שושני בצק שמרים במלית גבינה משגעת
בדיוק כמו שאנחנו מתים על מבצעים של 1+1 או של קנה 2 קבל 4 מתנה, ככה בדיוק אנחנו אוהבים את המתכונים שלנו. כאלה שתהליך הכנה אחד, קליל ופשוט, יספק לנו אינספור אפשרויות ליצור אינסוף מעדנים, מאפים, מנות וארוחות שונות.
זה בדיוק מה שיקרה לכם עם המתכון המעולה שאנחנו מביאים לכם היום – בצק שמרים! ומה כ"כ טוב בו? דבר ראשון הוא קליל להכנה, ואין כמו בצק שמרים שנעים לעבוד איתו ולבד אותו. חוץ מזה, והנה השוס הגדול זהו בצק שמרים שניתן להכין ממנו ה-כללללל – עוגות שמרים מעולות ורוגעלך שובבים, קיורטוש מיוחד ומאפי שושנים יפהפיים…
הפעם החלטנו ללכת על שושני בצק שמרים במלית גבינה משגעת, המצטיינות במרקם שמרים מענג ורך, מלית גבינה קטיפתית וחלומית, וציפוי ייחודי של בלילת קורנפלור היוצרת שכבת ברק בוהקת ומדהימה ומגנה על המאפה מפני התייבשות. כשמעל הכל נוטף סירופ סוכר מתתק – יש לכם מאפה שמרים גבינה שיפתח לכם את הכי יפה לצד הקפה.
וזה לא נגמר רק בשושני שמרים גבינה כי עם מתכון בצק שמרים מנצח אפשר להכין מליות מעולות רבות נוספות: קקאו, נוגט, קינמון, שוקולד ועוד ועוד. כי עם כזה בצק שמרים, רק אתם בוחרים את המאפה שאתם רוצים שירים לכם את השבוע…
למה באמת כדאי לכם:
- בצק מושלם שהכי קל לעבוד איתו, לעבד איתו ולהתמכר אליו
- מתכון מושלם ומנצח של בצק שמרים שאפשר להכין איתו פשוט ה-כל: עוגות שמרים מעולות ורוגעלך שובבים, קיורטוש מיוחד ומאפי שושנים יפהפיים…
שורה תחתונה: בצק שמרים שמרים כל פינוק מתוק לרגע טעימים וממכרים
אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!
דרגו את המתכון כאן
אז איך מכינים?
שושני בצק שמרים במלית גבינה משגעת
המצרכים
לבצק:
- 1 ק"ג קמח מנופה
- ⅔ כוס סוכר
- ¼ כפית מלח
- 2 כפות שמרים יבשים
- 2 ביצים
- ½ כוס שמן
- 2 כפיות תמצית וניל
- כוס חלב/ מים לפרווה בכוס מדידה
- מים לפי הצורך (בערך כוס וקצת)
למלית הגבינה:
- 1/2 ק"ג גבינת דוורק לאפייה (ניתן להשיג ברשתות השיווק במעדניה. דוורק זו גבינה לאפייה שלא מפרישה נוזלים, כמו כנען, טוב טעם, היא סמיכה ולא נוזלית ובעלת 5% שומן)
- 3 כפות גדושות גבינה לבנה
- שקית פודינג
לסירופ הסוכר:
- 1 כוס סוכר
- 2 כוסות מים
- מיץ מחצי לימון
לבלילת קורנפלור:
- כפית קורנפלור
- כף מים פושרים
- ½ כוס מים רותחים
- ⅓ כפית אבקת נס קפה
- כפית דבש
אופן ההכנה
לבצק:
- נעבד היטב את כל חומרי הבצק עד ליצירת מרקם חלק ומעט דביק כ-7 דקות במיקסר ואז 2 דקות בידיים ונתפיח היטב כשעה וחצי.
לסירופ סוכר:
- נבשל את המרכיבים בגז עד שטיפה מסמיך ונניח בצד
לבלילת קורנפלור:
- נערבב כפית קורנפלור בכוס זכוכית עם כף מים פושרים עד היווצרות נוזל לבן ללא גושים. נוסיף על זה 1/2 כוס מים רותחים, נערבב קלות ונכניס למיקרוגל כ-20 שניות, לא יותר, אחרת זה יגלוש. נערבב קלות ונוסיף 1/3 כפית אבקת נס קפה וכפית דבש.
לשושני הגבינה:
- נפתח את הבצק למלבן נמרח מלית ונגלגל. נחתוך בסכין פרוסות עבות ונסדר בתבנית במרווחים כי זה תופח. לפני שמכניסים לתנור נמרח בלילת קורנפלור נאפה על 180 מעלות כ-12 דקות, נמרח שוב בבלילה, נמשיך לאפות ואחרי כ-7 דקות נוספות אפשר למרוח שוב. כשזה מוכן ויוצא מהתנור ניצוק מעל סירופ סוכר
רק עוד דבר אחד אחרון!
טעים יותר, בריא יותר והכי זול שיש – כי בינינו, למה לקנות כשאפשר להכין?!
עוד מתכונים מעניינים באתר
- רוזלך של לנדוור – רק ביותר טעים
- סופלה שוקולד ביתי מנחם
- סלט סלק אדום כמו במסעדות
- מתכון לפחזניות שלא צונחות
- 20+ מתכוני עוגת שמרים כמו במאפייה
בא לכם עוד? עשרות מתכונים ביתיים טעימים מהקנוי מושלמים מחכים לכם – עכשיו באתר!