אוזני המן פרווה פריכים וטעימים
עוגיות אוזני המן פרווה מבצק פריך משגע, שלא מתפורר וממש קל להכין! מתכון פשוט לעוגיות מושלמות לחג הפורים!
אי אפשר שלא להרגיש את אווירת חג הפורים באופק וכולנו מתחילים לחפש רעיונות למשלוח מנות. אז אנחנו כאן כדי לעזור לכם לפחות ברעיון אחד מושלם והרי הוא עוגיות פרווה משגעות שכולם ישמחו לקבל!
מתכון פשוט ביותר להכנה, שכולם יכולים להכין ותקבלו עוגיות מבצק פריך, עם מילוי תמרים משגע! ניתן להכין עם כל מילוי שמתחשק או לחלופין להכין עוגיות חלביות, כך או כך אלו עוגיות חובה לפורים!
למה באמת כדאי לכם:
- עוגיות אוזני המן פרווה במילוי תמרים משגע, מושלמות לשילוב במשלוח מנות!
- מתכון קל ביותר ומהיר להכנה וכולם יכולים להכין בלי ידע מוקדם באפייה!
- עוגיות פרווה מושלמות לשילוב במשלוח מנות בלי לחשב בשר חלב!
- מומלץ להכין כמות כפולה כי המשפחה תחסל לפני שתוסיפו למשלוח מנות!
שורה תחתונה: מתכון קל ומהיר לעוגיות אוזני המן מושלמות מכל בחינה – בצק במרקם משגע ומילוי מטריף!
אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!
אז איך מכינים?
אוזני המן פרווה פריכים וטעימים
ציוד
המצרכים
- 5 כוסות קמח תופח
- 2 שקיות סוכר וניל (20 גרם)
- 1 כוס סוכר
- ¼ כוס מיץ תפוזים
- 2 חבילות נטורינה (400 גרם - מומסת)
- 2 ביצים (L)
- אבקת סוכר (לפיזור לאחר האפייה)
מילוי:
- 1 חבילה מלית תמרים (450 גרם)
- קינמון (לפי הטעם)
- אגוזים טחונים (מעט)
אופן ההכנה
- נערבל את כל המצרכים עד לקבלת בצק אחיד - ניתן ללוש במיקסר או ביד.
- נכניס את הבצק למקרר וניתן לו לנוח לפחות 30 דקות.
- לאחר מכן ופתח את הבצק עם מערוך בין שני ניירות אפיה (נקמח את נייר האפייה התחתון).
למילוי והמשך הכנה:
- אני אישית הכנתי עם מלית תמרים, קינמון ואגוזים טחונים ועוד חלק שהכנתי עם מילוי של שוקולד בלגי - ניתן למלא בכל מילוי שאוהבים.
- לזלף את המילוי - הרבה יותר קל וטוב מלהניח עם כפית.
- לסגור קודם את שלושת הקצוות ואז להדק בצק לבצק עם האצבעות.
- לאפות רבע שעה בערך על חום של 170 מעלות.
הערות וטיפים
- ניתן להחליף בנטורינה - תחליף מרגרינה עשיר בשמן קוקוס לאפייה ובישול.
- ניתן למלאת גם בשוקולד בלגי או בכל מה שאוהבים.
שאלות נפוצות: אוזני המן
אפשר לשים חלב במקום מיץ תפוזים? בוודאי. |
יש תחליף לנטורינה מה זה? נטורינה זה תחליף מרגרינה של חברת שמרית. אפשר מרגרינה או מחמאה לפרווה או חמאה לחלבי. |
אפשר קמח רגיל ולא תופח? אם כן צריך להוסיף אבקת אפיה ? ואם אני רוצה להשתמש בחמאה ? כמה לשים? 5 כוסות קמח רגיל + 5 כפיות אבקת אפיה (2.5 שקיות). אפשר להמיר ל 400 גרם חמאה. |
במה מילאת אותם? אשמח לרעיונות. נראה מעולה! אפשר למלא עם מה שאוהבים. חלבה, ממרח תמרים, שוקולד, נוטלה, שוקולד בלגי וכו'. |
האם יש תחליף לביצה בבצק? אפשר לשים קצת יותר שמן במקום. |
הבמה כולה שלכם:
"היי תמי הכנתי יצא פריך טעים והכי חשוב לא נפתחו
תודה על המתכון חג שמח!"
תמר טופז
"אינטרפטציה שלי למתכון שלך מחמאה במקום נטורינה
והוספתי בחלק מכמות הקמח שקדים טחונים ויין במקום תפוזים.
במילוי שוקולד עם שוקולד צ'יפס ומלית תמרים אגוזי מלך ושקדים טחונים. תודה!"
שירה שני דור
"חג שמח, מאמצת את המתכון, אליפות!"
חגית שרף גרימברג
רק עוד דבר אחד אחרון!
יום הולדת? חג ושמחה? או שיש אורחים בדרך וסתם בא לכם להרשים?
עוד מתכונים מעניינים באתר
- קינוחי כוסות פררו רושה
- אסאדו בתנור קל ומרשים
- עוגת מספרים ליום הולדת
- עוגת אלפחורס מרשימה במיוחד
- חלת מפתח לסגולה ובריאות
- מתכון אוזני המן מנצח
בא לכם עוד? עשרות מתכונים חגיגיים מושלמים מחכים לכם – עכשיו באתר!
מקור: תמי וטורי
מזה אומר 5 כוסות קמח
כמה גרם
איזה גודל של כוס?
היי ציבי,
כוס מדידה אוניברסלית. כל כוס זה 140 גרם, אז סה"כ 700 גרם.
בהצלחה!
2 נטורינה הכוונה לסהכ 400 גרם ?
אם מחליפה בחמאה צריך גם 400 גרם?
לגבי טמפרטורת החמאה/נטורינה
בטמפרטות החדר ?( קצת קשה)
להוציא שעתיים לפני מהמקרר?
קרה מאוד?
תודה רבה
רוצה לנסות לראשונה מתכונים שלכם
?
היי אביבית,
מתנצלים על התגובה המאוחרת.
נכון, 2 נטורינה זה 400 גרם. את יכולה בהחלט להחליף לחמאה באותו משקל, רק כמו שאמרת להוציא מהמקרר כדי שתתרכך.
בהצלחה 🙂