| | | | | | | |

קסטה ביתית (שלבים בתמונות)

קבלו מתכון לקסטה ביתית פשוטה וקלה להכנה עם שלבים בתמונות שתמיד מצליח.
בהשראת: עדי דוד
ציון 4.72 על ידי 7 דירוגים
קסטה ביתית

האמת, מכלללל שפע הארטיקים מתוחכמים, הגלידות והטילונים הגודשים את מקררי הגלידות במכולות, אנחנו תמיד מחפשים דווקא את הקסטה השובבה עם הביסקוויטים הרכים והממכרים, שלדעתנו היא המעדן הקפוא הכי פשוט והכי טעים שיש. פשוט קלאסיקה קפואה במיטבה!

א-בל, לפעמים אין בחנויות, לפעמים אין לנו כוח לצאת לקנות, ולא פעם בחורף בכלל לא מוצאים אותה במכולות. אז מצאנו פתרון קל בשיגעון – מתכון מושלם של קסטה ביתית בטעמים עשירים ובמרקם רך וחלומי, שבאמת, אבל באמת, קל להכין בבית.

אז הנה הוא, מתכון לקסטה ביתית פשוטה וקלה עם שלבי הכנה בתמונות, שלא רק שתהיה טעימה בול כמו בחנות, אלא גם תיראה בול כמו הקנויה, עם חצי צד בטעם וניל ענוג שמכינים משוקולד לבן, וחצי צד בטעם שוקולד עשיר שמכינים מנוטלה משגעת. כשכל הטוב הזה עטוף בביסקוויטים לחים ורכים רכים, מתקבל מעדן חלומי שיעשה לכם את הקיץ להרבה יותר מתוק, קריר וטעיםםם

ספר המתכונים של עדי דוד

קסטה ביתית
צילום: עדי דוד

אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!

דרגו את המתכון כאן

מא' עד ת': צפו בשלבי ההכנה

קסטה ביתית
אז מה צריך? קסטות, קערה עם חלב, תבנית בגודל המתאים שמונחת על נייר אפייה ומשטח ישר כלשהו (לא חייב, אבל ממש נוח). קצפות / גלידה ב-2 טעמים, מכסה אלומיניום לתבנית (או כל קרטון סטרילי מבחינתכן, אפשר גם שקף אבל יותר קשה לייצב אותו) ומספריים. צילום: עדי דוד
קסטה ביתית
גוזרים את החוצץ (מכסה האלומיניום) ברוחב הרצוי. ואז גוזרים אותו שוב לפי מספר החוצצים הרצוי (העיקר שיהיה קצת יותר גבוה מהקצפת). טובלים את הביסקוויטים בחלב, מסדרים אותם בתחתית, מעמידים את החוצצים במקומות הרצויים. צילום: עדי דוד
קסטה ביתית
ממלאים בקצפת בין החוצצים עדיף בעזרת שקיות זילוף, לא חייב. צילום: עדי דוד
קסטה ביתית
מרימים את החוצצים כלפיי מעלה בתנועה אחת. צילום: עדי דוד
קסטה ביתית
מחליקים את הקצפת עם לקקן , טובלים את הביסקוויטים בחלב וממלאים את התבנית כמו קודם. צילום: עדי דוד
קסטה ביתית
מכניסים למקפיא לכמה שעות טובות עד שזה קופא לחלוטין. צילום: עדי דוד
קסטה ביתית

קסטה ביתית (שלבים בתמונות)

קבלו מתכון לקסטה ביתית פשוטה וקלה להכנה עם שלבים בתמונות שתמיד מצליח.
ציון 4.72 על ידי 7 דירוגים
לדרג
כמות 0
באדיבות: עדי דוד

ציוד

רינג מתכוונן / תבנית אלומיניום / תבנית תנור
מכסה אלומיניום לתבנית / קרטון סטרילי / שקף
שקיות זילוף - לא חובה
מיקסר

המצרכים

לקרם שוקולד לבן:

  • 1 מיכל שמנת מתוקה (250 מ"ל )
  • ½ קופסא חלב מרוכז (340 גרם)
  • שוקולד לבן (50 גרם )
  • 2 כפות אינסטנט פודינג וניל

לקרם נוטלה:

  • 1 מיכל שמנת מתוקה (250 מ"ל )
  • 3 כפות נוטלה
  • ½ קופסא חלב מרוכז (330 גרם)
  • 2 כפות אינסטנט פודינג וניל

לקסטות:

  • קסטות
  • חלב (נס קפה עם מים לפרווה)

אופן ההכנה

להכנת קרם שוקולד לבן:

  • מקציפים את השמנת מתוקה לקצף יציב.
  • מוסיפים את החלב מרוכז, שוקולד לבן שהמסנו במיקרו, ואינסטנט פודינג וניל.

להכנת קרם נוטלה:

  • מקציפים את השמנת מתוקה לקצף יציב.
  • מוסיפים 3 כפות גדושות של נוטלה, עם החלב המרוכז, ואינסטנט פודינג וניל.

להרכבת הקסטה:

  • שמים את הרינג (או את התבנית שבוחרים) עם נייר אפייה על משטח ישר.
  • נגזור בעזרת מספריים את החוצץ (מכסה האלומיניום) ברוחב הרצוי. ואז נגזור אותו שוב לפי מספר החוצצים הרצוי (העיקר שיהיה קצת יותר גבוה מהקצפת). אפשר לבקש מאדם אחר עזרה (לא חייב, אבל זה ממש עוזר).
  • נטבול את הביסקוויטים בחלב, נסדר אותם בתחתית, ונעמיד את החוצצים במקומות הרצויים.
  • נמלא בקצפת בין החוצצים. אפשר למלא בעזרת שקיות זילוף אבל לא חייב.
  • לאחר שמילאנו את הקצפת, נרים את החוצצים כלפיי מעלה בתנועה אחת (כמה שאפשר).
  • נחליק את הקצפת עם לקקן, נטבול את הביסקוויטים בחלב ונמלא את התבנית כמו קודם.
  • נכניס למקפיא לכמה שעות טובות עד שזה קופא לחלוטין. כשזה קפוא, נחלץ מהתבנית בעדינות.

הערות וטיפים

לחיתוך: טובלים סכין בכוס מים רותחים, ונתחיל לחתוך, מומלץ לנקות כל הזמן את הסכין ולטבול לפני כל חיתוך במים רותחים.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.


שאלות נפוצות: קסטה ביתית מושלמת

חייב חלב מרוכז?
לא חייב חלב מרוכז, אבל כדאי כי זה נותן מרקם של גלידה.
מאיפה קונים קסטות?
בכל רשת סופרים יש.
אין לי משהו שיפריד בין שני הטעמים מה אפשר לעשות במקום?
פשוט תזלפי לפי העין, עם 2 שקיות זילוף, זה מה שעשיתי בפעם הראשונה.
את החלב מרוכז מוסיפים להקצפה?
תקציפי יציב את השמנת, ואז תוסיפי את החלב מרוכז ותקציפי עוד קצת. זה לא ייצא יציב כמו קצפת.
לא אמורים לשים את הביסקוויט יבש כדי שלא יתפרק?
לא, טובלים טבילה קצרה בחלב (כמו עוגת ביסקוויטים). הוא חוזר למקפיא, אבל המרקם שלו נשאר רך יותר בזכות החלב.

 

קסטה ביתית
צילום: עדי דוד

רק עוד דבר אחד אחרון!

שבועות? אירוח חלבי? כל הפינוקים החלביים שתדמיינו – עלינו!

עוד מתכונים מעניינים באתר

Similar Posts

4 Comments

    1. היי!
      אפשר להמיר את השמנת במתכון הזה (500 מ"ל סה"כ) ב-400 מ"ל חלב רגיל + 100 גרם יוגורט.
      בהצלחה 🙂

4.72 from 7 votes (7 ratings without comment)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

ניסית את המתכון? איך יצא?




Advertisements