 9% או 300 גרם גבינת שמנת ו-300 גרם גבינה לבנה
- ½ כוס סוכר
- 2 שקיות סוכר וניל 20 גרם סה"כ
- 1 גביע שמנת חמוצה של פעם 200 גרם
לציפוי:
- 10 גרם חמאה לחתוך לקוביות קטנות
- גבינה צהובה מגורדת
אופן הכנה
- לבשל את האטריות ולסנן, לשים בקערה לאחר הסינון ולהוסיף 3 ביצים. לערבב הכל יחד, להוסיף את הגבינות ולהעביר לתבנית משומנת ומרופדת בתחתית בנייר אפיה
- לאחר שהעברנו את העיסה לתבנית – לפזר קצת גבינה צהובה מגוררת וכמה ריבועים קטנים קטנים של חמאה. לאפות בחום של 180 מעלות טורבו עד הזהבה יפה
טיפים והערות
- ניתן לאפות בתבנית חד פעמית עם חור
איך אתם עוד לא שם?!
הצטרפו עכשיו לוואטסאפ שלנו למתכונים בריאים ותפריט מתכונים חדש כל יום.
3. פשטידת ירק קלה בריאה וטעימה, 15 דקות ואפייה קצרה וקיבלתם פשטידת ירק קלה בריאה וטעימה – מנה נהדרת לכל המשפחה
מצרכים
- 2 קישואים
- 6 גבעולי בצל ירוק כולל החלק הלבן
- צרור שמיר
- צרור פטרוזיליה
- 4 ביצים
- 1 גביע שמנת חמוצה
- ½ גביע ריקוטה פרסקה 5%.
- אבקת בצל/שום טבעית
- מלח
- פלפל
- 1 כוס קמח קינואה
- 1 כפית אבקת אפיה
אופן הכנה
- לקצוץ בסלייסר קישואים, בצל ירוק, שמיר ופטרוזיליה. לסנן מנוזלים ולהניח בצד.
- בקערה לערבב ביצים, שמנת חמוצה, ריקוטה אבקת בצל/שום, מלח ופלפל.
- להוסיף את תערובת הירקות, לערבב היטב, להוסיף קמח קינואה ואבקת אפיה.
- להעביר לתבנית מלבנית בינונית משומנת ולאפות על חום של 170 כ-35-40 דקות, עד שהפשטידה מזהיבה.
4. פשטידת כרובית וברוקולי קלה (ללא גלוטן). מערבבים ה-כל בקערה אחת, אופים קלות, מכינים בינתיים סלט קטן בצד, ויש לכם פשטידת ברוקולי וכרובית מזינה.
ציוד
- תבנית פאי או תבנית עגולה.
מצרכים
- 2 גביעי קוטג' 500 גרם
- 2 כפות גבינה בולגרית מגורדת
- 3-4 כפות גבינה צהובה מגורדת
- 3 ביצים
- 2-3 כפות קמח שקדים
- 1 כוס פרחי ברוקולי שבושלו
- 1 כוס פרחי כרובית שבושלו
- 2-3 כפות בצל יבש
- מלח קורט
- פלפל שחור מעט
אופן הכנה
- מערבבים בקערה 2 גביעי קוטג', 2 כפות גבינה בולגרית מגורדת, 3-4 כפות גבינה צהובה מגורדת, 3 ביצים, 2-3 כפות קמח שקדים, כוס פרחי ברוקולי שבושלו, כוס פרחי כרובית שבושלו (אני השתמשתי בסנפרוסט), 2-3 כפות בצל יבש, מלח, פלפל שחור.
- מוזגים לתבנית משומנת, מומלץ לפזר מעל שומשום/קצח.
- מכניסים לתנור שחומם מראש על 180 מעלות לשעה, עד שמזהיב ומתייצב.
נפתח החשק? עשרות מתכוני ארוחת ערב במרחק לחיצה אחת
5. פשטידת תרד קלילה עם גבינות רכות. מנה מנצחת לכל ארוחת בוקר או ערב מפנקת, לארוחת צהריים קלילה ואף לנשנוש מהיר.
ציוד
- תבנית עגולה /מלבנית בינונית
מצרכים
- שקית עלי תרד בייבי
- 2 שיני שום כתושות
- 4 ביצים
- 2 יוגורט דנונה פרו 20 גרם חלבון בטעם טבעי 500 גרם
- חפיסת גבינת חמד 5%
- ⅓ כפית אגוז מוסקט
- ½ כפית אבקת בצל טבעית
- ½ כפית מלח
- 3 כפות קמח כוסמין מלא לגרסה נטולת גלוטן – קמח קינואה/כוסמת ירוקה
- 1 כפית אבקת אפיה
אופן הכנה
- נקצוץ את התרד ונאדה במחבת, נוסיף 2 שיני שום כתושות ונערבב עד שהתרד מצטמצם ומאבד נוזלים.
- בקערה נערבב ביצים, יוגורט וגבינות, את גבינת החמד נפורר גס בידיים או בפומפייה, נוסיף את התרד והתבלינים, נערבב, נוסיף קמח ואבקת אפייה ונערבב שוב עד לאיחוד.
- נעביר לתבנית עגולה /מלבנית בינונית מרופדת בנייר אפייה, ונאפה בתנור שחומם על 180 מעלות למשך 40-45 דקות, עד שהפשטידה מזהיבה יפה. מקררים מעט ומגישים לצד סלט.