| | |

לחמניות שום רכות במיוחד

מתכון קל וקליל ונותר רק להוסיף סלט מעניין בצד ויש לכם אחלה ארוחת ערב מפנקת!
בהשראת: מורן תורג'מן
ציון 4.75 על ידי 8 דירוגים
מתכון ללחמניות שום, לחמניות שום

לחמניות שום רכות, קטנות ומדליקות שכיף לאכול בכל ארוחה! מתכון פשוט להכנת לחמניות ממכרות!

באמצע השבוע אני נוהגת להכין לפחות מתכון אחד שיתבל לנו את ימי השגרה וייתן תחושה של פינוק לכל המשפחה. אחד המתכונים שתמיד עושה את העבודה הוא מתכון ללחמניות שום אישיות וממכרות!

מתכון פשוט להכנה ותקבלו לחמניות שכל אחת דוגמנית עם מראה שפותח את התיאבון גם כשלא רעבים! ניתן להכין מאותו הבצק גם לחם שום ולשדרג את החוויה וההנאה!

 

ספר המתכונים של מורן תורג'מן

לחמניות שום רכות
צילום: מורן תורג'מן

אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!

דרגו את המתכון כאן

אז איך מכינים?

 

מתכון ללחמניות שום, לחמניות שום

לחמניות שום רכות במיוחד

מתכון קל וקליל ונותר רק להוסיף סלט מעניין בצד ויש לכם אחלה ארוחת ערב מפנקת!
ציון 4.75 על ידי 8 דירוגים
לדרג
כמות 0
באדיבות: מורן תורג'מן

המצרכים

לבצק:

  • 1 קילו קמח
  • 1 כפית מלח
  • 2 כפות שמרים יבשים
  • 4 כפות סוכר
  • ½ כוס שמן
  • 3 כוסות מים פושרים

לתערובת שום:

  • 6 שיני שום כתושות
  • אורגנו (לפי הטעם)
  • תבלין זעתר (לפי הטעם)
  • מלח (מעט )
  • ½ כוס שמן זית
  • ½ כוס שמן רגיל
  • שומשום (לקישוט)

אופן ההכנה

להכנת תערובת שום:

  • בקערה קטנה נערבב יחד את שיני השום הכתושות עם תבלינים ו-2 סוגי השמן, נוסיף גם את השומשום ונניח בצד לאיחוד טעמים.

להכנת הבצק:

  • בקערה גדולה נערבב 1/2 קילו קמח עם כפית מלח, ונוסיף את שאר הקמח.
  • ניצור גומה ולמרכזה נכניס את השמרים, סוכר, שמן ומים פושרים בהדרגה.
  • נשים את הבצק כמה דקות ונניח להתפחה של  חצי שעה. נשים פעם שנייה ונניח להתפחה חוזרת עד להכפלת הנפח.
  • כשבצק הלחמניות הכפיל את נפחו נחלק אותו לכדורים קטנים לפי הגודל הרצוי.
  • נשמן את הידיים ונגלגל כל כדור בצק לנקניק ארוך.
  • עושים קשר כדי לקבל את הצורה של לחמניית שום קטנה ונניח על תבנית מרופדת בנייר אפייה.
  • נתפיח את הלחמניות במשך  15 דקות.
  • נחמם תנור ל-200 מעלות ונמרח על כל לחמנייה (בעזרת מברשת של ביצה) מתערבות השום בנדיבות.
  • נשתמש רק בחצי מכמות התערובת ושומרים חצי לאחרי האפייה.
  • אופים את לחמניות השום בתנור חם כ-  20 דקות.
  • כשמוציאים את הלחמניות מהתנור נמרח שוב מתערובת השום ליצירת ברק וחיזוק הטעם.

להכנת חלות שום:

  • נחלק את הבצק ל-3 חלקים, כל חלק שטחו בתבנית מרובעת בינונית.
  • נמרח בשמן וחמאה לפי המתכון ואפו בתנור חם, ממש כמו הלחמניות.
  • לאחר האפייה, נחתוך את הלחם לאצבעות ונמרח שוב מתערובת השום.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.

מתכון ללחמניות שום, לחמניות שום
צילום: מורן תורג'מן

רק עוד דבר אחד אחרון!

שעת ערב, כל המשפחה בבית וכל המשפחה רעבה? לא להילחץ – אלא לדפדף!

עוד מתכונים מעניינים באתר

 בא לכם עוד? עשרות מתכוני ארוחת ערב מושלמים מחכים לכם – עכשיו באתר!

 

מקור: מתכון ללחמניות שום מאת: Moran Turgeman

 

Similar Posts

8 Comments

  1. 5 stars
    ואווווווווו הלחמניות שום הכי טעימות שיש בעולם שאי אפשר להפסיק לאכול הכנו כמה פעמים
    ומאוד מרוצים מהמתכון
    מיליון תודות על המתכון
    נ.ב אפשר גם להכין חלבי הכנו ושמנו חצי כוס שמן זית חצי כוס שמן רגיל חבילת חמאה ויצא פשוט מושלם וואי הדס את שפית אלופה בטירוף

    1. היי מלי,
      תודה רבה על הפרגון לבעלת המתכון, וממש כיף לדעת שאת נהנית ככה מהלחמניות!

  2. 5 stars
    אבאלהההההההההה
    איזה לחמניות!
    בחיים לא יצא לי ככה
    כבר חצי תבנית נגמרה
    הן רכות משהו לא נורמלי וטעימות פחד!
    תודה על המתכון!

4.75 from 8 votes (5 ratings without comment)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

ניסית את המתכון? איך יצא?




Advertisements