מאפה קינמון בצורת שבלול
מתכון לקינמונים טעימים חוויה קולינרית מדהימה בכל ביס וביס. חובה להכין!
מתכון מאפה קינמון מעלף – שבלולי קינמון מטורפים שמכינים בבית,
ויוצא אפילו יותר טעים ממה שמכינים במאפיות,
קינמונים טעימים חוויה קולינרית מדהימה בכל ביס וביס. חובה להכין!
ציוד
כוס חד פעמי שתיה חמה
תבנית אפייה בינונית
המצרכים
- 4 כוסות קמח
- ½ חבילה חמאה (50 גרם - מומסת)
- 1 ביצה
- 1 כף שמרים
- 1 כף סוכר
- 1 שקית סוכר וניל (10 גרם)
- 1 חבילה פודינג וניל (80 גרם)
- ¼1 כוסות חלב
אופן ההכנה
- נלוש היטב את כל המצרכים ונתפיח שעה וחצי.
- נוסיף לקערה כוס אחת סוכר עם 2 כפות קינמון ונערבב היטב.
- נחלק את הבצק לשני חלקים ונרדד לעלה דק דק.
- נמיס 100 גרם חמאה ונמרח על הבצק ונפזר את הסוכר עם הקינמון.
- נגלגל את הבצק לרולדה ונפרוס.
- נרפד תבנית בנייר אפיה ונסדר בה את הקינמונים ונתפיח כשלושים דקות.
- נמרח ביצה ונאפה על חום של 180 עד השחמה וקבלת צבע יפה.
הערות וטיפים
אפשר להכין סירופ מחצי כוס סוכר ורבע רוס מים רותחים לערבב עד שהסוכר נמס ולמרוח שהקינמונים חמים.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.
שאלות נפוצות: מאפה קינמון
אם לא אוהבת קינמון מה אפשר להחליף? שוקולד, ריבה. |
יש אפשרות לעשות אותן פרווה ? מה להוסיף במקום? מים ומחמאה. |
ללוש ביד או במיקסר? אני פשוט טירונית. זה לא חשוב מה שנוח לך. הבצק נוח מאוד לעבודה. |
גל הכנתי את הבצק לשתי ביד הוא יצא לי קצת דביק זה בסדר? כן שתפתחי אותו תקמחי את המשטח. |
צריך למרוח משהו לאחר האפייה? אפשר להכין סירופ מחצי כוס סוכר ורבע כוס מים רותחים לערבב עד שהסוכר נמס ולמרוח שהקינמונים חמים. |
הבמה כולה שלכם:
"מושלם. תודה על מתכון מעולה!"
ימית פרץ
רק עוד דבר אחד אחרון!
אומרים שאוכל הוא סוג של נחמה וכשמתחשק לאכול ארוחה טובה ומרחיבת לב לאחר שבוע עמוס, אין ספק שמאכלים פשוטים, עם טעם של פעם, הם אלה שעושים את העבודה.
עוד מתכונים נוסטלגיים מושלמים מחכים באתר, אז כנסו ותכינו ארוחה מרחיבת לב למשפחה!
מקור: מאפה קינמון מתכון מאת: גל גואטה
המתכון הזה פצצה!!!👍
זה הפעם השלישית שאני מכינה
אנחנו משוגעים על זה
שווה לנסות!!
היי לאה,
מעולה, שמחים שאתם נהנים מהמאפה!
לא פרסתי עשיתי רולדות אפשרי לחתוך גם אחרי האפייה? נבצק יצא לי דביקי
היי כוכי,
אפשר לחתוך אחרי האפייה. איך יצא לך?
פעם שלישית ברצף מכינה את המתכון אחרי שנגמר פשוטטט מושלם
היי שירה,
מעולה! שמחים מאוד שנהנית ואת מוזמנת להעלות תמונות לקבוצה 🙂
היי, הכנתי ויצא מאוד מאוד טעים!! בצק מעולה והשבלולים יוצאים פריכים ריחניים וטעימים!! קל מאוד להכנה תודה רבה:)
היי שני,
איזה כיף לדעת שנהנית מהמתכון 🙂
מוזמנת להצטרף לקבוצת הוואטסאפ שלנו כדי לקבל מתכונים נהדרים ישירות אלייך כל יום!
לא צריך סירופ סוכר לקינמונים?
היי רוית!
לא צריך 🙂