עוגיות פיסטוק ללא גלוטן

איך אנחנו אוהבים גם וגם, שבמתכון אחד בלבד מקבלים כמה דברים ביחד, אם זה אם זה במנות עשירות שמתבשלות בסיר אחד, אם זה מתכון מנצח אחד שממנו אפשר להכין מלא טעמים ומרקמים, ואם זה בשני טעמים מופלאים שמשתלבים יחד למעדן אחד מושלם בפה.
בדיוק כזה הוא המתכון המהמם הזה של עוגיות פיסטוק ללא גלוטן, שמשלבות בשלמות גם טעמי שקדים מעולים וגם עושר פיסטוקי מענג, שיוצרים יחד חגיגת טעמים מתוקה ומפנקת עם ניחוחות אגוזיים משכרים, שהכי כיף לזלול גם ליד קפה חם וגם ליד משקה צונן. גם וגם, כבר אמרנו?
עוגיות פיסטוק הן גם נטולות גלוטן וגם מלאות בטעם עשיר, גם מוכנות בקלילות וגם נראות מושקעות ומרשימות, הן גם רכות מבפנים וגם עטופות במרקם טיפה נוקשה מבחוץ, הן גם עטופות בצבע חום בהיר וגם מלאות בצבעוניות פיסטוקית ירקרקה ומהממת, הן גם סדוקות באלגנטיות מבחוץ, וגם יתנו לכם שלמות של טעמים בפה…



אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!
אז איך מכינים?

ציוד
המצרכים
בקערה 1:
- קמח שקדים/שקדים טחונים (300 גרם )
- אבקת סוכר (70 גרם )
- 1-2 ביצים
- 1 כפית תמצית שקדים
בקערה 2:
- פיסטוק טחון (100 גרם )
- אבקת סוכר (30 גרם )
- 1-2 חלמון ביצה
- ½ כפית תמצית פיסטוק
אופן ההכנה
- נכניס את מרכיבי קערה 1 לקערה ונערב אותם היטב עד לאיחוד.
- נכניס את מרכיבי קערה 2 לקערה ונערב אותם היטב עד לאיחוד.
- נוסיף מעט לקערה 2 מתערובת השקדים שבקערה אחד ונערבב היטב.
- ניצור גליל מתערובת השקדים וגליל מתערובת הפיסטוק.
- נרדד את גליל השקדים מעט ונכניס לתוכו את גליל הפיסטוק.
- נסגור אותם לגליל אחד ונחתוך לפרוסות קטנות.
- את הפרוסות נסגור אותם כמו קובה כדי שהפיסטוק לא יראה.
- נצפה את העוגיות באבקת סוכר.
- נאפה בתנור על חום של 150 מעלות למשך 15 דקות.

הבמה כולה שלכם:
"בדיוק גם אני הכנתי את המתכון של אווה קדוש!"
נעמה כהן
רק עוד דבר אחד אחרון!
המתכון הזה מוכיח שוב את מה שידענו תמיד – אפשר לאכול טוב גם כששומרים על המשקל…
עוד מתכונים מעניינים באתר
צריכים עוד הוכחות? בבקשה עוד מלא מתכונים דיאטטים מושלמים שיעשו לכם טעים – מחכים עכשיו באתר!
מקור: עוגיות פיסטוק מתכון מאת: ירדנה ג'נאח