עוגת ריבה ופירורים של סבתא
עוגת ריבה ופירורים של סבתא בהגשה אישית וטעם נוסטלגי! מתכון קל ומהיר להכנת עוגה מטריפה שתזכיר לכם רגעים מתוקים מהילדות!
עוגת ריבה פירורים היא אחת העוגות שסבתי נהגה להכין וכל הנכדים היו מתנפלים עליה כמו בחנות ממתקים! אז קבלו מתכון משגע לעוגה מפנקת שתעלה בכל רק חיוך!
מתכון פשוט להכנה, ואפשר להכין אותה גם פרווה ולוותר על השמנת החמוצה, ואיך שלא תכינו אותה, היא תצא אגדית! עוגה עם בצק פירורים פריך וטעים וכל ריבה מפנקת שתבחרו!
למה באמת כדאי לכם:
- מתכון קל ומהיר להכנת עוגת ריבה נוסטלגית בהגשה אישית!
- ניתן להכין עוגת ריבה פרווה ולוותר על השמנת החמוצה!
- עוגה משגעת עם טעם של פעם, שירחיב את הלב ויעלה חיוך!
- עוגה מושלמת להגשה בכל הזדמנות וניתן להכין עם כל סוג ריבה!
שורה תחתונה: לא מוותרים על עוגת ריבה ופירורים של סבתא, שתעלה זיכרונות ילדות, וברור שמכינים!
אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!
אז איך מכינים?
עוגת ריבה ופירורים של סבתא
ציוד
המצרכים
לבצק:
- 3 כוסות קמח רגיל
- 1 שקית אבקת אפיה (10 גרם)
- ½ כוס סוכר
- 2 ביצים
- 1 חבילה חמאה / מחמאה (200 גרם)
- 1 כפית אבקת קינמון
- 1-2 כפות מיץ תפוזים
למילוי:
- ריבה תפוזים / שזיפים / משמש וכדומה (מומסת )
- 1 גביע שמנת חמוצה 9% (200 מ"ל - ניתן לוותר)
לציפוי :
- פירורי הבצק הפריך
אופן ההכנה
- נכין בצק פריך בוו הלישה או ללוש ביד מקמח, א. אפיה, הסוכר, המחמאה והקינמון - ללא הביצים.
- נוריד כוס אחת מלאה של פירורים ולהשאיר בצד לציפוי.
- נוסיף ליתרת הבצק את הביצים ולעבד ביחד לבצק חלק.
- לשמן ולקמח את התבנית ונשטח את הבצק בתבנית האפייה.
- בקערית, נערבב את הריבה עם השמנת החמוצה ולמרוח בצורה שווה.
- על הבצק שבתבנית. לפזר את פירורי הבצק שהושארו על ממרח הריבה.
- לאפות כ- 30-40 דקות על תנור שחומם מראש על 170 מעלות - עד שהעוגה מזהיבה.
הערות וטיפים
שאלות נפוצות: עוגת ריבה פירורים
מה הכוונה ריבה מומסת. מה שיש בצנצנת זה לא מומס? לעתים , יש גושי ריבה בצנצנת , כאשר מחממים מעט את הריבה היא הופכת לממרח חלק. |
אפשר להחליף את החמאה בשמן? לא ניסיתי – יתכן שאפשר – בעיקרון זו עוגה חלבית. |
האם יש תחליף במקום השמנת? כפי שצוין במתכון , ניתן לוותר על השמנת . הריבה המעורבת בשמנת החמוצה מפחיתה במקצת את המתיקות ובמקביל מעשירה את הטעם. בתמונות שצרפתי לא השתמשתי הפעם בשמנת, פיזרתי על הריבה 2 כפות קקאו בכדי למתן את מתיקות הריבה. |
הבמה כולה שלכם:
"הינה החיתוכיות לפי המתכון שלך תודה רבה
אני הוספתי קצת קמח שקדים וריבה להפחתת המתיקות!"
לאה בן נחום
רק עוד דבר אחד אחרון!
עוד מתכונים נוסטלגיים מושלמים מחכים באתר, אז כנסו ותכינו ארוחה מרחיבת לב למשפחה!
מקור: Judy Palti