מוסקה צמחונית ללא קמח וסוכר
תשכחו מבשר, שימו לרגע את החצילים בצד ובואו להכין מתכון מושלם של מוסקה צמחונית מעלפת. מוסקה צמחונית מללא קמח וללא תוספת סוכר,
שמורכבת משכבות מענגות ובריאות של תערובת עדשים רכות ומלאות סיבים תזונתיים וקינואה שנותנת למנה צבעוניות עשירה ומרקם בשרני מטריף.
כל הטוב הזה עטוף ברוטב עגבניות עשיר בגוון אדום עמוק ומהפנט, נינוח בזיליקום משכר ועגבניות שרי אפויות מלאות טעמים צלויים עשירים. אז בואו להכין בקלות מנה קלילה וקלה להכנה, בריאה לאכילה ומצטיינת בצורה מפתה ויפהפייה.
מוסקה צמחונית ללא קמח וסוכר
ציוד
המצרכים
- ½ כוס קינואה
- ½ כוס עדשים ירוקות
- 1 בצל (קצוץ, אפשר שבבי בצל יבש)
- 1 צרור כוסברה/פטרוזיליה (קצוצה)
- מלח (קורט)
- פלפל שחור (מעט)
- כמון (לפי הטעם)
- פפריקה אדומה (לפי הטעם )
- 1 ביצה
- 2-3 כפות שיבולת שועל ללא גלוטן
- 1-2 חצילים
לרוטב:
- 1 בצל (גדול)
- 1 קופסה רסק עגבניות ללא תוספת סוכר
- ½1 כוסות מים
- אבקת מרק עוף (מעט )
- פלפל שחור (קורט)
- בזיליקום (קצוץ)
- עגבניות שרי (חתוכות, לפי הטעם)
אופן ההכנה
- בסיר עם מים וכפית מלח מבשלים חצי כוס קינואה צבעונית וחצי כוס עדשים ירוקות, עד שמתרכך ונהיה קצת דביק והמים מצטמצמים.
- מעבירים לקערה ומוסיפים בצל קצוץ (אפשר שבבי בצל יבש), כוסברה/פטרוזיליה קצוצה, מלח, פלפל שחור, פפריקה אדומה, כמון, ביצה ו 2-3 כפות שיבולת שועל ללא גלוטן מערבבים, כדאי לתת לתערובת הכל "לנוח" כחצי שעה.
- חותכים 1-2 חצילים לאורך מניחים ע"ג תבנית מרופדת בנייר אפיה.
- מפזרים טיפונת מלח וזילוף של שמן זית ומכניסים לתנור שחומם מראש על 180-200 מעלות עד שמזהיב.
להכנת הרוטב:
- בסיר מטגנים בצל גדול קצוץ עד להזהבה, מוסיפים קופסת רסק עגבניות ללא תוספת סוכר, כוס וחצי מים, מעט מרק עוף ופלפל שחור, מביאים לרתיחה, ומנמיכים את האש.
הרכבה:
- משמנים תבנית ומסדרים שיכבה של החצילים, מפזרים מעל משילובים מהדקים ושוב מסדרים שכבת חצילים (ניתן 2-3 שכבות).
- שופכים מעל את הרוטב, מפזרים בזיליקום קצוץ, עגבניות שרי חתוכות.
- מכניסים לתנור שחומם בערך 180 מעלות לחצי עד שלושת רבעי שעה.
רק עוד דבר אחד אחרון!
לפני שאתם מתנפלים על מתכון מושלם זה – למה לא לנסות עוד כמה מנות קלות, מצוינות ומלאות בריאות.
הכי כיף לאכול בריא בלי להתפשר על הטעם. מה למשל? הנה עוד כמה רעיונות של מתכונים בריאים מושלמים. רק תבחרו!
מקור: מוסקה צמחונית מתכון מאת: dery.kitchen
לא הבנתי. האם להשתמש בכוס שלמה של קינואה, או בחצי כוס?
היי ברוך,
מתנצלים על הבלבול, מדובר בחצי כוס קינואה.
בהצלחה ושבת שלום 🙂