עוגת גבינה קרה ב-10 דקות
מכירים את השמלות היפות האלה שעשויות מהבד הכי פשוט, עולות כמה עשרות שקלים בודדים, אבל עושות WOW היסטרי ומסחררות ראשים?
אז, עכשיו, במקום שמלה, תחשבו על עוגה, יותר נכון – עוגת גבינה, והכי נכון עוגת גבינה קרה הכי פשוטה וקלה שכל מה שהיא דורשת זה 10 דקות הכנה, ו-WOWWW אחד ע-נק שהיא תוציא מכל מי שיראה אותה ויזכה לטעום ממנה.
השלמות הזו של עוגת גבינה מהממת, ענוגה וקטיפתית, משלבת בהרמוניה תחתית פירורי פתיבר פריכים, שכבת קרם שמנת מתוקה עם גבינות מעולות, עוד קצת פירורים לעונג מרקמים מושלם, ולקישוט חגיגי במיוחד פרחי קצפת יפהפיים שיהפכו אותה בקלות לעוגת החג שלכם לשבועות ולכל פעם שתרצו להרגיש חג בפה וחג בבית
ציוד
המצרכים
לתחתית:
- 1 שרוול פתיבר בהיר (250 גרם - טחון לפירורים)
- 1 חבילה חמאה מומסת (100 גרם )
לקרם:
- 1 מיכל שמנת מתוקה (500 מ"ל )
- 1 כוס סוכר
- 2 שקיות סוכר וניל (20 גרם)
- 3 כפות פודינג וניל
- 1 חבילה גבינה לבנה (500 גרם )
- 1 גביע גבינת שמנת נפוליאון (250 גרם)
- 1 גביע שמנת חמוצה (200 מ"ל - אפשר להחליף לגבינה5%)
- 1 חבילה ג'לטין (14 גרם)
- ¾ כוס מים רותחים
אופן ההכנה
הכנת התחתית:
- נטחן 250 גרם פתיבר בהיר לפירורים ונערבב היטב עם 100 גרם חמאה מומסת.
- נשים 3/4 מהפירורים בתבנית ונהדק היטב עם הידיים או עם תחתית של כוס.
הכנת הקרם:
- נערבב את הג'לטין במים רותחים עם כפית היטב עד שהכל נמס.
- אם לא נמס לשים במיקרו ל 30 שניות לערבב ולחכות מעט.
- להקציף שמנת מתוקה עם הסוכר סוכר הווניל והפודינג לקצף יציב.
- להוסיף לקצפת את הגבינה גבינת השמנת והשמנת לערבב עם לקקן היטב.
- להוסיף את הג'לטין לערבב היטב עד לאיחוד.
- לשפוך על שכבת הפתיבר וליישר.
לקישוט:
- לפזר פירורים ולקשט כרצונכם.
- מי שרוצה לקשט כמוני בפרחי קצפת להפריש מראש מעט מהקצפת ולשים בשקית זילוף עם צנתר.
שאלות נפוצות: עוגת גבינה קרה
חייב ג’לטין? אם את לא שמה זה צריך להיות יותר זמן במקרר לפני אכילה. |
רק עוד דבר אחד אחרון!
שבועות? אירוח חלבי? כל הפינוקים החלביים שתדמיינו – עלינו!
עוד מתכונים מעניינים באתר
- קיש פטריות פשוט וקל
- עוגת גבינה קרה מרעננת
- סלט פסטה חלבי צבעוני
- כדורי כנאפה מטריפים
- בצק לפיצה שחובה להכיר
- בורקס גבינה הכי קל שיש
בא לכם עוד? עשרות מתכונים חלביים מושלמים מחכים לכם – עכשיו באתר!
מקור: מתכון מאת: חני קונאשוילי