מתכון להמבורגר ביתי עסיסי
מתכון להמבורגר ביתי, עסיסי ומשגע שחייבים לשמור! מתכון פשוט למנה עיקרית מובחרת ומפנקת במיוחד!
עונת האביב מביאה עימה את החשק לבלות בחוץ ולבלות עם החברים על ארוחת מנגל טובה, ורגע לפני שתתחילו להכין את הבשרים שלכם למפגש הבא, יש לנו מתכון להמבורגר ביתי שלא יפסיקו להחמיא עליו!
מתכון להמבורגר בתיבול עדין, מבשר איכותי שיוצא במרקם עסיסי וכל ביס תענוג גדול! פשוט כל כך להכנה, שאפשר להכין כמות ואפילו להקפיא את הקציצות לפני או אחרי הצלייה!
למה באמת כדאי לכם: מתכון להמבורגר ביתי
- מתכון קל להכנת המבורגר ביתי משגע שלא דומה לאף המבורגר קנוי!
- המבורגר מבשר איכותי ותיבול עדין מושלם, שיוצא טעים ומפנק תמיד!
- מושלם להגשה לצד כל תוספת חמה או סלט טעים!
- מתכון נהדר להכנה בימים של אירוח וארוחות מנגל!
שורה תחתונה: מתכון להמבורגר שחייבים להכין! כל כך טעים שמומלץ לא לחכות עד למנגל הבא!
אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!
דרגו את המתכון כאן
אז איך מכינים?
ציוד
המצרכים
- ½ קילו בשר צוואר טחון (מספר 10)
- ½ קילו אנטריקוט טחון
- 1 בצל (גדול)
- ¼ כוס שמן
- 2 שיני שום
- 1 חופן פטרוזיליה
- מלח (קורט)
- פלפל שחור גרוס (מעט)
אופן ההכנה
- נתחיל קודם עם הבצל מכיוון שהוא צריך להתקרר, נטגן במחבת בצל אחד גדול שקצצנו דק עם כ-1/4 כוס של שמן (השמן חיוני למתכון אז לא להתקמצן).
- כשצבע הבצל נהיה שקוף נוסיף שני שיני שום כתושות, נערבב מעט, נכבה את האש ונצנן.
- נשים בקערה את הבשר טחון עם האנטריקוט הטחון, ונוסיף את הבצל עם השמן.
- נקצוץ חופן של פטרוזיליה ונתבל בכ-1/2 כף מלח ופלפל שחור גרוס.
- נלוש מעט רק כדי לאחד את המרכיבים בזהירות. זה יעזור למנוע מהבשר להתייבש בזמן הצלייה.
- נכסה את העיסה ונשים בקירור.
- לפני הצלייה, ניצור קציצות ונטגן במחבת פסים (או על המנגל).
הערות וטיפים
- לקבלת צורה יפה של ההמבורגרים מומלץ להשתמש ברינג.
- ישנה חשיבות גבוהה בכל שלב הטיגון לא לחורר את ההמבורגר או לעשות עליו פסים, אחרת יתאדו כל הנוזלים ממנו ונקבל המבורגר יבש.
שאלות נפוצות: מתכון המבורגר
אפשר גם רק עם בשר טחון? יהיה ממש שוני בטעם? אפשר. |
האם ניתן להכין המבורגרים ולהקפיא לעת הצורך? כן בטח. |
מדובר בסה"כ בקילו 1 של בשר חצי אנטריקוט ומה החצי השני? צוואר טחון. |
אפשר עם כוסברה במקום פטרוזיליה? נראה לי שפחות מתאים. עדיף בלי. |
האם אפשר בשר צלעות במקום צוואר? כן, אבל תוסיפי שומן. |
הבמה כולה שלכם:
"רציתי להגיד לך תודה… מתכון מושלםםםםםםם!"
ירדנה ג'נאח
"מכסה הצלע, בצל מטוגן מלח פלפל והילדים לא מפסיקים לאכול!"
ליאב לוי
רק עוד דבר אחד אחרון!
מתכון להמבורגר
עוד מתכונים נוסטלגיים מושלמים מחכים באתר, אז כנסו ותכינו ארוחה מרחיבת לב למשפחה!
מקור: המבורגר מתכון מאת: Limor Sharabi
שרי להכין את זה גם בתנור במקום טיגון ?
היי מרגלית,
אפשר בהחלט ב-180 מעלות, אבל האמת היא שבטיגון של המבורגר אין צורך בהרבה שמן מכיוון שהבשר משחרר את השומן הטבעי שלו.
בהצלחה!
סבבה לא מדי מגרה אבל מומלץ לנסות כל אחד והטעם שלו
היי תמר,
תודה רבה על התגובה שלך 🙂
מבלי לגרוע את האפשרות שזה יוצא טעים טעים, אז גם מבחינת המרכיבים וגם מבחינת ההכנה זה יותר קבב מאשר המבורגר.
חוץ מזה:
1. חשוב להכניס למקרר לפחות לחצי שעה לפני הצליה
2. בניגוד למתכון: לא כדאי ללוש הרבה אם מדובר בהמבורגר ולא בקבב, אלא ללוש מעט רק כדי לאחד את המרכיבים בזהירות. זה יעזור למנוע מהבשר להתייבש בזמן הצלייה.
3. הבצל המטוגן עד לקריספיות – פשוט שוֹס!!! שדרוג מטורף שלא כדאי לוותר עליו.
4. רצוי להדק את קציצת ההמבורגר היטב (יש מתקנים פשוטים לעיצוב המבורגר שדי שכיחים כיום בחנויות ושווה לחובבי המבורגרים להחזיק אותם במטבח).
5. אגב, פלנצ׳ה או מחבת פסים לוהטים עושה נפלאות בכל הקשור להמבורגר. לדעתי, יותר ידידותי מצליה ישירה על מנגל. פחות מרווח טעות שגורם לייבוש ההמבורגר.
היי שף,
תודה רבה שאתה משתף את הידע שלך בהמבורגרים עם כולנו!
עידכנו את המתכון כדי שכולם יוכלו ליהנות מהטיפים המצוינים שלך 🙂
נשמח שתחלוק איתנו עוד טיפים גם בקבוצת הפייסבוק שלנו: https://www.facebook.com/groups/metukimgroup/
מודע מטגנים את הבצל ולא משתמשים בבצל חי קצוץ?
בכל המקומות שמוכרים קבב הבצל שמתשמשים הוא חי לדעתי
האם הקיצוץ של הבצל הוא גס בינוני או דק?
היי מוטי, קוצצים איך שאוהבים והטיגון עניין של קצת יותר טעם, אבל בהחלט אפשר גם חי. בהצלחה!
היי אפשר להקפיא את המבורגרים לפני הצלייה?
היי אסי,
אפשר להקפיא את הבשר כל עוד הוא טרי.
בהצלחה 🙂
האם אפשר להכין בנינג'ה?
אמור לעבוד
שלום, כמה זמן צריך להחזיק את העיסה במקרר ?
את העיסה של ההמבורגר צריך להשהות במקרר כ2 שעות פחות או יותר במקרר לפני שמטגנים, כדי שלא יתפרקו במהלכו.
טעיםם
שמחים שאהבת, תמיד תענוג לשמוע! את מוזמנת לדרג את עמוד הפייסבוק שלנו ולעזור לנו להמשיך לשתף מתכונים נפלאים: https://www.facebook.com/pg/matkonimmetukim/reviews/ וכמובן תרגישי חופשי לשתף תמונה גם בקבוצה ששאר החברים יתרשמו 🙂 https://www.facebook.com/groups/metukimgroup/
אני שנים מכינה ככה