עוגיות אישיות עם תפוחים, פיצוחים וצימוקים
איזה כיף לנו היום במטבח והתנור בכלל חוגג בהנאה, כי איך אפשר שלא עם עוגות אישיות מופלאות של תפוחים, פיצוחים וצימוקים?
המראה שלהן כ"כ חגיגי ומפתה עד שלא פעם תראו עוגות אישיות מופלאות אלה בטקסי חינה מרגשים או במגשי אירוח מרשימים.
ומה הפלא? שהן מכילות כל כך הרבה טעמים נהדרים המשתלבים יחד בשלמות עם שבבי תפוחים עסיסיים, צימוקים מתקתקים (או חמוציות, גם הולך), פיצוחים מענגים, ניחוח קינמון מטריף וציפוי בוהק של ריבת משמש ענוגה? אז מכינים קפה? כי אין מושלם ממנו ללוות את הביס החלומי שיתנו לכם עוגיות אישיות ממכרות אלה…
למה באמת כדאי לכם: עוגות אישיות
-
עוגיות אישיות יפהפיות שאי אפשר לעמוד בפיתוי שלהן…
-
לכל אירוח שרוצים להרשים – עוגיות אישיות תפוחים הן הפתרון הכי טעים!
שורה תחתונה: 3 מרכיבים, מספר דקות עבודה, נחטף בשניות!
אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!
איך מכינים?
עוגיות אישיות עם תפוחים, פיצוחים וצימוקים
ציוד
המצרכים
- 4 חלבונים M
- 4 כוס סוכר
- 4 חלמונים
- 2 כוסות שמן
- 1 כפית תמצית וניל
- 1 קופסא שמנת צמחית (250 מ"ל)
- קמצוץ מלח
- 5 כוסות קמח
- 1 שקית אבקת אפיה (10 גרם)
- 3 תפוחי גרנט סמיט גודל בינוני (מגורדים גס על פומפייה)
- 1 כף מיץ לימון טבעי
- 4 כוס צימוקים לבנים (אפשר חמוציות במקום)
- 13 כוס כוס צימוקים שחורים
- 5 כוסות פיצוחים טבעיים שבורים גס (קשיו, אגוזי מלך, אגוזי לוזו שקדים, פקאן)
- 3 כפות סוכר דמררה
- 2 כפית קינמון טחון
- לציפוי: 3 כפות ריבת משמש מהולה ב-3 כפות מי ברז מים
אופן ההכנה
- בקערת מיקסר וו הקצפה נקציף 4 חלבונים ונוסיף בהדרגה 4 כוסות סוכר במהירות גבוהה עד שמתחיל להיווצר קצף לבן ותפוח, נמשיך עד קצף יציב אך לא נוקשה מדי (כ-4 דקות).
- ננמיך את המהירות למהירות נמוכה ונוסיף בהדרגה 4 חלמונים, 2 כוסות שמן, כפית תמצית וניל, שמנת צמחית וקמצוץ מלח ונערבל עוד דקה לאיחוד.
- נוציא את הקערה מהמיקסר וננפה לתוכה בהדרגה 5 כוסות קמח ואבקת אפייה ונקפל יחד בתנועות עטיפה.
- בקערית קטנה נשים 3 תפוחי גרנט סמיט מגורדים, כף מיץ לימון טבעי, צימוקים לבנים ושחורים ונערבב היטב. בקערית נוספת נוסיף 5 כוסות פיצוחים שבורים גס, סוכר דמררה וקינמון ונערבב היטב.
- עכשיו מתחילים להרכיב: נשמן היטב עם מחמאה כולל בדפנות. ניצוק את הבלילה כ-2/3 מגובה התבניות, נפזר מעל את תערובת התפוחים בשכבה אחידה ולשכבה האחרונה נפזר מעל את תערובת הפיצוחים.
- נאפה בתנור שחומם מראש על 180 מעלות עד להתייצבות ובדיקת קיסם הננעץ במרכז שיוצא נקי. (25-30 דקות)
- מיד בתום האפייה נמרח ריבת משמש מהולה במעט מים
רק עוד דבר אחד אחרון!
עוד מתכונים נוסטלגיים מושלמים מחכים באתר, אז כנסו ותכינו ארוחה מרחיבת לב למשפחה!
-
מקור: צחית חמו מוזמנים לעקוב בקבוצתה הצפיחית של צחית
- (באדיבות אתי שפירא)