עוגיות שקדים ואגוזים בניחוח מטריף
מתכון לעוגיות שקדים ואגוזים פריכות שטעים לאכול לצד הקפה או התה.
מתכון לעוגיות שקדים ואגוזים פריכות שטעים לאכול לצד הקפה או התה. עוגיות מושלמות שמכינים בקלי קלות המקבלות טעם ממכר לצד ניחוח מטריף כך שלא תצליחו להתאפק ותזללו עוד ועוד.
עוגיות שקדים ואגוזים הם בדיוק הפינוק המושלם שאתם צריכים לכל עת!
אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!
אז איך מכינים?
עוגיות שקדים ואגוזים בניחוח מטריף
מתכון לעוגיות שקדים ואגוזים פריכות שטעים לאכול לצד הקפה או התה.
לדרג
ציוד
תבנית אפייה בינונית
המצרכים
- קמח שקדים (150 גרם )
- אגוזי מלך גרוסים (60 גרם )
- 2 ביצים
- ½ כפית קינמון
- 1 כף סוכר וניל ( ללא סוכר)
- ממתיק טחון דק (למי שאוהב מתיקות אפשר/רצוי להוסיף לפי הטעם לא חייב )
- 1 כף תמצית שקדים
- ½ חבילה חמאה / חמאת קוקוס לפרווה (50 גרם - מומסת)
לקישוט:
- שברי אגוזי מלך (חתוכים גס)
אופן ההכנה
- נשים בקערה את כל המרכיבים היבשים ולאחר מכן את הנוזליים.
- נערבב עד לקבלת תערובת אחידה.
- נחלק את התערובת ל-2 אפשר גם ל-3 למי שנוח.
- נניח על משטח עבודה נייר אפייה.
- נרטיב את הידיים ונעביר אותם על הנייר אפיה שיהיה לח.
- נשמור על ידיים לחות ונגלגל את התערובת מעל נייר האפייה שתראה כמו נחש לא דקה ולא ארוכה.
- נעביר לתבנית ונפזר שברי אגוזים מעל.
- אפשר ליצור חריצים לפריסה לא חובה אפשר גם בתום האפייה.
- נחמם מראש תנור ל-180 מעלות ונאפה חצי שעה.
- נוציא את המאפה ונפרוס אותו לפרוסות ונחזיר לתנור כשהוא כבוי ועדיין חם לעוד חצי שעה להתייבש לגמרי.
הערות וטיפים
- לאחר הוצאת העוגיות מהתנור ניתן להם לנוח כשעתיים.
- אפשר לזלף שוקולד מעל - לא חובה הם עשירות גם בלי.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.
שאלות נפוצות: עוגיות שקדים
מה אפשר לשים במקום תמצית שקדים? תמצית וניל. |
הבמה כולה שלכם:
"מי מחכה שיתקררו בכלל? יצאו סוף!"
אוריה ירימי
רק עוד דבר אחד אחרון!
המתכון הזה מוכיח שוב את מה שידענו תמיד – אפשר לאכול טוב גם כששומרים על המשקל…
עוד מתכונים מעניינים באתר
צריכים עוד הוכחות? בבקשה עוד מלא מתכונים דיאטטים מושלמים שיעשו לכם טעים – מחכים עכשיו באתר!
מקור: עוגיות שקדים מתכון מאת: שרית ברסקה לעוד מתכונים מוזמנים לעקוב גם לפייסבוק ולאינסטגרם.