לחם שום נתלש במרקם משגע
לחם שום נתלש עם שמן זית, כוסברה ופטרוזיליה! מתכון קל ללחם משגע במיוחד, במרקם וטעם מטריפים שמתאימים לכל מועד!
אם אתם אוהבים לחם שום אתם חייבים להכין את הלחם הזה! מתכון קל להכנת לחם עם מראה מדליק. לחם נתלש שהילדים לא יפסיקו לרצות לתלוש ועם טעם ממכר!
מתכון שמכינים בקלות ולא דורש הפקות גדולות כדי להכין אותו ותקבלו לחם משגע, שכיף לאכול בכל הזדמנות, גם בתור תוספת לארוחה וגם בתור נשנוש. כל כך טעים שהוא יגרום לכם לחשק תמידי לנשנש!
למה באמת כדאי לכם: לחם שום
- לחם שום נתלש שכיף לחלק בלי לקרוע את כל הלחם וישגע את הילדים!
- מתכון פשוט ביותר שכולם יכולים להכין בבית בקלות ולא משאיר מקום לטעויות!
- לחם במרקם וטעם משגעים, שלא תמצאו כזה באף מאפייה!
- לחם שמכינים מרכיבים שיש לכולם בבית וזול בהרבה מכל לחם שתקנו!
שורה תחתונה: לחם שום מתובל שמכינים בבית זה הלחם הכי מפנק, שתמיד כיף לאכול גם כשלא רעבים!
אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!
אז איך מכינים?
לחם שום נתלש במרקם משגע
ציוד
המצרכים
- 1 קילו קמח
- 2 כפות שמרים יבשים
- 2 כפות סוכר
- 1 כפית מלח
- 3 כוסות מים פושרים
- ½ כוס שמן זית
לפסטו ירק:
- 1 צרור כוסברה
- 1 צרור פטרוזיליה
- 4 שיני שום
- 1 כוס שמן זית
- מלח עבה (קורט)
אופן ההכנה
- להכניס את הקמח ואת הסוכר לקערת מיקסר. לערבב את החומרים היבשים, להוסיף את המים והשמן בהדרגה.
- לאחר מכן להוסיף את המלח וללוש במשך כ- 5 דקות (זה בסדר אם הבצק יוצא מעט דביק).
- להניח בקערה לתפיחה. לרסס עם מעט שמן על מנת לשמור על לחות הבצק. לכסות ולהתפיח כחצי שעה.
פסטו ירק והמשך הכנה:
- לטחון ביחד את כל המרכיבים של הפסטו במעבד מזון או לקצוץ.
- אחרי חצי שעה של תפיחה לשטח את הבצק בצורה אחידה בתבנית משומנת, ולהתפיח שוב עוד כחצי שעה.
- לחתוך את הבצק לאורך ולרוחב, למרוח את הפסטו ירק המוכן מעל הבצק.
- להכניס לתנור שחומם מראש ל- 200 מעלות למשך כ- 30 דקות.
שאלות נפוצות: לחם שום
צריך ממש לחתוך? או רק לסמן בסכין לאורך ולרוחב? לחתוך. |
מה גודל התבנית שהכנת? קילו מספיק ל 2 תבניות? עגולה אבל אפשר 2 גם תבניות של התנור, ניתן לחלק גם לשלוש תלוי בעובי הלחם שאת רוצה. |
איך אפשר להמיר לקמח תופח או קמח קסם של סוגת מי שמכירה? קמח קסם בהחלט יכולה. |
רק עוד דבר אחד אחרון!
שעת ערב, כל המשפחה בבית וכל המשפחה רעבה? לא להילחץ – אלא לדפדף!
עוד מתכונים מעניינים באתר
- עראיס ביתי קל מפנק
- קציצות ירק ב-10 דקות
- פסטה ברוטב עגבניות קלה
- סלט ביצים ב-4 רכיבים
- מרק שעועית לבנה של אמא
בא לכם עוד? עשרות מתכוני ארוחת ערב מושלמים מחכים לכם – עכשיו באתר!
מקור: דבורה אוזנה
וואווווווו המתכון הזה פשוט יצא טעים ברמות!!!
גם יצא יפה גם טעים
פשוט מושלם כבר הכנתי אותו פעמיים ועכשיו בדרך לשלישית
היי נלי,
איזה כיף!! תודה שכתבת לנו 🙂
היי דבורה,
האם קמח מלא יצא טעים במתכון?
ומה יותר כדאי קמח כוסמין מלא או קמח שיבולת שועל?
ניתן להמיר את הסוכר לדבש או שזה לא יצא משהו?
תודה רבה!!!
היי רות,
ייצא טעים, אנחנו ממליצים על חצי קמח רגיל חצי מלא.
אפשר גם עם קמח כוסמין מלא, ולגבי קמח שיבולת שועל – לא היינו ממליצים לחלה.
אפשר בכיף להחליף לדבש, טעים יותר מסוכר.
בהצלחה!!
כמה מלח גס צריך להשים לפסטו ירק?
היי יעל!
בין רבע לשליש כפית מלח, לא יותר.
בהצלחה 🙂
אם אין לי מיקסר מה אני עושה
היי תהילה,
היי בטוחה שגם לאופים המדופלמים בפריז לא היה מיקסר עד לפני 100 שנה והם עשו הכל בידיהם.
אין שום בעיה ללוש ידנית, בהצלחה 🙂