עוגת גבינה אפויה בסיר ג‘חנון
עוגת גבינה אפויה שמכינים בסיר ג'חנון ותפיל את כולם מהרגליים! מתכון יוצא דופן לעוגת גבינה משגעת על בסיס טורט!
אנחנו משתדלים להביא לכם מתכונים קלים ומהירים כי אנחנו יודעים שאתם עמוסים, אבל המתכון הזה של עוגת גבינה אפויה לא דומה לאף עוגת גבינה שטעמתם ואנחנו פשוט חייבים לשתף אתכם!
קבלו מתכון לעוגה במרקם מטריף וטעם מפנק שכדאי להתכונן יום לפני האירוח ולהכין אותה! העבודה עצמה אורכת מעט זמן, אך זה מתכון שאורך זמן האפייה שלו ארוך ונדרשות עוד כמה שעות לצינון, אך שווה כל דקה!
למה באמת כדאי לכם: עוגת גבינה אפויה
- עוגת גבינה אפויה שמכינים בסיר ג'חנון ויוצאת שונה מכל עוגה!
- עוגה משגעת ומפנקת שכדאי להכין ולהגיש באירוח!
- עוגה במרקם מלטף וטעם עשיר, שכל ביס הוא פשוט חלום!
- מתכון פשוט ומדויק להכנה שתמיד יוצא טוב ויש גם סרטון לעזר!
שורה תחתונה: פעם אחת תכינו עוגת גבינה אפויה בסיר ג'חנון ותמצאו את עצמכם מכורים קשות!
עוגת גבינה אפויה בסיר ג‘חנון
ציוד
המצרכים
לתחתית העוגה:
- קמח (50 גרם )
- ½ שקית אבקת אפייה (5 גרם)
- סוכר (50 גרם )
- חמאה (30 גרם )
- 2 ביצים (מופרדות)
לעוגה:
- 7 ביצים (XL מופרדות בטמפרטורת החדר)
- 1 חבילה גבינה לבנה 9% (750 גרם )
- 1 חבילה גבינת נפוליאון (250 גרם)
- 1 גביע שמנת חמוצה (200 מ"ל)
- ½1 כוסות סוכר
- 5 כפות קורנפלור
- 2 כפות אינסטנט פודינג וניל
- כפית תמצית וניל
- מלח (קורט )
אופן ההכנה
להכנת הבסיס:
- הקציפו את החלמונים והוסיפו בהדרגה את הסוכר עד שתקבלו קצף תפוח.
- הוסיפו את החמאה, הקמח ואבקת האפייה והמשיכו להקציף, אין צורך בתנועות קיפול.
- הקציפו בנפקד את החלבונים בתוספת קורט מלח עד להשגת מרקם יציב.
- ערבבו יחדיו את תערובת החלמונים עם החלבונים המוקצפים.
- רפדו סיר ג‘חנון בקוטר 22 ס“מ בעזרת נייר אפייה (בתחתית ובדפנות).
- צקו את הבלילה לסיר, יש לאפות כ 15 דקות.
להכנת העוגה:
- ערבבו יחדיו במיקסר את הגבינות, חלמונים, פודינג וניל, קורנפלור ותמצית הווניל. יש לערבב היטב ולוודא שאין גושים.
- הקציפו בנפקד את החלבונים עם הסוכר ובתוספת קורט מלח עד להשגת קצף יציב.
- יש לערבב את הקצף שהתקבל עם תערובת הגבינות. יש לעשות זאת בשלבים ולערבב בתנועות קיפול.
- יש לצקת את הבלילה על הטורט שנאפה מראש (בעודו בסיר הג‘חנון).
- יש לאפות בטורבו כחמש עשרה דקות בתנור שחומם מראש ל 200 מעלות.
- הניחו בתחתית התנור תבנית עם מים.
- לאחר שעבר חמש עשרה דקות הורידו את החום 150 מעלות ואפייה רגילה.
- המשיכו לאפות כ 60-70 דקות. אין לפתוח את התנור לא בזמן האפייה ולא לאחר הסיום, המתינו עד שהיא מתקררת לחלוטין.
- לאחר שהעוגה הצטננה לטמפרטורת החדר יש להכניסה אל המקרר לצינון נוסף לכמה שעות, מומלץ להשאיר לילה שלם.
- לאחר שהעוגה שהתה במקרר לילה שלם יש להוציא אותה מסיר הג‘חנון.
- עשו זאת באופן הבא - הניחו מגש על הסיר והפכו את הסיר.
- חלצו את העוגה והסירו את נייר האפייה. לאחר מכן יש להפוך את העוגה שוב.
הבמה כולה שלכם:
"ג׳קלין הכנתי את עוגת הגבינה שלך המושלמת
תודה רבה ושבת שלום!"
אורלי מזרחי
רק עוד דבר אחד אחרון!
שבועות? אירוח חלבי? כל הפינוקים החלביים שתדמיינו – עלינו!
עוד מתכונים מעניינים באתר
- קיש פטריות פשוט וקל
- עוגת גבינה קרה מרעננת
- סלט פסטה חלבי צבעוני
- כדורי כנאפה מטריפים
- בצק לפיצה שחובה להכיר
- בורקס גבינה הכי קל שיש
בא לכם עוד? עשרות מתכונים חלביים מושלמים מחכים לכם – עכשיו באתר!
מקור: Jacqueline Fadelon