| | | | |

גביניות מהממות טעימות וחלומיות

קבלו מתכון פשוט קל וברור להכנת גביניות כמו במאפייה אווריריות שכל אחד יכול להכין.
בהשראת: חגית אלקבץ
ציון 5 על ידי דירוג אחד
מתכון גביניות

מתכון גביניות מהממות טעימות ועסיסיות.

קבלו מתכון פשוט קל וברור להכנת גביניות כמו במאפייה אווריריות שכל אחד יכול להכין.

 

ספר המתכונים של חגית אלקבץ

מתכון גביניות
צילום: חגית אלקבץ

אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!

דרגו את המתכון כאן

אז איך מכינים?

מתכון גביניות

גביניות מהממות טעימות וחלומיות

קבלו מתכון פשוט קל וברור להכנת גביניות כמו במאפייה אווריריות שכל אחד יכול להכין.
ציון 5 על ידי דירוג אחד
לדרג
באדיבות: חגית אלקבץ

ציוד

מיקסר
תבנית אפייה בינונית
כוס מדידה אוניברסלית

המצרכים

  • 1 חבילה חמאה (200 גרם בטמפרטורת החדר)
  • 1 קילו קמח
  • ½1 כפות שמרים יבשים
  • ½ כוס סוכר
  • ½ כוס שמן
  • 2 שקיות סוכר וניל (20 גרם)
  • 1 כפית אבקת אפיה
  • 2 ביצים
  • 1 כוס חלב (פושר)
  • ½1 כוסות מים (חמימים)
  • 1 כפית מלח

למילוי:

  • 1 חבילה גבינת "טוב טעם" (250 גרם)
  • 1 חבילה אינסטנט פודינג וניל (80 גרם)
  • ½ כוס סוכר
  • 1 ביצה
  • 1 גביע קוטג' (250 גרם)
  • 2 כפיות קורנפלור

אופן ההכנה

אופן הכנת הבצק:

  • את כל החומרים הרטובים נכניס למיקסר כולל השמרים, ערבוב קל ולהוסיף את הקמח.
  • לערבל במיקסר 7-8 דקות הבצק יוצא מעט דביק, לא לחשוש רק לקמח מעט מעל - לכסות ולהתפיח שעה ורבע.
  • לחלק את הבצק ל- 10 כדורים להעזר תמיד בקמח במשטח ומעליו, כל כדור נפתח לעלה בעובי חצי ס"מ.
  • נמרח על כל עלה מעט חמאה רכה, ונסגור מעליו עוד עלה.
  • נכין קבוצה של 5 כדורים, ולאחר מכן עוד 5 כדורים - בסה"כ קיבלנו 2 קבוצות של עלים מרוחים עם חמאה.
  • נרדד כל קבוצה לעלה אחד גדול בעובי של חצי ס"מ (לא לשכוח לקמח משטח וגם מעל כי הבצק מאוד רך).
  • נחתוך את העלה ל-3 פסים ואת הפסים נחתוך למשולשים.

הכנת המילוי והמשך הכנה:

  • נכניס לקערה 250 גרם גבינת "טוב טעם", 1 שקית אינסטנט פודינג וניל, חצי כוס סוכר, 1 ביצה,1 גביע קוטג', 2 כפיות קורנפלור.
  • נערבב הכל יחד עד למרקם קרמי נניח מילוי(כף) על על משולש ולגלגל כמו קרואסון.
  • נניח בתבנית ונתפיח 15 דקות נמרח ביצה שלמה על כולם ולתנור 180 מעלות עד להזהבה מלאה, אפיה רגילה לא טורבו.
  • איך שהם יוצאים חמים מהתנור, נבריש עם מעט דבש רגיל וחלק עם אבקת סוכר.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.


שאלות נפוצות: מתכון גביניות 

לא צריך לתת לבצק לנוח לאחר המריחה של החמאה? ישר לעבוד אתו?
הבצק תפח שעה ורבע ישר לחלק ולמרוח אבל בתבנית לתת עוד רבע שעה התפחה לפני ביצה ותנור.
אפשר מחמאה במקום חמאה?
כן, אפשר.
מה שזה שמוברש מלמעלה?
מעט דבש רגיל איך שהם יוצאים מהתנור.
במתכון רשום שאת הבצק לחלק ל-10 כדורונים כל כדור לפתוח למרוח חמאה ולכסות בעוד כדור – כך נוצרים 5 כדורים ואז רשום ולאחר מכן עוד 5 כדורים, – הכוונה שצריך לאסוף הכל למקבץ אחד ולעשות את הכל שוב? לא הבנתי מאיפה עוד 5 כדורים, ואז שוב לקבץ לגוש אחד ואותו לרדד ולחלק ל – 3?
סה"כ יש לך 10 כדורים. את משטחת את כולם ויוצרת מקבץ מ 5 כשעל כל אחד את מורחת חמאה. ואותו דבר ל 5 הנותרים. התוצאה 2 מקבצים שבכל אחד 5 כדורים שהושטחו. לוקחת מקבץ אחד ומרדדת עד לעובי של חצי ס"מ, חותכת ממלאה ומגלגלת. שוב אותו דבר למקבץ השני.
מתכון גביניות
צילום: חגית אלקבץ
מתכון גביניות
צילום: חגית אלקבץ

 


רק עוד דבר אחד אחרון!

ארוחה מושקעת או אירוח חלבי? כל שבוע זה שבועות? כל הפינוקים חלביים שתדמיינו – עלינו!

עוד מתכונים מעניינים באתר

מקור: גביניות מתכון מאת: חגית אלקבץ

Similar Posts

10 Comments

5 from 1 vote (1 rating without comment)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

ניסית את המתכון? איך יצא?




Advertisements