ארוחת בוקר הינה הארוחה החשובה ביותר של היום כי היא נותנת לנו את האנרגיה, הנפשית והפיזית, להתחיל את היום וכמו שנתחיל את היום, כך הוא ימשיך. אז דאגנו לכם לאוסף מתכונים לארוחת בוקר צמחונית, עם מתכונים שישגעו אתכם מרוב שהם קלים להכנה ויותר מזה, מרוב שהם טעימים!
בין המתכונים לארוחת בוקר צמחונית תמצאו ארוחות בריאות, עשירות בירק ואפילו טבעוניות ובהן יש מלוחות ומתוקות, כך שיתאים לכל בוקר השבוע ולמצב הרוח שלכם ושל הילדים! ניתן למצוא כאן מתכון של לביבות ירק, אומלט עשיר בירק וחגיגי, לחם כפרי ממכר, פנקייק מלוח, אצבעות שוקולד ואפילו וופל בלגי ללא גלוטן!
1. מתכון מנצח של לביבות ירק מושלמות, שמכינים ללא ביצים, עשירות בירק רענן כמו שמיר, פטרוזיליה ועירית ושבבי בצל, שמוסיף קראנצ'יות ומתקתקות מענגת.
ציוד
- כוס מדידה אוניברסלית
מצרכים
- ¾ כוס קמח מצות
- ¼ כוס קמח תפוא
- חופן ירוקים קצוצים שמיר, פטרוזיליה, עירית
- 1-2 כפות שבבי בצל מטוגן גדושים
- מעט מלח
- פלפל שחור
- כורכום
- 3 כפות שמן
- 2 כוסות מים פושרים
אופן הכנה
- נערבב עד ליצירת בלילה נוזלית וחלקה, נחמם מחבת איכותית ששומנה מעט בפעם הראשונה וניצוק עם כף עיגולים מהבלילה, נהפוך ונטגן עד להזהבה
2. רולדת אומלט ירקות נדירה ומדהימה שמכינים ב-2 דקות בלבד, היוצאת במרקם חלומי מושלם ושלל טעמים מפנקים שמשתלבים יחד ויוצרים חגיגה אמיתית.
ציוד
- כוס חד פעמית לשתייה חמה
מצרכים
- 5 ביצים L
- ½ צרור פיטרוזליה או כוסברה
- 1/2 כפית מלח
- 3 כפות שמן
- ½ שקית אבקת אפיה
- 1 כוס קמח
אפשרויות מילוי:
- כבד קצוץ
- תפוחי אדמה
- גבינות וירקות
- סביח ועוד
אופן הכנה
- מכניסים לקוצץ את כל המצרכים עד לתערובת אחידה.
- משטחים בתבנית אפיה באופן שווה ואז מכניסים לתנור על חום של 180 מעלות למשך 5 דקות בערך.
- מכינים איזה מילוי שאוהבים ומורחים מעל. אפשר גם בלי מילוי.
- מגלגלים את האומלט בעודו חם עם הנייר עד לצינון.
טיפים והערות
איך אתם עוד לא שם?!
הצטרפו עכשיו לוואטסאפ שלנו למתכונים בריאים ותפריט מתכונים חדש כל יום.
3. לחם כפרי עם אגוזי מלך, ללא ביצים בכלל, מושלם לטבעונים, אבל גם לכל מי שמכור ללחם סופר איכותי ומשביע! לחם שאפשר לשלב עם חלק מהמתכונים לארוחת בוקר שבאוסף!
מצרכים
- 500 גרם קמח חיטה מלא
- 200 גרם קמח כפרי
- 300 גרם קמח לחם
- 1 כף גדושה שמרים יבשים
- ½3 כוסות מים לא בבת אחת, לפי הצורך
- 200 גרם אגוזי מלך אין צורך לשבור אותם
- 1 כף מלח שטוחה
- שמן זית לשימון הקערה
אופן הכנה
- לנפות את כל סוגי הקמח לקערה עם וו לישה, להוסיף את השמרים היבשים ולערבב היטב. להוסיף את המים לא בבת אחת כי לא תמיד צריך את כל הכמות
- להוסיף את אגוזי המלך, ללוש היטב, להוסיף את המלח ולהמשיך ללוש עד שמתקבל בצק קצת דביק!
- לקחת קערה נקייה ולשמן אותה מעט בשמן זית. להעביר את הבצק לקערה, לכסות בניילון נצמד ולהתפיח כשעה או עד שהבצק מכפיל את נפחו.
- על שיש מעט מקומח להוציא את האוויר מהבצק, לחלק לשני חלקים שווים וליצור צורות של לחם. להעביר כל לחם לקערה מעט מקומחת ולכסות להתפחה נוספת למשך כ-20 דקות.
- להפוך בעדינות את הקערה ולשים את הכיכר על נייר אפייה או על אבן שמוט מקומחת. לפזר מעל מעט קמח ולחרוץ פסים עם סכין/כל דבר חד.
- להעביר לתנור שחומם מראש לחום על 220-230 מעלות (תלוי בתנור), להשפריץ מעט מים על הכיכר ולפזר בתחתית התנור קוביות קרח (4-5 קוביות) ליצירת אדים.
- לאחר כחצי שעה להוריד את החום לכ-200 מעלות למשך רבע שעה נוספת. התחתית של הכיכר אמורה להיות קשה כאשר דופקים עליה.
- להניח את הלחמים על רשת ומעליהם מגבת
4. גרסה בריאה וטעימה בטירוף של פנקייק שיבולת שועל שגם ילדים יאהבו. פנקייקים עשירים בסיבים תזונתיים וויטמיני B, מזינים, משביעים ונוטפים במתיקות של מייפל טבעי משגע.
מצרכים
- 2 ביצים
- ¼ כוס שמן קוקוס
- 2-3 כפות מייפל
- 1 כוס חלב צמחי לא ממותק או חלב שיבולת שועל/סויה/שקדים
- ¾1 כוסות קמח שיבולת שועל ללא גלוטן
- 1 כפית אבקת אפיה
- 1 כפית קינמון / תמצית וניל טהור
- קורט מלח
אופן הכנה
- נטרוף היטב בקערה ביצים, שמן, חלב צמחי ומייפל עד לקבלת תערובת אחידה, נוסיף שיבולת שועל, מלח, קינמון ואבקת אפיה. נערבב עד לאיחוד וניצן לבלילה לשבת כמה דקות, בינתיים נחמם מחבת פנקייק/נון סטיק רגילה, אפשר לשמן בשמן קוקוס,
- נכין פנקייקים לא שמנים מדי, נהפוך את הפנקייק כשיש בועות ונגיש ערימת פנקייקים על צלחת הגשה מפנקת עשירה בפירות טריים
נפתח החשק? עשרות מתכוני ארוחת ערב במרחק לחיצה אחת
5. קינוח עשיר בטירוף של אצבעות אגוזים ושוקולד, עמוס באגוזי פקאן, שקדים, פיסטוקים, חמוציות לקראנצ'יות מענגת ועטופים בקקאו, מייפל וקוקוס בניחוח משגע.
מצרכים
- 70 גרם אגוזי פקאן טבעיים
- 70 גרם שקדים טבעיים
- 50 גרם פיסטוקים טבעיים
- 50 גרם חמוציות מיובשות ללא סוכר
- 50 גרם קוקוס טחון טבעי
- 40 גרם אבקת קקאו בערך 1/2 כוס
- 3-4 כפות מייפל טבעי
- 2 כפות חלב שקדים או סויה
- 200 גרם שמן קוקוס מומס
אופן הכנה
- בזמן הצלייה מכינים את רוטב השוקולד: מניחים את שמן הקוקוס המומס, אבקת הקקאו, חלב השקדים/סויה וסירופ המייפל בקערה, שתכיל את האגוזים בהמשך, ומערבלים עם מטרפה ידנית לתערובת חלקה ואחידה ללא גושים.
- מרפדים בנייר אפייה תבנית מלבנית קטנה כמו זו של אינגליש קייק נמוכה, מוסיפים את האגוזים הקלויים, החמוציות והקוקוס הטחון אל קערת הרוטב ומערבבים לציפוי מלא של כל הרכיבים.
- יוצקים את המסה אל התבנית המוכנה (בשלב זה שמן הקוקוס מעט מתקשה וזה בסדר) משטחים ומהדקים היטב אל תחתית התבנית.
- מכניסים למקפיא למשך כחצי שעה-ארבעים דקות, מוציאים ופורסים אצבעות. עד להגשה שומרים במקרר או במקפיא בקופסא אטומה
6. וופל בלגי ללא גלוטן בגרסה מלוחה ומהממת שיפתיע אתכם בטעמים נהדרים של בצק שקדים עשיר, גבינה טובה או תרד ויוצאים במרקם שקשה להפסיק לאכול ממנו!
מצרכים
- 2 ביצים
- 3 כפות קמח שקדים
- מלח
- 2 כפות גבינה מגורדת כאן השתמשנו במוצרלה איטלקית
- קצת שמן כאן השתמשנו שמן אבוקדו
אופן הכנה
- מערבבים היטב את כל החומרים ומכניסים לטוסטר ופל בלגי משומן. ערבב טוב ולמכונת וופל משומנת
- לגרסה ללא לקטוז אפשר להחליף את הגבינה בתרד טחון בבלנדר עם קצת שיבולת שועל ללא גלוטן או קמח שקדים.