עוגיות שיבולת שועל משובחות

תקופת החגים מאחורינו (חלקית לפחות חחח) ועכשיו חוזרים לשגרה של אכילה בריאה, ולשם כך דאגנו לכם ל5 מתכוני עוגיות שיבולת שועל בריאות במיוחד, שאפשר לאכול בכיף ובלי הרבה נקיפות מצפון! עוגיות טעימות וממכרות שאף אחד בבית לא יוכל להישאר אדיש אליהן!



1. עוגיות שיבולת שועל בריאות, פריכות ומשובחות, תחליף מושלם לחטיפי "בריאות" תעשייתיים, שגם הילדים ישמחו להתפנק מרוב שהן טעימות!

מצרכים
- 2 כוסות שיבולת שועל שלמה
- 1 כוס קמח כוסמין מלא
- ½ כוס תוספות אגוזים/ שקדים/ חמוציות/קוקוס/פצפוצי שוקולד מריר- מה שמתחשק
- ⅓ כוס כוס סוכר קוקוס/סוכר קנים
- 2 כפיות גדושות קקאו איכותי
- 1 כפית אבקת אפייה
- ½ כפית סודה לשתייה
- ½ כוס שמן קוקוס אורגני לא מזוכך
- 2 כפות טחינה גולמית/חמאת בוטנים
- 2 כפות סילאן טבעי
- 1 ביצה אורגנית
אופן הכנה
- לערבב היטב את שיבולת השועל, הקמח, תוספות האגוזים, הסוכר, הקקאו, אבקת האפייה והסודה לשתייה. להוסיף שמן קוקוס, טחינה, סילאן טבעי וביצה.
- ללוש היטב בידיים רטובות, ליצור כדורים ולפחוס על תבנית מרופדת בנייר אפייה. לאפות בחום 170 בין 12-15 דקות, תלוי ברמת הפריכות הרצויה.
2.עוגיות שוקולד צ'יפס ללא תוספת סוכר, הכנה קלילה, אפייה קצרה ועונג אחד ארוך ארוך של עוגיות שוקולד צ'יפס בריאות, מתוקות ומפנקות שמכינים בדקות וייחטפו בשניות!

ציוד
- תבנית אפייה בינונית
- כוס מדידה אוניברסלית
מצרכים
- 2-3 בננות בשלות
- 2 כוסות שיבולת שועל ללא גלוטן
- 3 כפות מייפל טבעי
- 1 כפית תמצית וניל
- שברי שוקולד מריר ולבן ללא תוספת סוכר
אופן הכנה
- בקערה מערבבים: 2-3 בננות בשלות, מרוסקות עם מזלג, 2 כוסות שיבולת שועל ללא גלוטן, 3 כפות מייפל טבעי, כפית תמצית וניל ושברי שוקולד מריר ולבן ללא תוספת סוכר, ומערבבים הכל.
- יוצרים עוגיות עגולות שטוחות, מניחים בתבנית מרופדת בנייר אפיה.
- מכניסים לתנור שחומם מראש על 180 מעלות לחצי שעה.
איך אתם עוד לא שם?!
הצטרפו עכשיו לוואטסאפ שלנו למתכונים בריאים ותפריט מתכונים חדש כל יום.
3. עוגיות שיבולת שועל בריאות וממכרות! מתכון של עוגיות בריאות שאפשר לאכול בלי דאגה וחישוב קלוריות! כי מי אמר שאי אפשר גם לאכול בריא וגם ליהנות?!

ציוד
- כוס מדידה אוניברסלית
מצרכים
בקערה גדולה:
- 1 כוס שיבולת שועל עבה
- 2 כפות שומשום
- 2 כפות קמח כוסמין
- 1 כף קמח רגיל
- 2 כפות סוכר או דבש
- 1 כפית קינמון
בקערה קטנה:
- 1 ביצה
- 2 כפות סילאן
- 2 כפות טחינה גולמית
- ⅓ כוס שמן קוקוס
אופן הכנה
- נערבב את כל המרכיבים היבשים שבקערה הגדולה.
- נערבב את המרכיבים הרטובים בקערה הקטנה- ונוסיף אותם למרכיבים היבשים.
- ניצור כדורים שטוחים ונניח על התבנית. ניתן להוסיף גם את כל מה שאוהבים, כיד הדמיון: צימוקים, חמוציות, שבבי קוקוס, אגוזים ועוד!
- אופים בטמפרטורה של 170° כרבע שעה.
טיפים והערות
4. עוגיות שיבולת שועל טבעוניות וללא גלוטן – גם טבעוניות, גם ללא גלוטן וגם עשירות בטעמי חמאת בוטנים ומייפל מפנקים, שלא תרצו להפסיק לאכול מהן!

מצרכים
- ⅓ כוס חמאת בוטנים
- ⅓ כוס סוכר קוקוס
- ⅓ כוס שמן קוקוס
- 3 כפות מייפל טבעי
- 1 כפית תמצית וניל
- ½1 כוס שיבולת שועל עבה ללא גלוטן
- כוס קמח כוסמת ירוקה
- 1 כפית אבקת סודה
- ½ כפית אבקת אפייה
- ½ כוס תוספות: אגוזי מלך קצוצים ופצפוצי שוקולד
אופן הכנה
- נטרוף את החומרים הרטובים היטב, נוסיף פנימה את היבשים ואת התוספות..
- נערבב היטב ובעזרת ידיים רטובות ניצור כדורים קטנים נפחוס אותם על תבנית מרופדת בנייר אפייה.
- נאפה על 175 מעלות כ-12-13 דקות עד שמזהיבות. נעביר לקופסה אטומה ונאחסן על השיש
נפתח החשק? עשרות מתכוני עוגיות בריאות במרחק לחיצה אחת
5. עוגיות בריאות מדהימות בשילוב טעמים מושלם של טחינה, שיבולת שועל, חמוציות ואגוזי מלך, שמשדרגים כל ביס! מתכון קל ופשוט להכנה!

ציוד
- כוס מדידה של 240 מ"ל
מצרכים
- 1 כוס סוכר חום
- 3 ביצים
- 1 כפית תמצית וניל
- ¾ כוס טחינה גולמית
- 90 גרם חמאה רכה
- 1 ½ כוסות קמח אפשר חצי מהכמות קמח מלא יוצא טעים
- 1 שקית אבקת אפייה
- 2 ¼ כוסות שיבולת שועל מלאה
- 1 כוס אגוזי מלך קצוצים גס
- 1 כוס חמוציות ללא סוכר
אופן הכנה
- בקערה שמים את כוס סוכר חום, 3 ביצים, כפית תמצית וניל, 3/4 כוס טחינה גולמית ו-90 גרם חמאה רכה.
- מערבבים הכל ביחד לאחידות.
- מוסיפים את הקמח, אבקת אפייה, שיבולת שועל מלאה, אגוזי מלך קצוצים גס וכוס חמוציות ללא סוכר. מערבבים היטב.
- עם ידיים רטובות ליצור כדורים קטנים טיפה לשטח ולהניח על נייר אפיה במרווחים.
- מכניסים לאפייה בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות למשך 15-20 דקות.