| | | | |

מתכון לפריקסה אוורירי ומושלם

עם המתכון הזה כל מה שיישאר לכם זה פשוט לעצום עיניים, ולנגוס, ולבלוס, ולטרוף שוב ושוב (ושוב)!  
בהשראת: גילה מוגמי
ציון 4.29 על ידי 14 דירוגים
פריקסה אוורירי ומושלם

עם כל הכבוד לכל סוגי הלחמים שקיימים כיום, ויש כבוד – אין ולא יהיה כמו פריקסה אוורירי שהרגע יצא מהמחבת ויענג אתכם בטעם מטריף שלא תפסיקו לזלול. כל נגיסה – חגיגה, כל ביס – עונג צרוף.

עם מתכון לפריקסה אוורירי מושלם, ובמילוי טונה, ביצה קשה וירקות טריים, טחינה או אריסה – כל מה שיישאר לכם זה פשוט לעצום עיניים, ולנגוס, ולבלוס, ולטרוף שוב ושוב (ושוב)!   

הבצק המושלם הזה קל מאוד להכנה – יש סרטון מהמם!  וניתן להכין ממנו גם פיצות, פוקצ'ות, לחמים, פיתות, לאפות, מופלטות, וכמובן – פריקסה מנצח, שייחטף בשניות כמו לחמניות חמות ישר מהמחבת

 
ספר המתכונים של גילה מוגמי 
 
פריקסה אוורירי ומושלם
צילום: גילה מוגמי
 

למה באמת כדאי לכם: מתכון לפריקסה

 

  • לחמנייה חמה ישר מהמחבת, מילוי משובח והורס של טעמים עשירים, ביס מופלא שיספק לכם את הרעב של הבוקר, הצהריים והערב, וגם של הלילה…
  • בצק מושלם שמוכיח את עצמו בכל מאפה שרק תרצו – פיצות, פוקצ'ות, ספינג'ים, לחמים, פיתות, לאפות,
שורה תחתונה: מספיקות רק 2 דקות של צפייה בתמונות ובסרטון המהמם – ואתם כבר עמוק הכנות של הפריקסה המופלא הזה…
 

אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!

 דרגו את המתכון כאן

מא' עד ת': צפו בשלבי ההכנה

 

פריקסה אוורירי ומושלם
צילום: גילה מוגמי
פריקסה אוורירי ומושלם
צילום: גילה מוגמי

 

פריקסה אוורירי ומושלם
צילום: גילה מוגמי
פריקסה אוורירי ומושלם
צילום: גילה מוגמי
פריקסה אוורירי ומושלם
צילום: גילה מוגמי

  

פריקסה אוורירי ומושלם

מתכון לפריקסה אוורירי ומושלם

עם המתכון הזה כל מה שיישאר לכם זה פשוט לעצום עיניים, ולנגוס, ולבלוס, ולטרוף שוב ושוב (ושוב)!  
ציון 4.29 על ידי 14 דירוגים
לדרג
כמות 22 לחמניות
באדיבות: גילה מוגמי

ציוד

סיר טיגון
קורצן

המצרכים

  • 1 קילו קמח
  • 2 כפות שמרים
  • 1 כף סוכר
  • 1 כף מלח
  • ½3 כוסות מים
  • כוס סודה מוגזת לשתייה

אופן ההכנה

  • נכניס את כל הרכיבים לקערה ונלוש היטב, אפשר בהחלט גם ביד.
  • את המים יש לשים בהדרגה ואם צריך - להוסיף מעט יותר.
  • מתפיחים כשעה, מרדדים, קורצים צורות ומתפיחים שוב ל-20-30 דקות.
  • מניחים נייר אפייה במחבת עם מעט שמן, ומטגנים.

הערות וטיפים

  • אל תוותרו על מי הסודה לשתייה - הם נותנים לבצק אווריריות מטורפת.
  • את קורצן החיתוך ניתן להשיג בכל חנות למוצרי אפייה.
  • בזכות נייר האפייה הבצק יישאר אוורירי ולא יפגע בתפיחה של הבצק כשמרימים לשמן.
 
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.


שאלות נפוצות: מתכון פריקסה אוורירי

מה התפקיד של מי הסודה?

המים התוססים האלו נותנים לבצק אווריריות מטורפת.

למה מכניסים את הבצק עם נייר האפייה לטיגון?
כדי שהבצק יישאר אוורירי ועל מנת שלא לפגוע בתפיחה של הבצק כשמרימים לשמן.

מאיפה הקורצן היפה הזה?
ניתן להשיג בכל חנות למוצרי אפייה.

לאיזה עובי לרדד את הבצק לפני שקורצים את צורת הלחמניה?
רבע אצבע.

כמה לחמניות יוצאות מהכמות הזו?
כ-20-22 לחמניות.

לא צריך שמן בבצק עצמו?

לא.


הבמה כולה שלכם:
מתכון פריקסה
צילום: מירב סער

רק עוד דבר אחד אחרון!

שעת ערב, כל המשפחה בבית וכל המשפחה רעבה? לא להילחץ – אלא לדפדף!

עוד מתכונים מעניינים באתר

 

מקור: גילה מוגמי – עוגות, קינוחים, פירות ועוד. שירות משלוחים כמעט לכל הארץ | מוזמנים לעקוב גם באינסטגרם שלה

Similar Posts

4.29 from 14 votes (14 ratings without comment)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

ניסית את המתכון? איך יצא?




Advertisements