עוגה לפסח שתקצור מחמאות
קבלו מתכון קל ופשוט להכנת עוגה מאלפת שתקצור ים של מחמאות באפס מאמץ.
עוגה לפסח טעימה בטרוף בהבטחה,
שתקצור ים של מחמאות! חג שמח וכשר לכולם.
אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!
אז איך מכינים?
ציוד
תבנית 26
המצרכים
לעוגה:
- 1 חבילה חמאה (200 גרם)
- 2 חפיסות שוקולד מריר (200 גרם)
- 5 ביצים (מופרדות)
- ½ כוס סוכר
- 4 כפות פירורי לחם כשר לפסח / קמח מצה / קורנפלור
- 1 שקית אבקת אפייה (10 גרם)
- אגוזים (קצוצים)
לקצפת:
- 1 מיכל שמנת מתוקה (250 מ"ל)
- 1 חבילה אינסטנט פודינג וניל (80 גרם)
- 1 כוס חלב
לגנאש שוקולד:
- 1 מיכל שמנת מתוקה (250 מ"ל)
- 1 חפיסה שוקולד מריר (100 גרם)
אופן ההכנה
להכנת העוגה:
- להמיס בשיטת בבן מארי חמאה ושוקולד, ולצנן.
- להקציף את החלבונים יחד עם הסוכר עד לקבלת קצף נוקשה.
- להנמיך את המיקסר ולהוסיף לאט לאט את החלמונים.
- לקפל בזהירות את הקצף אל השוקולד, ולהוסיף את שאר המצרכים.
- ליצוק לתבנית משומנת ולאפות בתנור על חום של 170 מעלות למשך 30 דקות או עד שהקיסם יוצא עם פירורים לחים - לא לייבש.
להכנת הקצפת:
- להקציף שמנת מתוקה יחד עם פודינג וניל וכוס חלב. ומורחים את הקצפת על העוגה באופן שווה.
להכנת הגנאש שוקולד:
- שמנת מתוקה עם 250 גרם שוקולד מריר ונשפוך מעל הקצפת.
הערות וטיפים
- אפשר גם בלי גנאש שוקולד למי שלא אוהבת מתוק מדי, אפשר רק לגרד שוקולד מעל הקצפת יוצא גם מושלם.
- ניתן להכין את העוגה לא לפסח על ידי הוספה של 4 כפות פירורי לחם רגיל.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.
שאלות נפוצות: עוגה לפסח
מה זה פרורי לחם כשר לפסח? לא נתקלתי במוצר הזה. איפה אפשר להשיג? תשימי קמח מצה אם את לא מוצאת. |
העוגה הזו נראית סוף הדרך ואני בטוחה שאני אכין אותה. יש לי שאלה: מתוך התבוננות בתמונה זה נראה שהקרם הבהיר נמצא בתוך העוגה (בדיוק כמו בפאי). האם לאחר אפית העוגה נוצר שקע במרכז העוגה? העוגה נוחתת באמצע ואז ממלאים אותה בקצפת תכיני אותה היא טעימה ממש. |
אפשר במקום רק עם קרונפלור? בלי פירורים? תשימי לב שזה או זה או זה, את יכולה לשים רק קורנפלור. |
רק עוד דבר אחד אחרון!
אומרים שאוכל הוא סוג של נחמה וכשמתחשק לאכול ארוחה טובה ומרחיבת לב לאחר שבוע עמוס, אין ספק שמאכלים פשוטים, עם טעם של פעם, הם אלה שעושים את העבודה.
מקור: עוגה לפסח מתכון מאת: יוליה רזנבי