עוגת פרג תפוזית ללא קמח וסוכר
קבלו טוויסט ייחודי וטעים לעוגה קלאסית שכולנו מכירים ואוהבים. עוגת פרג תפוזית ומדהימה, בלי קמח ובלי סוכר בכלל, עם טעם נדיר ומפנק שלא תרגישו בהבדל.
לא רק שעוגה זו היא אלטרנטיבה בריאה למאפים מסורתיים, היא גם מלאה בטעם ומבטיחה לסגור לכם את הפינה כאשר מתחשק לכם משהו מתוק.
עם המתיקות העשירה של הפרג בנוסף לחמיצות העדינה של התפוזים ועסיסיות הקוקוס המשגע שמעל, עוגה הזו מהווה איזון טעמים מושלם ומיוחד במינו. בנוסף היא אופציה לנהדרת לאלה שבא להם מתוק בלי קלוריות ורגשות אשמה מיותרות!
עוגת פרג תפוזית ללא קמח וסוכר
ציוד
המצרכים
לעוגה:
- 2 ביצים
- ½1 כפות סטיביה
- ⅓ כוס שמן
- ¾ כוס קוקוס
- פרג טחון (100 גרם)
- ¾ כוס קמח שקדים
- גרידת תפוז
- 1 תפוז (סחוט)
- 1 שקית אבקת אפיה
- 1 חופן אגוזי מלך (שבורים)
- 1 חופן חמוציות ללא סוכר
- 1 תפוח (מגורד בפומפייה)
לציפוי:
- 1 חפיסה שוקולד מריר ללא סוכר (100 גרם)
- קוקוס (לפיזור)
אופן ההכנה
להכנת העוגה:
- בקערה נערבב 2 ביצים עם כף וחצי סטיביה.
- נוסיף 1/3 כוס שמן, שלושת רבעי כוס קוקוס, 100 גר' פרג טחון, שלושת רבעי כוס קמח שקדים, גרידת תפוז מתפוז, מיץ מתפוז אחד, שקית אבקת אפיה, חופן אגוזי מלך שבורים, חופן חמוציות ללא סוכר ותפוח מגורד בפומפיה, - ולערבב הכל יחד.
- למזוג לתבנית משומנת ונאפה בתנור על חום של 160 מעלות למשך חצי שעה או עד שמתייצב
- כשמוציאים מזלפים מעל העוגה מיץ תפוזים.
להכנת הציפוי:
- נמיס במיקרו חבילת שוקולד מריר ללא סוכר עם כף פלטה של שמן קוקוס.
- מערבבים ומוזגים על העוגה ומעל מפזרים קוקוס.
רק עוד דבר אחד אחרון!
המתכון הזה מוכיח שוב את מה שידענו תמיד – אפשר לאכול טוב גם כששומרים על המשקל…
עוד מתכונים מעניינים באתר
צריכים עוד הוכחות? בבקשה עוד מלא מתכונים דיאטטים מושלמים שיעשו לכם טעים – מחכים עכשיו באתר!
מקור: עוגת פרג מתכון מאת: dery.kitchen